Πενταμελής κυπριακή ομάδα στο Cross Kart Challenge 2022 στο Λίβανο

Με πέντε οδηγούς θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου στην τριεθνή συνάντηση Cross Kart Challenge 2022 η οποία διεξάγεται στο Λίβανο, 26-28 Αυγούστου. Στη διοργάνωση μετέχουν συνολικά 16 οδηγοί από Λίβανο, Κύπρο και Ιορδανία.

Με την κυπριακή σημαία θα αγωνιστούν η Τάρα Λακόνικο καθώς οι Χρίστος Δημητρίου, Νικόλας Γεωργίου, Γιώργος Πολυκάρπου και Δήμος Επισκόπου. Τόσο ο Δημητρίου όσο και ο Γεωργίου μετείχαν και στην περσινή διοργάνωση. Μάλιστα ο Δημητρίου είχε καταλάβει την τρίτη θέση.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, την Παρασκευή (26/8) θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ το Σάββατο (27/8) θα αναλωθεί στο θεωρητικό σκέλος. Το αγωνιστικό κομμάτι θα διεξαχθεί την Κυριακή (28/8).

Ο Λίβανος έχει έξι αθλητές και η Ιορδανία πέντε. Οι διαγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν με οχήματα τύπου Cross Kart.

Οι προσπάθειες των αθλητών θα μεταδοθούν ζωντανά την Κυριακή (28/8) στο κανάλι του LBCI στο YouTube στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/LBCi.

Προτεραιότητα η ανάπτυξη ταλέντων

Πρόκειται για διοργάνωση η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη των νέων ταλέντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι διοργάνωση του Automobile Touring Car Lebanon (ATCL), εκπροσώπου της FIA στη γειτονική χώρα (ASN), η οποία υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα FIA Sport Grant Programme.

Επενδύοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη ταλέντων ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου μετά τη συμμετοχή στο CrossKart Challenge 2021, νωρίτερα φέτος είχε συμμετάσχει με τον Γιώργο Πολυκάρπου στο FIA Rally Star, στη YasMarina του Άμπου Ντάμπι. Η ανάπτυξη ταλέντων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) την οποία κατ’ αποκλειστικότητα εκπροσωπεί στην Κύπρο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου εύχεται κάθε επιτυχία στην πενταμελή κυπριακή αποστολή και επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου.