Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross 23/24 – 3ος Αγώνας: Δεύτερη νίκη για τον Μιχάλη Παμπουκκα

Στην πίστα MX PRO στην Ποταμιά διεξήχθη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο τρίτος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Silkolene, εκεί όπου ο Μιχάλης Πάμπουκκας πήρε τη δεύτερη νίκη στη σεζόν μετά από πολύ καλή παρουσία.

Ο άστατος καιρός έπαιξε το δικό του ρόλο στην τρίτη αγωνιστική συνάντηση αφού οι δυνατοί άνεμοι που εναλλάσσονταν με βροχή δυσκόλεψαν την προσπάθεια των αναβατών, αφού αρχικά ο αγωνιστικός χώρος ήταν στεγνός, ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του δεύτερου σκέλους των κατηγοριών η πίστα ήταν βρεγμένη, γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές για λόγους ασφαλείας να ακυρώσουν το πρώτο σκέλος της κατηγορίας ΜΧ65.

Στο αγωνιστικό μέρος, για ακόμα μια φορά έγιναν ωραίες μάχες σε όλες τις κατηγορίες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και παρευρέθηκαν στον αγώνα.

ΜΧ1 – Μεγάλος νικητής  ο Μιχάλης Παμπουκκας

Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε στην MX PRO ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας BO Motor Oil / Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας. Στο πρώτο σκέλος ο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριος Πάμπουκκας ήταν αυτός που αιφνιδίασε άπαντες κάνοντας την καλύτερη εκκίνηση, όμως ο Μιχάλης Πάμπουκκας στην τρίτη στροφή πέρασε επικεφαλής, με τον Χρήστο Τσαγγαρά να τον πιέζει ασφυκτικά.

Ο τελευταίος πήρε λίγο αργότερα την πρωτοπορία όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ καθώς μια πτώση έφερε ξανά πρώτο τον Μιχάλη Πάμπουκκα, δεύτερο τον Γιώργο Παπαλοίζου και τρίτο τον Χρήστο Τσαγγαρά.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η απόδοση του Άριστου Γεωργίου, ο οποίος στον τρίτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία ήταν πολύ ανταγωνιστικός δείχνοντας σαφές σημάδια βελτίωσης.

Μπροστά ο Μιχάλης Πάμπουκκας άνοιξε διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου διατήρησε την δεύτερη θέση, ενώ για πρώτη φορά ο Άριστος Γεωργίου τερμάτισε τρίτος. Ο Χρήστος Τσαγγαράς τερμάτισε τελικά τέταρτος, ο Μάριος Πάμπουκκας πέμπτος και ο Μαρίνος Ζηντήλης έκτος.

Το δεύτερο σκέλος είχε περισσότερο σασπένς και αγωνία για την έκβαση του αποτελέσματος. Ο Μάριος Πάμπουκκας έκανε και πάλι την καλύτερη εκκίνηση με τον Χρήστο Τσαγγαρά να ακολουθεί και να πιέζει.

Πίσω, Γιώργος Παπαλοΐζου και Μιχάλης Πάμπουκκας συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να έχουν πτώση. Και οι δυο σηκώθηκαν όμως η διαφορά από τους πρωτοπόρους είχε ήδη ανοίξει..

Στη μάχη της πρώτης θέσης η πίεση του Τσαγγαρά έφερε αποτέλεσμα afo;y πέρασε πρώτος. Ο Μάριος Πάμπουκκας είχε την απάντηση και ξαναπέρασε μπροστά την ίδια στιγμή που ο Άριστος Γεωργίου ανέβηκε τρίτος.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας από τις πίσω θέσεις μείωνε σιγά σιγά την διαφορά από την πρώτη θέση προσπερνόντας τους αντιπάλους του και λίγο πριν το τέλος έφτασε και πέρασε τον Μάριο Πάμπουκκα οδηγώντας τον αγώνα.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας είδε τελικά πρώτος την καρό σημαία και ο Μάριος Πάμπουκκας συμβιβάστηκε με την δεύτερη στο σκέλος. Ο Άριστος Γεωργίου ολοκλήρωσε τρίτος, με τους Παπαλοΐζου, Τσαγγαρά και Ζηντήλη να συμπληρώνουν την εξάδα.

