Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19 – 1ος Αγώνας: Με νίκη ξεκίνησε ο Χρύσανθος Χαραλάμπους

Ημιτελής έμεινε ο πρώτος αγώνας για το Παγκύρπιο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς, τον οποίο διοργάνωσε η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, καθώς ο καιρός είχε άλλα σχέδια, αφού ανάγκασε τους διοργανωτές να τον διακόψουν λίγο πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου hit των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2. Οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν έτρεξαν δεύτερο hit αφού η πίστα κρίθηκε ακατάλληλη.

Η επιστροφή στο Παγκύπριο πρωτάθλημα του Χρύσανθου Χαραλάμπους προϊδέαζε όλους για ωραίες μάχες στην κατηγορία ΜΧ1 με τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά. Το πρώτο hit ξεκίνησε με τον πρωταθλητή να κάνει μια από τις γνωστές καλές του εκκινήσεις και να φεύγει μπροστά ακολουθούμενος από τον Χαραλάμπους. Οι δυο τους έμειναν σε αυτές τις θέσεις μέχρι και τα μέσα του hitόταν ο Χαραλάμπους ξεκίνησε να ροκανίζει τη μεταξύ τους διαφορά και να καταφέρνει να τον περάσει λίγο πριν το τέλος, τερματίζοντας πρώτος. Ο Χρίστος Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Σάββα.

Πριν από την έναρξη του δεύτερου hit προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση, η πίστα βρέχτηκε πολύ και έγιναν πραγματικές λασπομαχίες. Η έντονη βροχή συνεχίστηκε και σε κάποια στιγμή συνοδευόταν και από χαλάζι. Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους υπο αυτές τις δύσκολες συνθήκες έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση, οδήγησε τον αγώνα χωρίς να πιεστεί από κανένα και αντίκρυσε την καρό και συνάμα κόκκινη σημαία πριν ολοκληρωθεί το hit, αφού οι διοργανωτές το διέκοψαν για λόγους ασφαλείας. Ο Χρίστος Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος και την τριάδα συμπλήρωσε ο Λάμπρος Τσαγγαράς. Έτσι με τερματισμούς 1-1 ο Χρύσανθος Χαραλάμπους ξεκίνησε με το δεξί τη χρονιά, με τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά να ολοκληρώνει δεύτερος με τερματισμούς 2-2. Την τελευταία θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Λάμπρος Τσαγγαράς με τερματισμούς 5-3.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Χρύσανθος Χαραλάμπους ανέφερε, «Παρόλο που είχα μεγάλη αποχή από το Κυπριακό πρωτάθλημα εντούτοις πήγα αρκετά καλά στον εναρκτήριο αγώνα. Δυσκολεύτηκα αρκετά στο δεύτερο hit, καθώς εκτός από βροχή είχε και χαλάζι και αυτό με ανάγκασε να αφαιρέσω τα γυαλιά ούτως ώστε να έχω καλύτερη ορατότητα. Τους ανταγωνιστές μου τους είδα λίγο πίσω σε θέμα προπόνησης, κάτι το οποίο χεριάζετε να κάνω και εγώ, καθώς μετά το τέλος του Βαλκανικού πρωταθλήματος απείχα αρκετά από τις προπονήσεις. Φέτος στα πλάνα μου είναι να ακολουθήσω όλο το Κυπριακό πρωτάθλημα, νοουμένου ότι δεν θα συμπίπτουν οι αγώνες με το Βαλκανικό στο οποίο και πάλι θα αγωνιστώ.»

Στην κατηγορία ΜΧ2, η οποία τρέχει παράλληλα με την ΜΧ1, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους δυο νεαρούς αναβάτες της Diga Junior Racing Emil Weckman και Emil Jonrup, όπως επίσης και στους Μιχάλη Πάμπουκκα και Χρύσανθο Γεωργίου.

Ο Emil Weckman είναι αυτός που ξεχώρισε με την παρουσία του στον αγώνα, καθώς όπως έδειξε το επίπεδο του είναι πολύ πιο πάνω από τα Κυπριακά δεδομένα. Κατάφερε με σχετική ευκολία να τερματίσει πρώτος και στα δυο hit, περνώντας ακόμα και τους αναβάτες της κατηγορίας MX1.

Στην πολυαναμενόμενη μάχη του Κυπριακού πρωταθλήματος, στο πρώτο hit ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να προηγηθεί στα αρχικά στάδια, με τον Χρύσανθο Γεωργίου να τον ακολουθεί. Ο τελευταίος κατάφερε να τον περάσει μερικούς γύρους πριν από τέλος, όμως ο Πάμπουκκας δεν το έβαλε κάτω και τον πίεσε μέχρι την καρό σημαία, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Έτσι η νίκη πήγε στον Χρύσανθο Γεωργίου, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και τρίτος τερμάτισε ο αδερφός του Μιχάλη, Μάριος.

