Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2020: Άξιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου η αγωνιστική χρονιά 2020 του Παγκυπρίου Πρωταθήματος Karting με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής συνάντησης η οποία περιλάμβανε τον 7ο και 8ο αγώνα, με διοργανωτή τηn επιτροπή Karting υπο την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

Η τελευταία αγωνιστική συνάντηση έκρινε και τον πρωταθλητή για το 2020 σε όλες τις κατηγορίες. Δυνατές μάχες σημάδεψαν τον Κυριακάτικο αγώνα ειδικότερα στην κατηγορία ΚΖ2 όπου τον τίτλο διεκδικούσαν τρείς οδηγοί.

Κωνσταντίνος Ευθυμίου, Χρήστος Δημητρίου και Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης τα έδωσαν όλα σε ένα αγώνα ο οποίος είχε κοντράστ συναισθημάτων και την αδρεναλίνη στο μάξιμουμ.

Στον προτελευταίο χρονικά αγώνα του ημερολογίου η εξέλιξη δεν ήταν όπως θα περίμεναν οι πρωταγωνιστές. Ο Ευθυμίου μόλις στον πρώτο γύρο είχε έξοδο ενώ λίγο αργότερα ο Χριστοδουλίδης αντιμετώπισε πρόβλημα το οποίο τον έστειλε στα πιτς.

Αυτή η εξέλιξη άφησε τον μόνο Δημητρίου ο οποίος είχε προηγηθεί από την αρχή. Πίσω του ακολουθούσε ο Στέλιος Κυθρεώτης ο οποίος μετά από μια ανεπανάληπτη οδήγηση κατάφερε να περάσει τον Δημητρίου και να κερδίσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Ο Δημητρίου συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, τρίτος ολοκλήρωσε ο Ευθυμίου, τέταρτος ο Ανδρέας Αλεξάνδρου και πέμπτος ο Χριστοδουλίδης.

Στον όγδοο και τελευταίο αγώνα της σεζόν ο Δημητρίου ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα, με τον Κυθρεώτη να ακολουθεί. Σύντομα οι Χριστοδουλίδης και Ευθυμίου τους πέρασαν και μάχονταν για τη νίκη, με τους Δημητρίου και Κυθερώτη να επαναλαμβάνουν τις μάχες του προηγούμενου αγώνα όμως αυτή τη φορά να μάχονται για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Μπροστά ο Χριστοδουλίδης κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιτιθέμενο Ευθυμίου, κάτι που επίσης κατάφερε και ο Δημητρίου αφού άντεξε στην ασφυκτιή πίεση από τον Κυθρεώτη.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε νικητή τον Χριστοδουλίδη, δεύτερο τον Ευθυμίου και τρίτο τον Δημητρίου. Κυθρεώτης και Αλεξάνδρου τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Το τέλος του αγώνα σήμανε και την λήξη της σεζόν η οποία μετά και από αφαίρεση δυο αγώνων όπως είναι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος ανέδειξε άξιο πρωταθλητή τον Κωνσταντίνο Ευθυμίου με 132 βαθμούς. Δεύτερος με 122 βαθμούς έκλεισε το 2020 ο Χρήστος Δημητρίου και τρίτος ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης με 109 βαθμούς.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Στέλιος Κυθρεώτης με 92.5 βαθμούς, στην πέμπτη ο Ανδρέας Αλεξάνδρου με 68.5, ενώ οι Γιώργος Αβραάμ και Άγγελος Αλεξάνδρου έκλεισαν το 2020 έκτος και έβδομος με 22 και 8 βαθμούς αντίστοιχα.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ η Tara Laconico ήταν για ακόμα μια φορά ασυναγώνιστη. Κέρδισε τον έβδομο αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Κωνσταντίνο Λοΐζου και τρίτο τον πρωτοεμφανιζόμενο Άντη Λούτσιο.

Στον τελευταίο αγώνα η Laconico ήταν και πάλι η μεγάλη νικήτρια ενώ αυτή τη φορά ο ταλαντούχος όπως απέδειξε Άντης Λούτσιος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπαχριστοφόρου.

Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα η Tara Laconico μετρώντας το απόλυτο το 2020 φυσιολογικά κατέκτησε τον τίτλο με 150 βαθμούς. Κωνσταντίνος Λοΐζου και Νικόλας Παπαχριστοφόρου έκλεισαν τη σεζόν 2020 στη δεύτερη και τρίτη θέση με 94 και 73 βαθμούς αντίστοιχα.

Από κει και πέρα ο Alexei Merkushenkov ολοκλήρωσε τέταρτος με 4 βαθμούς, ο πολλά υποσχόμενος Άντης Λούτσιος έκλεισε το 2020 πέμπτος με 42 βαθμούς όσους έχει και ο έκτος Γιώργος Γεωργίου. Στην έβδομη θέση έμεινε ο Δήμος Επισκόπου ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε καθώς είναι φοιτητής στο εξωτερικό.

Τέλος, στην κατηγορία ΜΙΝΙ, ο νεαρός Georgie Χριστοδούλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τελευταίας αγωνιστικής συνάντησης. Ο Χριστοδούλου κέρδισε τον έβδομο αγώνα μπροστά από τον Ευέλθων Γιώργο Τιλλιρίδη αγκαλιάζοντας ουσιαστικά τον τίτλο.

Στο μεγάλο φινάλε ο Χριστοδούλου ήταν και πάλι ο νικητής ενώ αυτή τη φορά δεύτερος τερμάτισε ο Γλυκύς και τρίτος ο Τιλλιρίδης.

Πρωταθλητής για το 2020 αναδείχθηκε ο Georgie Χριστοδούλου με 145 βαθμούς, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ευέλθων Γλυκύς με 119 βαθμούς και τρίτος ο Γιώργος Τιλλιρίδης με 76.5 βαθμούς.

Ο πρωτάρης Νεόφυτος Ζήνωνος κατέλαβε την τέταρτη θέση με 68.5 βαθμούς και ο Γιάννης Zaitsev έμεινε πέμπτος με 52 βαθμούς.

Φωτογραφίες:Κούλλης Κυριάκου

final results