Στην γενική κατάταξη του αγώνα ο Μιχάλης Πάμπουκκας έφυγε με το απόλυτο των βαθμών από την MX PRO ενώ Άριστος Γεωργίου και Γιώργος Παπαλοΐζου ισοβάθμησαν με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Γεωργίου, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της ΜΧ1.

Ο Μάριος Πάμπουκκας τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πέμπτος ο Χρήστος Τσαγγαράς και έκτος ο Μαρίνος Ζηντήλης.

«Σήμερα οδήγησα μυαλωμένα», είπε ο νικητής Μιχάλης Πάμπουκκας προσθέτοντας, «Στο πρώτο σκέλος μετά τις αρχικές μάχες με τον Χρήστο Τσαγγαρά έλεγξα το ρυθμό και κέρδισα, ενώ στο δεύτερο παρά την επαφή και πτώση με τον Γιώργο Παπαλοΐζου, εντούτοις κατάφερα να επανέλθω και να ξανακερδίσω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αναβάτες που κυνηγούν τη νίκη και έχουμε ωραίες μάχες στην πίστα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους που με στηρίζουν αλλά και τους χορηγούς μου και στόχος είναι να συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό και στον επόμενο αγώνα στην Μακούντα».

ΜΧ2 – Ακόμα μια νίκη για τον Αριστόδημο Έλληνα

Δυνατές μάχες είχε η κατηγορία ΜΧ2 ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Στο πρώτο σκέλος ο BO Motor Oil / Rinaldi Χρήστος Κημήτρη κατάφερε να προηγηθεί και να οδηγήσει το σκέλος. Ο Αριστόδημος Έλληνας αρχικά έμεινε πίσω όμως με την πάροδο του χρόνου αναρριχήθηκε μέχρι και τη δεύτερη θέση ακολουθώντας τον Κημήτρη.

Ο τελευταίος έλεγξε το ρυθμό του αγώνα και τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί, ενώ δεύτερος ολοκλήρωσε ο Έλληνας. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο BO Motor Oil / Rinaldi Pieter Brink, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην ΜΧ2 τερμάτισε για πρώτη φορά τρίτος σε σκέλος.

Το δεύτερο σκέλος ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο. Ο Κημήτρη ήταν πρώτος και ο Έλληνας δεύτερος, με τον Brink να συνεχίζει να έχει καλή απόδοση και να βρίσκεται τρίτος.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι δεν θα είχαμε αλλαγή στην κατάταξη, μια πτώση του Κημήτρη έφερε τον Έλληνα πρώτο και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν άγρια τροπή.

 

Ο Κημήτρη αντέδρασε και δυο γύρους πριν το τέλος πέρασε ξανά πρώτος όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στο τελευταίο γύρο ο Έλληνας επιδίωξε να περάσει τον Κημήτρη και οι δυο είχαν επαφή, με τον Κημήτρη να έχει πτώση. Υπήρξε ένταση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η νίκη στο σκέλος πήγε στον Έλληνα, ο Κημήτρη που επανήλθε τερμάτισε δεύτερος και ο Brink ολοκλήρωσε ξανά τρίτος.

Στην γενική κατάταξη του αγώνα Έλληνας και Κημήτρη ισοβάθμησαν με τη νίκη να πηγαίνει στον Έλληνα. Οι πολύ καλές επιδόσεις του Brink στον αγώνα του επέφεραν το πρώτο βάθρο στην κατηγορία, ενώ ο BO Motor Oil / Rinaldi  Κωνσταντίνος Θεοδώρου που έτρεξε για πρώτη φορά φέτος πήρε την τέταρτη θέση.

Καλή εμφάνιση είχε και ο Dominic Κολοκάσης που τερμάτισε πέμπτος, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Πέτρος Θεοφάνους.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Ευσταθίου, στην όγδοη ο Βρυώνης Βλασίου, ένατος ο BO Motor Oil / Rinaldi Χρήστος Καΐκκης, 10ος ο Χρύσης Χρυσάνθου, 11ος ο BO Motor Oil / RinaldiΙωάννης Σταυρή και 12ος ο BO Motor Oil / Rinaldi Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Ακόμα μια νίκη για τον Χρήστο Κλεόπα

Δυνατές μάχες σημάδεψαν και την κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ ειδικότερα στο πρώτο σκέλος. Ο Χρήστος Κλεόπα πήρε την πρωτοπορία από τον Mustafa Dersev μετά την παρέλευση των πρώτων γύρων όμως ο πολύ ανεβασμένος Μιχάλης Χρυσοστόμου που είχε ανέβει δεύτερος πίεζε για την πρωτοπορία.

Ο Κλεόπα άντεξε στην πίεση και σταδιακά άνοιξε απόσταση από τους διώκτες του. Ο Χρυσοστόμου έμεινε από δυνάμεις και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριος Παύλου που τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Κλεόπα. Ο Mustafa Dersevτερμάτισε τρίτος και ο Μιχάλης Χρυσοστόμου τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κλεόπα απέφυγε τις περιπέτειες αφού από νωρίς προηγήθηκε και έβαλε τις βάσεις για ακόμα μια νίκη.

Δεν απειλήθηκε από κανένα και στο τέλος αντίκρυσε πρώτος την καρό σημαία. Ο Χρυσοστόμου ήταν και πάλι πολύ καλός και αυτή τη φορά πήρε την δεύτερη θέση τερματίζοντας μπροστά από τον Μάριο Παύλου.

Στην γενική κατάταξη ο Χρήστος Κλεόπα με το 1-1 έφυγε από τον αγώνα με τη νίκη, ενώ μαζί του στο βάθρο ανέβηκα οι Μάριος Παύλου και Μιχάλης Χρυσοστόμου που τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο νεαρότερος στην κατηγορία Αντρέας Παπαδόπουλος πήρε την τέταρτη θέση, στην πέμπτη τερμάτισε ο Mustafa Dersev, μετά και την πτώση που είχε στο δεύτερο σκέλος και έκτος ο Αδάμος Κουρούσης.

Ο Παναγιώτης Ευθυμίου τερμάτισε έβδομος, όγδοος ο BO MotorOil / Rinaldi Παναγιώτης Παύλου και ένατος ο BO Motor Oil / RinaldiΑντρέας Χούτρης.

MX3 OVER – Σειρά του Τσαγγαρά να κερδίσει

Μαρίνος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα συνέχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην κατηγορία MX3 OVER. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο BO Motor Oil / Rinaldi Ζανέτος Κουμάση έφυγε καλύτερα από όλους και προηγήθηκε.

Οι Τσαγγαρας και Σάββα ακολουθούσαν από κοντά και ο Σάββα σύντομα πέρασε τον Τσαγγαρά και ακολούθως πέρασε και τον Κουμάση ανοίγοντας γρήγορα απόσταση. Ο Τσαγγαράς εγκλωβίστηκε πίσω από τον μαχητικό Κουμάση και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Σάββα να δημιουργήσει ασφαλές διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Τσαγγαράς κατάφερε στα μέσα του σκέλους να περάσει τον Κουμάση όμως φάνηκε αδύνατο να φτάσει τον πρωτοπόρο Σάββα που στο τέλος κέρδισε.

Ο Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ο Κουμάση, με τον πολύ ανταγωνιστικό και αγωνιστικά ανεβασμένο Χρήστο Δημητρίου να ολοκληρώνει τέταρτος.

Τα δεδομένα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα στο δεύτερο σκέλος. Ο Τσαγγαράς πήρε την πρωτοπορία την ίδια στιγμή που ο Σάββα έμεινε πίσω και έπρεπε να ξεπεράσει τους αναβάτες που ήταν μπροστά του.

Φτάνοντας στον δεύτερο Ζανέτο Κουμάση έπαθε ότι και ο Τσαγγαράς στο πρώτο σκέλος. Ο Κουμάση πάλεψε σθεναρά για να διατηρήσει την δεύτερη θέση γεγονός που βοήθησε αυτή τη φορά τον Τσαγγαρά να ανοίξει απόσταση ασφαλείας.

Ο Σάββα παρόλο που πέρασε δεύτερος, δεν μπόρεσε να φτάσει τον Τσαγγαρά ο οποίος πήρε τη νίκη στο σκέλος. Ο Σάββα έμεινε αυτή τη φορά δεύτερος και ο Κουμάση πήρε ξανά την τρίτη θέση, με τον Χρήστο Δημητρίου να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και να τερματίζει ξανά τέταρτος.

