Παγκύπριο πρωτάθλημα motocross: Με το δεξί ο Παπαλoΐζου

Στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά έγινε η πρεμιέρα για το Παγκύπριο πρωτάθλημα motocross για τη σεζόν 2016-2017, με τρανταχτή απουσία αυτή του πρωταθλητή Χρύσανθου Χαραλάμπους. Ξεκίνημα με το δεξί έκανε ο εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος στη μεγάλη κατηγορία Γιώργος Παπαλοΐζου καθώς κατάφερε να φύγει νικητής, μαζεύοντας το μάξιμουμ των βαθμών στην κατηγορία MX1.Το πρώτο χιτ ξεκίνησε με τον Μαρίνο Τσαγγαρά να παίρνει προβάδισμα και τον Παπαλοΐζου να τον ακολουθεί για αρκετούς γύρους όπου στο μέσο του χιτ  κατάφερε να τον περάσει και να πάρει τη νίκη.

Στο δεύτερο χιτ ήταν σειρά του Χρίστου Τσαγγαρά να προηγηθεί με δεύτερο τον Μαρίνο Τσαγγαρά και τρίτο τον Λάμπρο Τσαγγαρά. Ο Παπαλοΐζου βρισκόταν στην τέταρτη θέση και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε στο τέλος να κάνει το 2 στα 2. Δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Κυπριανού μετά από μεγάλη προσπάθεια και στα δυο χιτ. Στο πρώτο έφυγε τελευταίος από την εκκίνηση με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό έδαφος από την αρχή. Πέρασε αρκετούς αναβάτες τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Το δεύτερο χιτ ήταν αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρων καθώς είδαμε ωραίες μάχες προς το τέλος μεταξύ των Αντώνη Κυπριανού και Λάμπρου Τσαγγαρα. Οι δυο τους ήταν στη μάχη της δεύτερης θέσης με τον Τσαγγαρα να την υπερασπίζετε με σθένος. Ο προτελευταίος γύρος ήταν καθοριστικός καθώς ένα λάθος από τον Τσαγγαρά έδωσε την ευκαιρία στον Κυπριανού να περάσει και να τερματίσει δεύτερος. Οι δυο τους ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 39 βαθμούς ακολουθούμενοι από τους Ταγγαρά Μαρίνο και Τσαγγαρά Χρίστο.Στην κατηγορία MX2 τα αδέλφια Μιχάλης και Μαριος Πάμπουκκας κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις. Ο Μιχάλης κέρδισε και τα δυο χιτ παίρνοντας νωρίς κεφάλι στη βαθμολογία και τον ακολουθούν στη ισόβαθμοι στη δεύτερη και τρίτη θέση οι Μάριος Πάμπουκκας και Γιώργος Γεωργίου.Πολλές οι συμμετοχές στις MX3 και MX3 OVER οι οποίες τρέχουν μαζί και είναι από τις κατηγορίες που σημαδεύονται από έντονες μάχες και συγκινήσεις.

Κάνοντας αρχή με την MX3, ο Μάριος Μούσκου είχε από την αρχή τον πρώτο λόγο και στα δυο χιτ όπου κατάφερε να τα κερδίσει, έχοντας το απόλυτο των βαθμών στον πρώτο αγώνα. Με τέσσερις βαθμούς λιγότερους τον ακολουθεί από τη δεύτερη θέση ο Ντίνος Κωνσταντινίδης και τρίτος βρίσκετε ο Νεόφυτος Κανάρης. Στην MX3 OVER στην πρώτη θέση ισοβαθμούν οι Γιώργος Σιδερένιος και Νικηφόρος Κουρρης καθώς μοιράστηκαν τη νίκη στα δυο χιτ. Ο Νικηφόρος κέρδισε το πρώτο και ο Σιδερένιος απάντησε στο δεύτερο. Τρίτος πλασαρίστηκε ο Αρτέμης Καρατσιόλης ο οποίος τερμάτισε στα δυο χιτ στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Τέλος στην κατηγορία MX4 ο Μάριος Καπνουλας ήταν αυτός που ξεκίνησε τη χρονιά με δυο νίκες και τον ακλουθεί από τη δεύτερη θέση ο Άριστος Γεωργίου ο οποίος και στα δυο χιτ τερμάτισε δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αδάμος Μανώλη ο οποίος ισοβαθμεί με τον Νεόφυτο Τσαγγαρά.

Έτοιμη να φιλοξενήσει τον αγώνα ήταν η πίστα MXPRO, η οποία αναβαθμίστηκε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου προσφέροντας σε θεατές και διαγωνιζόμενους όλες τις ανέσεις ούτως ώστε να κυλίσει ομαλά ο πρώτος αγώνας και το πέτυχαν με βαθμό σχεδόν άριστα. Ο δεύτερος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross είναι στις 4/12 και θα διεξαχθεί από την Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αργάκας στην ομώνυμη πίστα.