Motogp Valencia: Αποχαιρέτησε τη Yamaha με νίκη

Με νίκη αποχωρεί από την Yamaha ο Jorge Lorenzo, καθώς στον αγώνα της Valencia εκκίνησε πρώτος και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο ρυθμός που είχε ήταν καταιγιστικός αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλεύουν για μια θέση στο βάθρο. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Lorenzo ήταν πρώτος ενώ ο Marc Marquez έχει πέσει πέμπτος πίσω από τον Valentino Rossi, στην δεύτερη θέση ο Andrea Iannone και στην τρίτη θέση ο Vinales. Στους πρώτους γύρους όλοι πήγαιναν προσεκτικά ώστε να ζεστάνουν καλά τα εμπρός ελαστικά τους. Στον τέταρτο γύρο ο Valentino Rossi καταφέρνει και περνάει τον Vinales, ενώ το ίδιο κάνει αμέσως μετά και ο Marc Marquez. Στον έκτο γύρο έχουμε την πρώτη πτώση του αγώνα.

46-valentino-rossi-ita-93-marc-marquez-esp5ng_8508-gallery_full_top_fullscreen

Ο Dani Pedrosa υπερβάλλει και πέφτει ολοκληρώνοντας έτσι μια χρονιά γεμάτη πτώσεις και ατυχίες. Με τον Jorge Lorenzo να απομακρύνεται και τον Valentino Rossi να περνά τον Andrea Iannone, ολοκληρώνεται ο ένατος γύρος του αγώνα. Ο «Maniac» δεν το αφήνει έτσι, εκμεταλλεύεται ένα στιγμιαίο λάθος του Rossi και ξαναπερνά μπροστά. Ο Rossi επιτίθεται ξανά και ξαναπερνά στη δεύτερη θέση. Μπροστα ο  Λορενζο έχει κάνει διαφορά 5 δευτερολέπτων πλέον και δείχνει πολύ δυνατός, ενώ πίσω του, έχει δημιουργηθεί ένα μικρό γκρουπ με τους Rossi,  Iannone  και Marquez.

29-andrea-iannone-ita5ng_8648-gallery_full_top_fullscreen

Με δεκαεννέα γύρους να απομένουν ο Λορενζο έδειχνε πως θα κατακτήσει εύκολα τον τελευταίο του αγώνα με Yamaha. Φτάνοντας στη μέση του αγώνα ο Ροσσι τα δυσκολεύετε με τον Iannone. Οι δυο τους προσφέρουν θέαμα αλλάζοντας συνέχεια θέσεις για την δεύτερη θέση του αγώνα, με τον Marquez να καραδοκεί. Ο Crutchlow, είναι το δεύτερο θύμα του αγώνα και ολοκληρώνει με μια ακόμα πτώση ένα κακό Σαββατοκύριακο. Ο Marquez όμως δείχνει πως δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα του. Με μια παράτολμη αλλά γενναία κίνηση, περνά τους Iannone και Rossi, βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση και αρχίζει να πλησιάζει τον Lorenzo που εντυπωσιάζει με ένα αλάνθαστο γυρολόγιο καρφωμένο στο ένα 1.31+ σε όλους τους γύρους του, μέχρι αυτό το σημείο του αγώνα.

29-andrea-iannone-ita-46-valentino-rossi-ita_gp_8919-gallery_full_top_fullscreen

Ο  Marquez ροκανίζει την διαφορά του από τον Lorenzo, καθώς ο Ισπανός, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το εμπρός του ελαστικό του και από τα πέντε δευτερόλεπτα, την έχει κατεβάσει στα τρεισήμισι με μόλις πέντε γύρους να απομένουν για το τέλος του αγώνα ενώ οι Iannone και Rossi συνεχίζουν να προσφέρουν θέαμα και να μάχονται σκληρά για την τρίτη θέση.

5ng_7911-gallery_full_top_fullscreen

Στους τελευταίους γύρους η αγωνία κορυφώνεται. Ο Lorenzo ελέγχει τη φθορά του εμπρός ελαστικού του και τερματίζει πρώτος μπροστά από τον Marquez ενώ ο Βαλεντίνο Rossi χάνει την μονομαχία του με τον Iannone με τον «Maniac» να κατακτά τελικά την τρίτη θέση.

Κι έτσι ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα ΜotoGP με τον Lorenzo τελευταίο νικητή, για τελευταία φορά πάνω σε μια Yamaha και των Marquez άξιο πρωταθλητή.