Όπως προαναφέραμε και σε αυτή την κατηγορία οι αναβάτες δυσκολεύτηκαν πολύ στη βρεγμένη πίστα. Ο Χρύσανθος Γεωργίου έκανε πολύ καλή εκκίνηση στο δεύτερο hit και προηγήθηκε στον αγώνα, με τον Μιχάλη Πάμπουκκα να τον ακολουθεί από κοντά. Ο τελευταίος είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης της νίκης, όμως ο αδερφός του Μάριος είχε αντίθετη γνώμη. Έμεινε κοντά στον πρωτοπόρο Χρύσανθο Γεωργίου και λίγο πριν διακοπεί το hitκατάφερε να το περάσει αφήνοντας τον δεύτερο. Ο Μιχάλης επανήλθε μετά την πτώση ολοκληρώνοντας τρίτος.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου με τερματισμούς 1-2, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Μάριος Πάμπουκκας με τερματισμούς 3-1 και τρίτος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τερματισμούς 2-3.

Ο νικητής στην κατηγορία ΜΧ2 Χρύσανθος Χαραλάμπους είπε μετά το τέλος του αγώνα. «Ξεκίνησα τη σεζόν υγιείς και αυτό είναι σημαντικό. Κατάφερα να κερδίσω ένα δύσκολο αγώνα με μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς οι συναθλητές μου είναι πολύ δυνατοί. Τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα προσηλώνομαι στον επόμενο αγώνα ο οποίος θα γίνει στην πίστα MXPRO

Στην αναδιοργανωμένη κατηγορία ΜΧ3 ο Γιώργος Παουλής ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του τη φετινή σεζόν, αφού στο μοναδικό hit (πρώτο) που έγινε κατάφερε να το κερδίσει. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρίστος Δημητρίου μετά από καλή απόδοση, ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννος Παπαλοΐζου. Οι Γιώργος Νικολάου και Παναγιώτης Ζηντήλης ολοκλήρωσαν στις θέσεις τέσσερα και πέντε αντίστοιχα.

Οι συνήθης ύποπτοι είναι αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην κατηγορία MX3 OVER. Ο περσινός πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς, ο Σπύρος Ηλία και ο Γιώργος Σιδερένιος είναι οι αναβάτες που τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις. Στο ξεκίνημα του hitο Σπύρος Ηλία έφυγε πολύ καλά και προηγήθηκε στον πρώτο γύρο. Από κει και πέρα ο Μαρίνος Τσαγγαράς ανέλαβε τα ηνία του αγώνα κρατώντας πίσω του τον Ηλία. Προς το τέλος του hitο Τσαγγαράς κάπου χαλάρωσε με αποτέλεσμα ο Ηλία να τον φτάσει. Έδειξε να ελέγχει το ρυθμό τερματίζοντας πρώτος, με τον Σπύρο Ηλία να ολοκληρώνει δεύτερος και τον Γιώργο Σιδερένιο όπως προαναφέραμε τρίτο.

Ωραίες μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΧ4. Ο νεοεισελθόν σε αυτή Χρίστος Κημήτρη έκανε πολύ καλή εκκίνηση και προηγήθηκε για λίγο πριν τον περάσει ο Χρίστος Καΐκκη. Λίγο αργότερα δέχθηκε πέρασμα μετά από πτώση και από τους Λούκα Τσόκκο και Βίκτωρ Ζαχαρία.

Ο τελευταίος έκανε αγώνα αναμονής και μετά τα μέσα του hit ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά από τους προπορευόμενους. Λίγο πριν το τέλος του hitτους πέρασε παίρνοντας την πρωτοπορία και στο τέλος τη νίκη. Ο Κημήτρης, ο οποίος επανήλθε από την πτώση ανέβασε στροφές και κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Βίκτωρ Ζαχαρία. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τελικά ο Λούκας Τσόκκος.

Ο Αριστόδημος Έλληνας επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην κατηγορία ΜΧ85 αφού κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο αγώνα. Στο μοναδικό hit που έγινε και σε αυτή την κατηγορία ήταν ανώτερος από τους υπόλοιπους και δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πολύ καλός ήταν και ο Αντώνης Γεωργίου, ο οποίος ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Dominic Κολοκάσης.

Τέλος στην κατηγορία MXVET ο περσινός πρωταθλητής Κώστας Κημήτρης ήταν αυτός που έφυγε νικητής από την πίστα Αμμοχώστου. Στα αρχικά στάδια του hit ήταν στη μάχη της πρωτιάς με τον Αρτέμη Καρατσιόλη. Κατάφερε μετά από αλληλοπεράσματα να μείνει μπροστά και στο τέλος να κερδίσει. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Αρτέμης Καρατσιόλης και την τριάδα συμπλήρωσε ο Ευτύχιος Διγενή. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Αντρέας Μιχαήλ και Γιαννάκης Έλληνας.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς θα γίνει στην πίστα MXPRO στις 25 Νοεμβρίου, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα (17-18.11) θα διεξαχθεί αγώνας Enduro από τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Στάθης Ευσταθίου