Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2021 – 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. 2021- Οι Τσολακίδης- Πολυζώης νικητές του ασφάλτινου αγώνα!

Με νικητές τους Σωκράτη Τσολακίδη- Γιώργο Πολυζώη με Skoda Fabia Rally2 Evo ολοκληρώθηκε το ασφάλτινο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου. Η βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και η ομίχλη στις απογευματινές ειδικές χαρακτήρισαν τον αγώνα που ήταν παρόλα αυτά ο ταχύτερος της χρονιάς.

Οι νικητές ξεχώρισαν από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή και δεν απειλήθηκαν από τον ανταγωνισμό μέχρι τον τερματισμό. Χαρακτηριστικό της υπεροχής τους ήταν ότι κέρδισαν και τις 5 ειδικές διαδρομές του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης και της power stage, με την τελική διαφορά τους από τους δεύτερους να ξεπερνάει τα 3 λεπτά!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης με Skoda Fabia R5. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα, εξαιτίας λάθους επιλογής ελαστικών, το Κρητικό πλήρωμα ανέκαμψε και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για τον Πανελλήνιο τίτλο που πλέον θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα.

To podium συμπλήρωσαν οι νικητές της F2 Κώστας Καρλιώτης- Βασίλης Ανάγνου που εντυπωσίασαν ακόμα μια φορά! Το πλήρωμα του Citroen Saxo VTS είχε δύο τετακέ στην πρώτη κιόλας ειδική, παρόλα αυτά επιτέθηκε και κέρδισε την κατηγορία από τους εξαιρετικούς Θανάση Στεργιάδη- Παναγιώτη Γαζγάζη που πάλεψαν μέχρι τέλους με το δικό τους Peugeot 106 S16. Ο οδηγός από την Ημαθία επιβραβεύτηκε για τις εμφανίσεις του στη χρονιά με την κατάκτηση του Επάθλου Βορείου Ελλάδος! Με αντεπίθεση διαρκείας, μετά την απώλεια σημαντικού χρόνου λόγω λάθος επιλογής ελαστικών, οι Χρήστος Αυγερόπουλος- Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106 S16) κατάφεραν να αναρριχηθούν στην πέμπτη θέση της γενικής και στην τρίτη της F2, σημειώνοντας μάλιστα τον πρώτο χρόνο της F2στην power stage του αγώνα. Το τέταρτο πλήρωμα της μάχης των 1600, οι Γιάννης Νικολιδάκης- Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16) εγκατέλειψαν από επιλογέα ταχυτήτων.

Πρώτοι της κατηγορίας C2 και έκτοι γενικής τερμάτισαν οι Βασίλης Κανδηλιώτης- Παντελής Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer Evo VI) που βελτιώνονται συνεχώς. Οι Νίκος Σωτηριάδης- Θανάσης Καλίγκος (Mitsubishi Lancer Evo IX) ολοκλήρωσαν δεύτεροι στην κατάταξη της C2.

Έβδομοι γενικής έφτασαν στον τερματισμό οι Θεόφιλος και Σωτήρης Κατσιώνης (Citroen Saxo VTS) στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας τους.

Οι Φώτης Μπρόζος- Τάσος Βογιαντζής (Citroen ZX Kit Car) ολοκλήρωσαν στην όγδοη θέση και στην πρώτη της C3, χωρίς ωστόσο να μείνουν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους, έχοντας προβλήματα πρόσφυσης καθ’ όλη τη διάρκεια του ράλλυ. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ακόμα δύο πληρώματα της C3, οι Τίτος Τιτάκης- Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης (Citroen DS3 R3T) στην πρώτη χρονιά του οδηγού στους αγώνες και οι Σάββας Οροϊλίδης- Γρηγόρης Κορίνθιος που το διασκέδασαν στα bucket της Citroen ZX Kit Car.