Στην γενική κατάταξη Τσαγγαράς και Σάββα ισοβάθμισαν και η νίκη πήγε στον Τσαγγαρά. Ο Κουμάση πήρε ακόμα ένα βάθρο τερματίζοντας τρίτος και ο Δημητρίου πήρε την τέταρτη θέση.

Ο Αντρέας Παναγή είχε καλή απόδοση και τερμάτισε πέμπτος, ο Κυριάκος Θεοχαρίδης που ανεβαίνει αγωνιστικά ολοκλήρωσε έκτος και ο Εύανδρος Καμέρης που επανέρχεται από τον τραυματισμό τερμάτισε έβδομος.

Ο Γιώργος Σιδερένιος έμεινε όγδοος, ένατος ο Γιάννος Αλεξάνδρου και δέκατος ο Γιώργος Νικολάου. Στην 11η και 12ηθέση τερμάτισαν οι Γιώργος Τσαγγαράς και Σπύρος Ηλία.

MX VETERAN – Άνετα ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Αρτέμης Καρατσιόλης δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο σκέλη της κατηγορίας φεύγοντας νικητής και από τον τρίτο αγώνα. Ο BO Motor Oil / Rinaldi Χριστόφορος Χρυσάνθου ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση και ο Γιαννάκης Γιάγκου ανέβηκε στην τελευταία θέση του βάθρου. Τέταρτος τερμάτισε ο Κώστας Ευθυμίου και πέμπτος Άντρος Αντωνίου.

ΜΧ ΟPEN FREE – Επιβλήθηκε των αντιπάλων του ο Ευτύχιος Ζάκου

Στην κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, 15 τον αριθμό, ο Ευτύχιος Ζάκου κέρδισε τον ανταγωνισμό και έφυγε νικητής από τον τρίτο αγώνα. Πολύ ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε και ο BOMotor Oil / Rinaldi Αντρέας Αντωνίου όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση γενικής, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Μιχαήλ.

Από κει και πέρα τέταρτος τερμάτισε ο Σοφρώνης Κλεάνθους, πέμπτος ο Γιάννος Χαραλάμπου και έκτος ο Χριστόφορος Γιάγκου.

Ο Νέστωρας Νέστωρος πήρε την έβδομη θέση, όγδοος τερμάτισε ο Gourel Tanisay, ένατος ο Γιώργος Παναγή και δέκατος ο Ευτύχιος Διγενής. Στην 11η θέση τερμάτισε ο Αντώνης Στεφανή, 12ος ο Ευθύβουλος Χρυσοστόμου, 13ος ο Μαρίνος Τζιρκαλής, 14ος ο Σάββας Δημοσθένους και 15ος ο Φοίβος Θεράπωντος.

ΜΧ 85 – Λούκας Σοφοκλέους ο νικητής

Αμφίρροπη αναμέτρηση στην κατηγορία ΜΧ 85, από την οποία ο Λούκας Σοφοκλέους έφυγε νικητής. Στο βροχερό πρώτο σκέλος ο BO Motor Oil / Rinaldi  Θεόφιλος πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος, με τους Λούκα Σοφοκλέους και Λεονάρδο Μιχαήλ να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Θεόφιλος αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας μένοντας έτσι εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλέους δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει το σκέλος, με τους Γιώργο Δημητρίου και Θεόφιλο να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στην γενική κατάταξη η νίκη πήγε στον Σοφοκλέους με τερματισμούς 2-1, ο Θεόφιλος συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση και στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Δημητρίου.

Ο Λεονάρδος Μιχαήλ τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο Χρήστος Δημητρίου, έκτος ο Λοΐζος Καμέρης και έβδομος ο Σπύρος Ζηντήλης.

ΜΧ 65 – Ακόμα μια νίκη για τον Γιώργο Δημητρίου

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Δημητρίου, σε μια κατηγορία όπου έτρεξε μόνο το δεύτερο σκέλος καθώς το πρώτο ακυρώθηκε μετά από έντονη βροχόπτωση.

Ο Σέργιος Παουλή πήρε την δεύτερη θέση, τρίτος ολοκλήρωσε ο Λούκας Κλεόπα, τέταρτος ο Φίλιππος Βασιλείου και πέμπτος ο Χαράλαμπος Κυριάκου.

Στις 14 Ιανουαρίου του 2024 συνεχίζεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Silkolene με τον τέταρτο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.