Cyprus Crosscar Challennge: Κέρδισε ο Ιωάννης Χεκιμιάν

Ο πρώτος αγώνας Rallycross (φιλικός) στην Κύπρο έλαβε χώρα σήμερα και νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης Χεκιμιάν.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διοργάνωσε για πρώτη φορά στα χρονικά αγώνα Rallycross όπου συμμετείχαν αγωνιστικά Crosscar, με μελλοντικό πλάνο αυτού του είδους οι αγώνες να γίνουν  θεσμός.

Σε διαδρομή ήταν ασγάλτινη με το joker lap να είναι χωμάτινο και οι Κύπριο οδηγοί είχαν την ευκαιρία να τρέξουν για πρώτη φορά σε πίστα με αντίπαλο όχι μόνο το χρόνο αλλά και άλλους οδηγούς.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια και από πέντε Έλληνες οδηγούς, τους Ιωάννη Χεκιμιάν, Χρήστο Παπαδογεώργο, Δημήτρη Παλαιοκώστα, Παναγιώτη Λάτση και Μιχάλη Τακιδέλη, οι οποίοι με την εμπειρία τους από τους αγώνες Dirt games που διεξάγονται στην Ελλάδα έβαλαν τον πήχη ψηλά και έτσι οι Κύπριοι οδηγοί είχαν σημείο αναφοράς και μπόρεσαν να δοκιμάσουν τις οδηγικές ικανότητες απέναντι σε δυνατούς και έμπειρους αντιπάλους.

 

 

Μαζί με τους προαναφερθέντες έτρεξε επίσης και ο Adar Melamed από το Ισραήλ αλλά και ο Alexander Rzhekvin από την Ρωσία.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι διαγωνιζόμενοι έτρεξαν σε τέσσερις προκριματικούς γύρους και το άθροισμα των βαθμών σχημάτισε τους δυο ημιτελικούς.

Πολύ καλές επιδόσεις και αρκετό θέαμα ήταν στο μενού των προκριματικών όπου έγιναν θεαματικά περάσματα και δυνατές κόντρες στην πίστα. Αυτός που ξεχώρισε από την αρχή ήταν ο Ιωάννης Χεκιμιάν ο οποίος έφτασε στους ημιτελικούς κερδίζοντας δυο από τις τέσσερις προκριματικές σειρές που αγωνίστηκε.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και ο Λούκας Χριστοφόρου, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός σε κάθε προκριματική σειρά όπου αναδείχθηκε νικητής και στις τέσσερις προκριματικές σειρές που έτρεξε.

Άτυχος φάνηκε ο Κωνσταντίνος Σιόφερος καθώς παρόλο που ήταν πολύ ανταγωνιστικός με δυο νίκες στην προκριματική σειρά στο ενεργητικό του, προτού ένα μηχανικό πρόβλημα τον αφήσει εκτός αγώνα.

Μετά από δυνατές μάχες στον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν οι Λούκας Χριστοφόρου, Χρήστος Παπαδογεώργος, Adar Melamed, Κυριάκος Γεωργίου, Σωκράτης Φανή και Νικόλας Χούτρης.

Στον δεύτερο ημιτελικό προκρίθηκαν οι Ιωάννης Χεκιμιάν, Παναγιώτης Λάτσης, Γιώργος Γεωργίου, Alexander Rzhekvin, Δημήτρης Παλαιοκώστας και Αντώνης Χρυσοστόμου.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό ο Λούκας Χριστοφόρου συνέχισε τις πολύ καλές επιδόσεις κερδίζοντας και περνώντας στον τελικό, όπου μαζί του προκρίθηκαν επίσης και οι Χρήστος Παπαδογεώργος και Adar Melamed.

 

Στον δεύτερο ημιτελικό που έγινε υπο βροχή, νικητής ήταν για ακόμα μια φορά ο Ιωάννης Χεκιμιάν, ενώ προκρίθηκαν μαζί του στον τελικό και οι Alexander Rzhekvin και Δημήτρης Παλαιοκώστας.

Με την έναρξη του μεγάλου τελικού ο Ιωάννης Χεκιμιάν έφυγε καλύτερα από όλους και διατήρησε την πρωτοπορία στους πρώτους πέντε γύρους ανοίγοντας μάλιστα διαφορά από τους υπολοίπους. Στον έκτο και τελευταίο γύρου μπήκε για joker lap όπου με την ολοκλήρωση του αντίκρυσε πρώτος την καρό σημαία.

Ο Χρήστος Παπαδογεώργος πλασαρίστηκε δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λούκας Χριστοφόρου. Οι AdarMelamed, Alexander Rzhekvin και Δημήτρης Παλαιοκώστας συμπλήρωσαν την εξάδα.

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε σταθερές επιδόσεις στον αγώνα και τερμάτισε στην έβδομη θέση, ενώ πολύ ανταγωνιστικός ήταν ο Κυριάκος Γεωργίου που τερμάτισε όγδοος. Ο Παναγιώτης Λάτσης ολοκλήρωσε στην ένατη θέση και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φανή που επέστρεψε στην ενεργώ δράση.

 

 

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Νικόλας Χούτρυς που είχε τετ ακέ στον ημιτελικό, ενώ ο 12ος Αντώνης Χρυσοστόμου πέραν από πολύ καλός συνοδηγός έδειξε ότι είναι εξίσου καλός και πίσω από το τιμόνι. Ο Κωνσταντίνος Σιόφερος έμεινε στην 13η θέση, 14ος τερμάτισε ο Κύριος Γεωργίου, 15ος ο Βασίλης Κυριάκου, 16ος ο Γιώργος Χ΄΄Σαββας και 17ος ο Μιχάλης Τακιδέλης.

Στον αγώνα δεν έτρεξαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Μιλτιάδης Μιλτιάδους.

Ικανοποιημένοι έμειναν όσοι έτρεξαν στο πρώτο Rallycross και αναμφίβολα πρόκειται για ένα θεαματικό αγώνα με κόντρες που ορισμένες φορές ήταν ρόδα με ρόδα. Με τη νέα χρονιά δρομολογείται μια σειρά από αγώνες οι οποίοι θα προσμετρούν σε πρωτάθλημα, με το θέαμα, και τις συγκινήσεις να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Rallycross.