Barum Czech Rally Zlín – Προκριματικά: Ο Kopecký έκανε ιδανική αρχή

Το Barum Czech Rally Zlín ξεκίνησε σήμερα με τα προκριματικά και ο Jan Kopecký με Škoda Fabia Rally2 στη μήκους 4,57 χιλιομέτρων διαδρομή στην Žlutava ήταν ο ταχύτερος σε δρόμους που γνωρίζει πολύ καλά, ξεπερνώντας τον Simon Wagner επίσης με Škoda Fabia Rally2 καθώς ήταν ταχύτερος κατά μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Ο επίσης τοπικός οδηγός Filip Mareš ολοκλήρωσε τη διαδικασία δύο δέκατα πιο πίσω, με την Škoda να βλέπει τρία αυτοκίνητα στις τρείς πρώτες θέσεις. Με τις συνθήκες να είναι στεγνές, εντούτοις σε ορισμένα σημεία με δέντρα υπήρχε υγρασία με λίγη λάσπη.

Αυτό φάνηκε να ταιριάζει στους τοπικούς οδηγούς, με τον Erik Cais (Ford Fiesta) να τερματίζει τέταρτος, ακολουθούμενος αpo τον Adam Brezik.

O Ken Tom έφερε το δικό του Fiesta στην έκτη θέση μπροστά από τον φετινό πρωταθλητή Efrén Llarena, στόχος του οποίου είναι να αγωνιστεί ελευθέρα στον αγώνα πίσω από το τιμόνι του MRF Škoda Fabia Rally2.

 

Ο Tom Kristensson επέστρεψε στο ERC μετά τη Λετονία καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση, με τους Alberto Battistolli και Norbert Herczing να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η επιλογή θέση εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία του Zlín πριν από την εκκίνηση στις 16:00. Ακολούθως θα διεξαχθεί η υπερειδική στο κέντρο του Zlín, ανοίγοντας έτσι την αυλαία του αγώνα. στις 22:00 απόψε.