Όμορφη ήταν η μονομαχία και της μικρότερης κατηγορίας του 54ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ, της C6 μεταξύ δύο νεανικών πληρωμάτων. Οι Αλέξανδρος Αβραμίδης- Ουρανία Κυρλαγκίτση (Citroen Saxo VTS) υπερίσχησαν τελικά των Κώστα Κουτσοδήμου- Σπύρου Βλάγκα (Peugeot 106 S16) με τα δύο δίδυμα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα με τα οριακά περάσματα τους. Τα δύο πρώτα πληρώματα της C6 κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις και στην κατηγορία Ν!Ανάμεσα τους τερμάτισαν οι Νίκος Βάτσος- Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3) που αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά, υποχώρησαν στη συνέχεια λόγω έλλειψης ελαστικών βροχής, κάνοντας και τετακέ στην τελευταία ειδική. Στην τρίτη και τέταρτη θέση της C6 τερμάτισαν οι Σωκράτης Πάζης- Βασίλης Μπιλαδέρης (Nissan Micra K12) και οι διεκδικητές του τίτλου της κατηγορίας Μαρίνος Μπενούκας- Δημήτρης Λαμπράκης (Peugeot 106 S16). Παρότι προηγήθηκαν στην κατηγορία, δεν όλοκλήρωσαν τον αγώνα λόγω εξόδου οι νεαροί Στράτος Κυρλαγκίτσης- Λουκάς Παπαρούλιας (Toyota Yaris).

Ακόμα ένας τερματισμός σε Ράλλυ Δ.Ε.Θ. για τον ρέκορντμαν συμμετοχών του αγώνα Τάκη Μανωλόπουλο, που δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να συμμετέχει, με συνοδηγό φέτος τον Γιώργο Κάκαρη και αυτοκίνητο Peugeot 106 S16. Την καρώ σημαία του τερματισμού, σε ένα τόσο απαιτητικό ράλλυ είδαν επίσης οι Αποστόλης Βεργοζήσης- Νίκος Κομνός (Peugeot 106 S16) στη δεύτερη φετινή τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα, Θανάσης και Αλεξάνδρα Τσιτσιγιάννη (Citroen Saxo VTS) που συμμετέχουν πάντα και παντού, Μπάμπης Ευθυμιάδης- Σωτήρης Λάμπογλου (Peugeot 106 S16) που δεν χάνουν ράλλυ Δ.Ε.Θ., Μιλτιάδης Ανδρεάδης- Κώστας Μαυρίδης (Honda Civic Type R) που επέστρεψαν μετά από χρόνια απουσίας. Επίσης, μέχρι το τέρμα έφτασαν οι Ανδρέας Μαραγκάκης- Βαγγέλης Αργυρός (Honda Civic Type R), Δημήτρης Παρταλιός- Ευθύμης Λακόρτε (Peugeot 206 RC), Γιώργος Μπάης- Νίκος Τάσσης (Peugeot 106 Rallye), Χρήστος Βεζύρης- Ματθαίος Τζιντζής (Peugeot 106 Rallye), Γιώργος και Χρήστος Ξενοκώστας (Toyota Starlet), Γρηγόρης Ρακιτζής- Θανάσης Κόκκαλης (Peugeot 106), Θόδωρος και Γιάννης Αναστασοβίτης (Toyota Starlet), “Bacci”- Κωνσταντίνος Χειράκης (Mitsubishi Lancer Evo VIII).

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το 54ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. για διάφορους λόγους οι Κώστας Κόρακας- Γιώργος Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX),  Γιάννης Γαλάνης- Χρήστος Θεοφανίδης (Renault Clio Sport), Γιάννης Μπίστας- Χρήστος Μπακλώρης (Peugeot 208 Rally4), Σταμάτης Μιχαήλ- Διανέλλος Μπαλωτής (Peugeot 106 S16), Θόδωρος Μικρόπουλος- Κωνσταντίνος Ουζούνης (Lancia Delta Integrale), Βασίλης Φυγκιώρης- Χρήστος Κίτσος (Opel Ascona).

To 54o Ράλλυ Δ.Ε.Θ. συνεχίζεται την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με το χωμάτινο σκέλος του αγώνα που προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος.