Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Πτώση Ντοβιτσιόζο, πρωταθλητής ο Μαρκέθ

Στο ιαπωνικό Γκραν Πρι έμελλε ο Μαρκ Μαρκέθ να κατακτήσει τον πέμπτο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία και έβδομο συνολικά στην καριέρα του σε έναν αγώνα ο οποίο μας κράτησε το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκειά του.

Στην εκκίνηση οι Ντοβιτσιόζο και Μαρκέθ έφυγαν πολύ καλά με τον Ισπανό να καταφέρνει να βρεθεί στην τρίτη θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Καλ Κράτσλοου την ώρα που Μίλερ και Ζαρκό είχαν επαφή ελάχιστα δευτερόλεπτα με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων.

Οι πρώτοι γύροι κύλησαν ομαλά σχεδόν για όλους τους αναβάτες όμως από τον τέταρτο και μετά ο Μαρκέθ προσπάθησε και κατάφερε να προσπεράσει τον Κράτσλοου ενώ το παράδειγμά του ακολούθησαν και αρκετοί αναβάτες που βρίσκονταν πιο πίσω.

Από εκείνο το σημείο και μετά το μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα είχε να κάνει με την όσο το δυνατόν μικρότερη φθορά των ελαστικών ώστε φτάνοντας προς το τέλος να υπάρχει αρκετή γόμα ακόμα.

Ο Μαρκέθ ήταν δεύτερος χωρίς να πιέζει θέλοντας να μην αφήσει τον Ντοβιτσιόζο να ξεφύγει. Τελικά στους τελευταίους γύρους ο Ισπανός έκανε την επίθεσή του και προσπέρασε τον Ιταλό. Βέβαια, ο Ντοβιτσιόζο προσπαθούσε να βρεθεί και πάλι στην πρώτη θέση οπότε πίεζε κάπως περισσότερο μέχρι τη στιγμή που είχε πτώση στη στροφή 9 στον προτελευταίο γύρο.

Αν και σήκωσε τη μοτοσυκλέτα του και επανήλθε στην πίστα, πλέον είχε πέσει στις εκτός βαθμών θέσεις κάτι που αυτόματα έκανε τον Μαρκέθ πρωταθλητή με την προϋπόθεση ότι θα τερμάτιζε, κάτι που φρόντισε να κάνει ο αναβάτης της Honda.

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Καλ Κράτσλοου και Άλεξ Ρινς. Ο Βαλεντίνο Ρόσι τερμάτισε τέταρτος κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα με τον Αλβάρο Μπαουτίστα να ακολουθεί στην πέμπτη θέση. Έκτος τερμάτισε ο Ζοάν Ζαρκό και έβδομος ο Μάβερικ Βινιάλες με τους Ντάνι Πεντρόσα, Ντανίλο Πετρούτσι και Χαφίζ Σαϊαρίν να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα

Πηγή-www.motori.gr