Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2022 – 1ος αγώνας Μονά Βαθμολογημένα: Super Takamura

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου η πρώτη μέρα του εναρκτήριου διήμερου αγώνα Πλαγιολίσθησης που διοργανώθηκε απο το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα μονά βαθμολογημένα περάσματα από τα οποία βγήκαν τα ζευγάρια για τις αυριανές διπλές μονομαχίες. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:00 με ενημέρωση απο τους κριτές και στις 10:00 ακολούθησαν ελεύθερα περάσματα απο όλους τους διαγωνιζόμενους μέχρι τις 13:30.  Ακολούθησε ένα διάλειμμα και στη συνέχεια άρχισαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Οι οδηγοί είχαν στη διάθεση τους δυο προσπάθειες για να σκοράρουν την επιθυμητή βαθμολογία και να μαζέψουν τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς.

Σχεδιαστικά η πίστα δυσκόλεψε πάντες αφού οι κριτές του αγώνα άνοιξαν εντελώς τις γραμμές βάζοντας πολύ δύσκολα στους διαγωνιζόμενους,  καθώς όποιος έκλεινε τη γραμμή κτυπώντας στον κώνο που όριζε τη διαδρομή μηδενιζόταν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας απο την κατηγορία Semi Pro, είδαμε τον Χρίστο Λοϊζου να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στον τελευταία αγώνα πέρυσι. Ο ταλαντούχος οδηγός ήταν με διαφορά ο καλύτερος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην Semi Pro 2 και πήρε την πρώτη θέση με 80 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 111 χ.α.ω.

Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Γιάννος Μιχαήλ με 64 βαθμούς έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου με 115 χ.α,ω.  Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Ιωάννου με 51 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 112 χ.α.ω.

Στην κατηγορία Pro ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» σήμερα ήταν Super. Πήρε την πρώτη θέση με ένα πέρασμα πραγματικά απίστευτο σκοράροντας μια βαθμολογία της τάξης των 91 βαθμών με ταχύτητα εισόδου στα 118 χ.α.ω, ενώ είχε και την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στο πρώτο του πέρασμα η οποία ήταν στα 123 χ.α.ω. Πέραν τούτου, ο Takamura εκτός από την ψηλότερη βαθμολογία ήταν για ακόμα μια φορά θεαματικός, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε.

Δεύτερος στα “Solo run” ολοκλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 120 χ.α.ω μετά από αρκετά καλή προσπάθεια και την τριάδα συμπλήρωσε ο Τουρκοκύπριος Enver Haskasap με βαθμολογία στους 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 120 χ.α.ω, παρά το γεγονός ότι έτρεξε μόνο ένα βαθμολογημένο πέρασμα αφού ένα πρόβλημα στο αγωνιστικό δεν του επέτρεψε να κάνει και δεύτερο πέρασμα.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας ένας εκ των κριτών του αγώνα, ο Mike Procureur, ανέφερε, «Βρισκόμαστε και πάλι εδώ για τέταρτη χρονιά στην Κύπρο και είμαστε χαρούμενοι.  Επιστρέφουμε στην πίστα όπου θα αγωνιστούμε περισσότερο αυτή την χρονιά παρά απο ότι την περσινή όπου όλοι οι αγώνες έγιναν στο «Parking», που ήταν περίπλοκο.  Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Θέλουμε να δούμε τους οδηγούς να βελτιώνονται, έχουν ήδη βελτιωθεί τα τελευταία τρία χρόνια αλλά θέλουμε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Περιμένουμε νέους οδηγούς απο την κατηγορία Semi Pro, για αυτό άλλωστε υπάρχει η συγκεκριμένη κατηγορία. Εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό αγώνα και χρονιά αλλά και ένα νέο πρωταθλητή.  Την φετινή χρονιά δεν θα μείνουμε μόνο στην Kuma αλλά σε συνεργασία με τους άλλους κριτές έχουμε στο μυαλό μας και άλλα σημεία στην πίστα αλλά και ειδικούς σχεδιασμούς.» 

Σε ερώτηση μας αν θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνα του King ofNations η απάντηση ήταν ότι είναι πολύ κοντά μετά την αναβολή του περσινού αγώνα λόγω covid και εάν όλα παν καλά και υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα ο αγώνας είναι πολύ πιο κοντά απο ποτέ.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται αύριο με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, τα οποία αναμφίβολα είναι αυτά που μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” σήμερα ήταν χάρμα ήδεσθε. Θα καταφέρει αύριο να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και να κερδίσει, ή ο νικητής θα είναι άλλος;

Η απάντηση αύριο το απόγευμα μετά το τέλος των διπλών μονομαχιών.