Διόνυσος Rally Sprint 2023: Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής;

Ο επίλογος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ταχύτητας θα γραφτεί φέτος στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στα Κούκλια την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Το σενάριο είναι ίδιο με το περσινό, με τρείς οδηγούς να διεκδικούν στο μεγάλο φινάλε τον τίτλο του Πρωταθλητή και με τον συντελεστή βαθμολόγησης να είναι 1.25 όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

 

Σε μια νέα χωμάτινη διαδρομή μήκους 2,2 χιλιομέτρων, οι διεκδικητές του τίτλου έχουν την τελευταία ευκαιρία φέτος για να στεφθούν πρωταθλητές. Νίκος Θωμά, Πέτρος Πέτρου και Γιάννος Ιωαννίδης θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, σε ένα αγώνα όπου δεν χωρούν προγνωστικά.

Ο Νίκος Θωμά είναι αυτός που προηγείται έχοντας 100 βαθμούς, ενώ σε απόσταση αναπνοής είναι ο δεύτερος Πέτρος Πέτρου που έχει 99. Ο Γιάννος Ιωαννίδης είναι τρίτος με 97 βαθμούς όμως όπως απέδειξε και πέρυσι που ήταν ακριβώς στην ίδια θέση, μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Η αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και οι διοργανωτές περιμένουν μαζική προσέλευση στον αγώνα που αρχίζει στις 10:10 με την δοκιμαστική διαδρομή, ενώ θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες οι οποίες θα αναδείξουν τον πρωταθλητή για το 2023.

Πέραν της γενικής κατάταξης οι τίτλοι θα κριθούν και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Στην RC2 ο Λάμπρος Ιωαννίδης είναι το μεγάλο φαβορί έχοντας 108 βαθμούς και ο δεύτερος Σταύρος Αντωνίου με 84 βαθμούς θα επιδιώξει να κάνει την ανατροπή.

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία RCS2. Πέτρος Πέτρου και Γιάννος Ιωαννίδης ισοβαθμούν με 108 βαθμούς και ο νικητής θα φύγει από τα Κούκλια πρωταθλητής.

Ένας τερματισμός στην πρώτη τριάδα αρκεί για τον Παναγιώτη Ξενοφώντος για να στεφθεί πρωταθλητής στην 2WD. Ο Ξενοφώντος έχει 60 βαθμούς και τις περισσότερες πιθανότητες για να υλοποιήσει τους στόχους του ενώ ο δεύτερος Αργύρης Σταύρου που έχει 30 βαθμούς ελπίζει σε ένα θαύμα για ανατροπή των δεδομένων.

Ο Σωκράτης Παπαναστασίου έχει τον πρώτο λόγο στην κατηγορία 2WD S αφού είναι αυτό που προηγείται έχοντας 79 βαθμούς. Ο Νικόλας Νικολαΐδης είναι δεύτερος με 64 βαθμούς και θα κυνηγήσει τις δικές του πιθανότητες για τον τίτλο, ο οποίος αν έρθει θα είναι ο πρώτος για το νεαρό οδηγό.

 

Στην κατηγορία RCK1 ο Νίκος Θωμά είναι αγκαλιά με τον τίτλο αφού μετρά το απόλυτο φέτος έχοντας τέσσερις νίκες και 120 βαθμούς, έναντι 87 του δεύτερου Λούκα Χριστοφόρου.

Τέλος, ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στην RCK2 έχοντας τέσσερις νίκες στο ενεργητικό του φέτος.

Στον Κυριακάτικο αγώνα που διοργανώνει το Pafos MotorsportAssosiation υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου δήλωσαν συμμετοχή πέραν των 35 οδηγών και αναμένονται δυνατές μάχες στα Κούκλια τόσο για τη νίκη στη γενική κατάταξη όσο και για την επικράτηση στις υπόλοιπες κατηγορίες.