Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2022 – 1ος αγώνας – Twin Battles: Ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ είχε τον τελευταίο λόγο

Με τις διπλές μονομαχίες ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από πέντε αγώνες και όλοι θα είναι διήμεροι. Χθες, η μέρα μετά την ενημέρωση από τους κριτές ξεκίνησε με προπόνηση και μονά βαθμολογημένα, εκεί όπου ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” διέπρεψε και ολοκλήρωσε πρώτος μπροστά από τους ΕΛΑ ΚΟΚΟ (Γιώργο Χριστοφόρου) και Enver Haskasap.

Σήμερα η μέρα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη για αρκετούς από τους πρωταγωνιστές. Οδηγοί που είχαν τα φόντα να πλασαριστούν μέχρι και την τετράδα, αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα τα οποία τους άφησαν εκτός αγώνα.

Το πρόγραμμα μετά την πρωινή ενημέρωση περιλάμβανε δοκιμαστικά διπλά και γύρω στο μεσημέρι άρχισαν οι διπλές βαθμολογημένες μονομαχίες.

Τα twin battles ξεκίνησαν με τους 32 ούτως ώστε να βγει η δεκαεξάδα. Ο David David απέκλεισε τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου, ο Ανδρέας Ελευθερίου άφησε εκτός τον Πόλυ Κωνσταντίνου, ο Σέργιος Γρηγορίου κέρδισε τον Ανδρέα Ανδρέου (WAX), ο Πάμπος Νικολάου επιβλήθηκε του Στέλιου Ζαχαρία, ο Κώστας Σπαρσής άφησε εκτός τον Γιώργο Τσιελεπή και ο Παναγιώτης Νικολάου κέρδισε τον Ανδρέα Νέστωρα.

Στην τελευταία μάχη στους 32, ο Αλέκος Χάσικος αντιμετώπισε τον Βασίλη Χριστοφόρου. Οι δυο τους είχαν σύγκρουση στο δεύτερο tween battle, με τον Χάσικο να περνά στους 16 μετά το λάθος του Χριστοφόρου.

Η δεκαεξάδα είχε δυνατές μάχες και κοντράστ συναισθημάτων, με την αδρεναλίνη να κτυπά κόκκινο.

Ο Takamura ξεκίνησε το δικό του διπλό απέναντι στον David David και το 10-0 τον έχρισε φαβορί για να συνεχίσει. Ένα μηχανικό πρόβλημα όμως με το E46 προς απογοήτευση του κοινού αλλα και του ιδίου τον άφησε εκτός αγώνα και έδωσε το εισιτήριο της οκτάδας στον David.

Το ζευγάρι των Πάμπου Χαραλάμπους και του Σίμου Τίκκη δεν έτρεξε ποτέ. Ο Χαραλάμπους μετά τη χθεσινή ατυχία όπου αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με το Μ4, σήμερα θα αγωνιζόταν με δανεικό αυτοκίνητο. Και πάλι η τύχη του γύρισε την πλάτη καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα και τέθηκε εκτός αγώνα, αφήνοντας τον Τίκκη να κάνει μια διέλευση και να προκριθεί στους οκτώ.

Ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) αντιμετώπισε τον Ανδρέα Ελευθερίου. Ο Τσόδας πήρε προβάδισμα στο πρώτο run με 8-2 και παρά το γεγονός ότι ο Ελευθερίου ήταν καλύτερος στο δεύτερο και κέρδισε με 4-6, εντούτοις ο Τσόδας ήταν αυτός που πέρασε στους 8.

Μηχανικό πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Νεόφυτος Φικάρδου, ο οποίος θα αντιμετώπιζε τον Αλέκο Χάσικο, εξέλιξη που έδωσε το εισιτήριο της οκτάδας στον τελευταίο.

