Η Hyundai Motorsport θέλει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο στη Σαρδηνία

Η Hyundai Motorsport θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα που έχει φέρει στους τελευταίους αγώνες και στη Σαρδηνία, έβδομο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν η ομάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών. Έχοντας τερματίσει στο βάθρο σε όλους τους χωμάτινους αγώνες και μετρώντας έξι βάθρα τους τελευταίους τέσσερις, η ομάδα είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να τερματίσει και σε αυτό τον αγώνα ψηλά στην κατάταξη με το i20 Coupe WRC.

Από τη Σαρδηνία η Hyunda έχει ευχάριστες αναμνήσεις καθώς το 2014 ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα αγωνίστηκε με τέσσερα αυτοκίνητα. Το 2015 ο Hayden Paddon τερμάτισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο συμπληρώνοντας το 2-3 για την ομάδα και πέρσι κατάφερε να φύγει νικήτρια με τον Thierry Neyville. Ο τέταρτος χωμάτινος αγώνας της χρονιάς έχει αρκετές προκλήσεις για τα πληρώματα τα οποία θα διαγωνιστούν στις σκληρές ειδικές της Σαρδηνίας κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Ο αγώνας της Ιταλίας πρωτοξεκίνησε από το Σαν Ρέμο το 1928 υπό την ονομασία Το Ράλι Των Λουλουδιών, συμπεριλήφθηκε στο WRC το 1973 και μεταφέρθηκε στην Σαρδηνία το 2004 όπου διοργανώνετε μέχρι σήμερα.

Πολύ σημαντική θα είναι η επιλογή των ελαστικών, καθώς οι ειδικές διαδρομές είναι σκληρές και ολισθηρές και τα πληρώματα θα πρέπει να προσαρμόσουν ανάλογα το οδήγημα τους. Ο αγώνας ξεκινά από την Πέμπτη το βράδυ και σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης και η θερμοκρασία, καθώς αναμένετε να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κελσίου. Πέραν των πληρωμάτων τα οποία κυριολεκτικά θα ψήνονται μέσα στα αυτοκίνητα, από τις ψηλές θερμοκρασίες θα επηρεαστούν επίσης και οι κινητήρες.

Ο σχεδιασμός της ομάδας δεν αλλάζει ούτε σε αυτό τον αγώνα και αποτελείται από τρία πληρώματα τα οποία είναι οι Paddon/Marshall, Neuville/Gilsoul και Sordo/Marti. Ο Paddon μετά από κοινή απόφαση με τον πρώην συνοδηγό του John Kennard, ο οποίος είναι τραυματίας, θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν με τον Seb Marhall.

Μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας, η ομάδα δοκίμασε τα αγωνιστικά σε περιοχή της Σαρδηνίας ούτως ώστε να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί ενόψει των 19 ειδικών διαδρομών που περιλαμβάνονται στον αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan είπε: Πάμε στον αγώνα της Σαρδηνίας έχοντας φέρει στο πρόσφατο παρελθόν πολύ καλά αποτελέσματα. Φέτος έχουμε κερδίσει σε Κορσική και Αργεντινή και το πιο πρόσφατο μας αποτέλεσμα είναι το διπλό βάθρο στην Πορτογαλία. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και σε αυτό τον αγώνα για να διεκδικήσουμε θέση στο βάθρο, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι και οι αντίπαλοι μας έχουν πολλές δυνατότητες και θα μας πιέσουν πολύ. Δείξαμε ότι το Hyundai i20 Coupe WRC έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει βάθρα και νίκες στο χώμα. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του αυτοκινήτου και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποδώσει όσο καλύτερα γίνετε.

Οι Neuville/Gilsoul μετά τη δεύτερη θέση στην Πορτογαλία, πέρασαν δεύτεροι στη βαθμολογία οδηγών, επιστρέφουν στην Σαρδηνία έχοντας στο μυαλό την περσινή τους νίκη και θέλουν να συνεχίσουν τα καλά αποτελέσματα που έχουν τους τελευταίους αγώνες.

Ο αγώνας της Σαρδηνίας είναι ξεχωριστός για μένα καθώς πέρσι έφυγα νικητής και οι αναμνήσεις όπου βουτήξαμε με την ομάδα στο νερό πανηγυρίζοντας, είναι ακόμα νωπές. Ήδη μετρούμε δυο νίκες στη σεζόν όμως αυτός είναι ένας τεχνικός αγώνας και τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Οι δρόμοι είναι πολύ σκληροί και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το αυτοκίνητο, όπως επίσης και με τα ελαστικά των οποίων η επιλογή θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε στους στόχους μας.

Ο αγώνας της Σαρδηνίας αποτελείτε από 19 ειδικές διαδρομές μήκους 312.66 αγωνιστικών χιλιομέτρων και η βάση του αγώνα θα είναι για ακόμα μια χρονιά στο Algero.