Barum Czech Rally Zlín: Εύκολη νίκη για τον Kopecký

Ο μαέστρος του Barum Czech Rally Zlín, Jan Kopecký, είναι για ακόμα μια φορά νικητής του αγώνα.

Στον έβδομο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, ο Kopecký πέτυχε τη δέκατη του νίκη σε Barum, με τη Škoda να σημειώνει επίσης ακόμα μια νίκη. στον εντός έδρας αγώνα.

Σε ένα αγώνα όπου η επιλογή ελαστικών και οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ο Kopecký με την εμπειρία και την ταχύτητα του, πήρε προβάδισμα από το Σάββατο και σήμερα απλά έκανε σωστή διαχείριση μέχρι να φτάσει στη ράμπα τερματισμού.

Εκεί που ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας ήταν στην τρίτη ειδική διαδρομή, όπου ο Kopecký πήρε προβάδισμα σχεδόν 23δ ευτερολέπτωναπο το δεύτερο. Από κει και πέρα το αύξησε στα 34 μέχρι το τέλος του σκέλους και σήμερα χωρίς να κινδυνεύσει σημείωσε ακόμα μια νίκη στην Τσεχία.

«Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες νίκες από όσες πετύχαμε γιατί οι συνθήκες ήταν πραγματικά τρελές. Ακόμα και σήμερα η βροχή μας ακολουθούσε σε κάθε ειδική διαδρομή. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν, ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο για εμάς», ανέφερε ο νικητής.

 

Ωραία ήταν η μάχη για τη δεύτερη θέση όπου ενεπλάκησαν τρείς οδηγοί. Αρχικά ο Erik Cais  ήταν αυτός που έδειχνε να είναι το φαβορί, όμως ένα λάθος set up και μια λάθος επιλογή ελαστικών την Κυριακή τον έστειλαν τέταρτο γενικής.

Ο Filip Mareš ήταν αυτός που πέρασε δεύτερος με τους Simon Wagner και Erik Cais ακολουθούν και να πιέζουν. Τελικά ο  Marešκ ατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τους αντιπάλους του, με τη διαφορά στο τέλος να είναι μόλις 1,8 δευτερόλεπτα από το δεύτερο.

Για τον Wagner τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Στην τελευταία ειδική που ήταν και η power stage του αγώνα, ο Αυστριακός ανοίχτηκε σε μια αριστερή στροφή με αποτέλεσμα να χάσει τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα στην προσπάθεια του να βγάλει το Fabia από το χαντάκι. Αν δεν ήταν αυτό το λάθος, η δεύτερη θέση θα μπορούσε να ήταν δική του, όμως τελικά συμβιβάστηκε με την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο Cais, ο μόνος οδηγός στην πρώτη δεκάδα που δεν έτρεχε με Škoda, ήταν δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απογοητευμένος. Ακόμα μια φορά φάνηκε άτυχος στην τελευταία ειδική, καθώς ένα σκασμένο πίσω αριστερά στέρησε από το νεαρό την όποια πιθανότητα υπήρχε για να ανεβεί στο βάθρο. Ο Cais τερμάτισε 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο Wagner, οδηγώντας ένα Ford Fiesta Rally2.

Σχεδόν τέσσερα λεπτά πιο πίσω τερμάτισε ο Norbert Herczing, ο οποίος εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα στη σεζόν, όντας πέμπτος γενικής. Ο Ούγγρος ολοκλήρωσε μπροστά από τον ομόσταβλό του στην MRF Simone Campetelli, με τον τοπικό Martin László να τερματίζει έβδομος. Ο Albert von Thurn und Taxis έφερε το δικό του Fabia στην όγδοη θέση γενικής, με τον Javier Pardo Adam Brézik να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Ο Alberto Battistolli αποσύρθηκε στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Bunč καθώς βγήκε εκτός δρόμου, ενώ ο KenTom που επανήλθε σήμερα το πρωί σταμάτησε για ακόμα μια φορά με προβλήματα στο ψυγείο.

Η σεζόν του ERC ολοκληρώνεται με το RallyRACC Catalunya – Costa Daurada και θα διεξαχθεί από τις 20 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Τελικά αποτελέσματα

POS. DRIVER TIME
1. Kopecky 1hr 59min 27.6sec
2. Mareš +37.5sec
3. Wagner +39.3sec
4. Cais +46.3sec
5. Herczig +3min 43.0sec