 

Ενδιαφέρουσα ήταν η μονομαχία του περσινού πρωταθλητή Γιώργου Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) και του Σέργιου Γρηγορίου και αυτό υποδηλώνει το σκόρ, καθώς και οι δυο μάχες ήταν κλειστές με τον ΕΛΑ ΚΟΚΟ να περνά στην επόμενη φάση δύσκολα, με βαθμολογία 6-4 κι 6-4.

Πολύ κλειστή ήταν και η μονομαχία μεταξύ του πολύ ανταγωνιστικού Άντρου Αντωνίου και του Πάμπου Νικολάου. Το πρώτο πέρασμα ήταν ισόπαλο, όμως στο δεύτερο ο Νικολάου ήταν πιο ψύχραιμος και πέρασε στην οκτάδα κερδίζοντας 7-3.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου είχε πολύ καλή απόδοση κατά το διήμερο και το 10-0 στο πρώτο πέρασμα απέναντι στον Κώστα Σπαρσή του έδινε σαφές πλεονέκτημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο και παρά το γεγονός ότι έχασε με 7-3, εντούτοις πέρασε επίσης στην οκτάδα.

Ο Enver Haskasap ήταν το φαβορί απέναντι στον Παναγιώτη Νικολάου και το επιβεβαίωσε με δυο νίκες στη μεταξύ τους μονομαχία.

Τα ζευγάρια στην οκτάδα περιλάμβαναν φαβορί στα χαρτιά, όμως αυτό έπρεπε να επιβεβαιωθεί και στον αγώνα.

Ο David David δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Σίμο Τίκκη. Η πρώτη μάχη ανέδειξε νικητή τον Τίκκη με 6.5-3.5, ενώ στη δεύτερη ο David δεν ήθελε να μπλεχτεί σε περεταίρω περιπέτειες και κατάφερε να κερδίσει με 7-3 και να προκριθεί.

Ο Τσόδας αντιμετώπισε τον Χάσικο και πήρε σαφές προβάδισμα στο πρώτο πέρασμα με 10-0, αποτέλεσμα που διαχειρίστηκε πλήρως στο δεύτερο αφού οι δυο τους αναδείχθηκαν ισόπαλοι, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση.

Το ζευγάρι μεταξύ του ΕΛΑ ΚΟΚΟ και του Πάμπου Νικολάου ανέδειξε νικητή τον περσινό πρωταθλητή, ο οποίος κέρδισε το πρώτο πέρασμα με 10-0 και χωρίς να κινδυνεύσει στο δεύτερο οδήγησε μυαλωμένα και παρόλο που έχασε 6-4 κατάφερε να προκριθεί στην τετράδα.

Η τελευταία μάχη της οκτάδας ήταν μεταξύ του Enver Haskasap και του Αλέξη Χάρη Γεωργίου. Ο Haskasap ήταν το φαβορί, όμως δυσκολεύτηκε να κερδίσει απέναντι στον μαχητικό Γεωργίου, με το σκορ να είναι 3.5-6.5.

Το δεύτερο πέρασμα δεν έγινε ποτέ καθώς ο Haskasap αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και έτσι ο Γεωργίου πέρασε στην επόμενη φάση με σκορ 10-0.

Συγκλονιστικός ήταν ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ του David και του Τσόδα. Η πρώτη μάχη πήγε στον Τσόδα με σκορ 4-6, όμως στην επανάληψη ο David ανέτρεψε τα δεδομένα και με σκορ 7-3 πέρασε στον μεγάλο τελικό.

ΈΛΑ ΚΟΚΟ και Αλέξης Χάρης τέθηκαν αντιμέτωποι στον δεύτερο ημιτελικό και τα έδωσαν όλα για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Αλέξης Χάρης που ήταν από τους καλύτερους στον αγώνα αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις, όμως ο πρωταθλητής είχε την εμπειρία για να κερδίσει με 6.6-3.5 και 6-4, καταφέρνοντας να περάσει στον τελικό.

Πριν γίνει ο τελικός, διεξήχθη μικρός τελικός, με τον Τσόδα να κερδίσει τον Αλέξη Χάρη και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον αγώνα.

