Ράλι Ακρόπλις 2017: Ο Τσουλόφτας μας έκανε περήφανους-Τερματισμός και για τον Γιάγκο Γιάγκου

Στο φετινό Ράλι Ακρόπολις συμμετείχαν και τέσσερα πληρώματα από την Κύπρο. Πήγαν στον αγώνα ο καθένας με διαφορετικούς στόχους και φιλοδοξίες, όμως για όλους ο κοινός παρονομαστής ήταν ο τερματισμός, σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το στόχο αυτό κατάφεραν να ολοκληρώσουν δυο από τα τέσσερα πληρώματα και παρακάτω θα δούμε πως.

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας συμμετείχε στον αγώνα για πρώτη με ένα Citroen DS3 R5 και συνοδηγό τον πολύπειρο Denis Giraudet και είχε σαν στόχο την εκμάθηση του καινούργιου αυτοκινήτου, ούτως ώστε να προετοιμαστεί και να προσαρμοστεί όσο καλύτερα μπορούσε εν όψη Cyprus Rally. Και τα κατάφερε σχετικά γρήγορα, καθώς από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή έγραψε τον πέμπτο χρόνο γενικής ξαφνιάζοντας μας όλους ευχάριστα. Στη συνέχεια έκανε ένα σταθερό αγώνα και μένοντας μακριά από προβλήματα έφερε το Citroen DS3 στη ράμπα του τερματισμού στην τέταρτη θέση γενικής, κάνοντας όλους τους φίλους του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού να νοιώσουν περήφανοι με αυτό το αποτέλεσμα. Για τον ίδιο η χαρά και ικανοποίηση ήταν διπλή καθώς δεν εξελίχθηκαν όλα όπως τα περίμενε, όμως τα αντιμετώπισε με ψυχραιμία και στο τέλος δικαιώθηκε.

Με ένα Subaru Impreza αγωνίστηκε ο Γιάγκος Γιάγκου και είχε για συνοδηγό τον Ανδρέα Χριστοδουλάκη. Μαθημένος από Ράλι Ακρόπολις, καθώς αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που έτρεχε χωρίς περιττά΄ ρίσκα κατάφερε να βγει αλώβητος από τις ομολογουμένως  δύσκολες ειδικές. Στόχος ήταν να φέρει το αυτοκίνητο στον τερματισμό και η εμπειρία του στα τόσα χρόνια που αγωνίζεται τον αντάμειψε με τερματισμό στη 14η θέση γενικής.

Ο Παναγιώτης Κυριάκου μετά την περσινή του συμμετοχή σαν συνοδηγός του Γιάγκου Γιάγκου, αποφάσισε φέτος να τρέξει σαν οδηγός. Οδηγώντας και αυτός Subaru Impreza και συνοδηγό τον Χαράλαμπο Καλαμαρά έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα και κατάφεραν την Κυριακή να ανέβουν μέχρι την 16η θέση γενικής. Φάνηκαν όμως άτυχοι όμως, καθώς είχαν έξοδο μερικά μέτρα πριν από το τέλος της τελευταίας ειδικής, η οποία τους ανάγκασε σε αποχώρηση.

Άτυχοι στάθηκαν και οι Παντελή/Χριστοδούλου. Έτρεχαν στον αγώνα με Mitsubishi Lancer EVO9 και η απόδοση τους το Σάββατο κυμάνθηκε σε πολύ ψηλά επίπεδα, καθώς έφτασαν μέχρι και τη δεύτερη θέση μεταξύ των αυτοκινήτων παραγωγής. Ένα σκασμένο ελαστικό και ένα πρόβλημα με την αντλία καυσίμου ήταν αρκετό για να τους ρίξει με το τέλος του σκέλους στην 20η θέση. Καπάκι ήρθε και ο αποκλεισμός από τον αγώνα από τους διοργανωτές ο οποίος τους στέρησε τις όποιες ελπίδες είχαν για εκπλήρωση των στόχων τους.

Και στα τέσσερα πληρώματα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που έκαναν είτε τερμάτισαν τον αγώνα είτε όχι. Ο επόμενος αγώνας στον οποίο θα αγωνιστούν είναι το Cyprus rally, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Ιουνίου και αποτελεί τον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στάθης Ευσταθίου