Στον τελικό ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ απέναντι στον David πήρε προβάδισμα νίκης στο πρώτο πέρασμα καθώς η βαθμολογία ήταν 9-1 υπέρ του, ενώ στο δεύτερο με ισοπαλία κατάφερε να κερδίσει την πρεμιέρα.

Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη για τον ΕΛΑ ΚΟΚΟ, ο οποίος όμως δεν θα ακολουθήσει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης καθώς φεύγει για τα ξένα, όπου θα αγωνιστεί σε πέντε αγώνες στο εξωτερικό, δυο στην Ουγγαρία και τρείς στην Ελλάδα.

 

Ο νικητής του αγώνα Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ), ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα, «Αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχω τρέξει και δεν το λέω επειδή κέρδισα. Έγιναν εντυπωσιακές μάχες, όλοι ήταν σε φόρμα, τα αυτοκίνητα έγιναν πολύ γρήγορα και έπεται ένα πρωτάθλημα πολύ συναρπαστικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω έχοντας απέναντι μου δυνατούς αντιπάλους. Δυσκολεύτηκα όμως και αυτό με γεμίζει όταν καταφέρνω να κερδίζω αυτούς τους αγώνες. Ευχαριστώ τον κόσμο και τους χορηγούς που ήταν όλοι εδώ στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια του Σωματείου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική και θεωρώ ότι είδαν ωραία περάσματα και πέρασαν καλά.»

Όσον αφορά τη συμμετοχή του σε αγώνες του εξωτερικού ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ είπε, «Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία. Μέχρι στιγμής έχουμε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα, φέτος ξεκινήσαμε με νίκη και θεωρώ ότι είμαστε στα καλύτερα μας, είμαστε σε φόρμα, εξοικειώθηκα με το αγωνιστικό και καταφέραμε να το κάνουμε υπερβολικά καλό. Θέλω να πιστεύω ότι και στο εξωτερικό θα συνεχίσει αυτή η ανοδική πορεία για να δείξουμε στους Ευρωπαίους τί σημαίνει Cyprus Motorsport

Η κατηγορία Semi Pro 2 είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή. Ο Χρίστος Λοΐζου ήταν χάρμα οφθαλμών στην πρεμιέρα και αν συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις σαν τη σημερινή θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο. Στον περσινό τελευταίο αγώνα έδειξε δείγματα γραφής και φέτος ξεκίνησε με την ίδια δυναμική.

Όντας ο καλύτερος όλων το Σάββατο στα μονά βαθμολογημένα, ο Λοΐζου ξεκίνησε τη διεκδίκηση της νίκης από την τετράδα της κατηγορίας όπου αντιμετώπισε τον Stefan Sorin. Με σκορ 10-0 και 5-5 πέρασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον Πέτρο Χατζίκκο, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε με 10-0 και 10-0 τον Νέαρχο Σοφοκλέους.

Στον τελικό, ο Λοΐζου ξεκίνησε δυνατά κερδίζοντας την πρώτη μάχη με σκορ 8-2 και φέρνοντας ισοπαλία στην δεύτερη αναδείχθηκε νικητής.

Ο Χατζίκκος έμεινε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σοφοκλέους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοργάνωση και το Power Drift Club που έφερε αυτό τον αγώνα εις πέρας με μεγάλη επιτυχία,» ανέφερε ο νικητής της Semi Pro 2, προσθέτοντας, «Οι κριτές σε αυτό τον αγώνα άνοιξαν τις γραμμές και αυτό δυσκόλεψε άπαντες, όμως περάσαμε καλά και με ασφάλεια και αυτό έχει σημασία.»

Η πρεμιέρα πέρασε ήδη στην ιστορία και πλέον μετρούμε αντίστροφα για τον δεύτερο αγώνα, ο οποίος δεν είναι μακριά καθώς θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 16-17 Απριλίου και πάλι στην Achna Speedway.