2022 KUWAIT INTERNATIONAL RALLY – Μέρα 1η: Έκπληξη από τον Al-Thefiri

Ο τοπικός οδηγός Meshari Al-Thefiri και ο Καταρινός συνοδηγός του NasserAl-Kuwari κατέπληξαν τους αντιπάλους τους κατά τη σημερινή πρώτη μέρα του Kuwait international Rally, καθώς είναι το πλήρωμα που προηγείται μετά τη συμπλήρωση έξι ειδικών διαδρομών.

Οδηγώντας για πρώτη φορά ένα Skoda Fabia R2 evo της SRT, ο Al-Thefiriκέρδισε τη δεύτερη και την τρίτη ειδική και προηγήθηκε μέχρι τη μεσημβρινή ανασυγκρότηση. Στη συνέχεια και αφού έχασε την πρωτοπορία την επανάκτησέ εκμεταλλευόμενος και το σκασμένο ελαστικό που είχε ο NasserAl-Attiyah στην έκτη ειδική διαδρομή και έτσι το πλήρωμα θα ξεκινήσει την αυριανή μέρα με πλεονέκτημα 15,7 δευτερολέπτων.

Ο Al-Attiyah και ο Γάλλος συνοδηγός του Mathieu Baumel έδειχναν ότι θα μπορούσαν αυτοί να έχουν το πλεονέκτημα το Σάββατο, όμως αναγκάστηκαν να σταματήσουν στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας για να αλλάξουν ένα σκασμένο ελαστικό μπροστά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν δυο λεπτά.

Ο οδηγός του Autotek Volkswagen Polo GTI, κέρδισε δυο από τις τρείς ειδικές στο δεύτερο loop στην έρημο νότια της πόλης του Kuwait, όμως επιπρόσθετα άλλα δυο σκασμένα ελαστικά κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές τον αφήνουν τέταρτο 2 λεπτά και 13,4 δευτερόλεπτα από την κορυφή και πλέον το Σάββατο αναμένεται να είναι συναρπαστικό.

Ο Abdulaziz Al-Kuwari από το Κατάρ και ο Ιρλανδός συνοδηγός του James Fulton ήταν οι ταχύτεροι στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή, όμως ένα σκασμένο ελαστικό τους κόστισε σε χρόνο και έτσι ο Al-Kuwari έκλεισε την πρώτη μέρα τρίτος, 13,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο Khaled Al-Suwaidi και τον Πορτγάλο συνοδηγό του Hugo MagalhãesΟ νικητής του 2012 ήταν ο ταχύτερος στην έκτη ειδική διαδρομή και είναι σε καλή θέση για να διεκδικήσει τη δεύτερη του νίκη στο MERC το Σάββατο.

Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία MERC2, Mohammed Al-Thefiri και ο συνοδηγός του Mubarak Al-Dhafiri είναι πέμπτοι γενικής με το Mitsubishi Lancer Evo X ενώ ακολουθούν έκτοι οι Nasser Khalifa Al-Attiyah συνοδηγό τον Giovanni Bernarcchini με το Ford Fiesta της Motortune.

Οι Jassim Al-Muqahwi και Thamer Al-Mutairi με Mitsubishi Lancer EvoX είναι στην έβδομη θέση, με τους Shadi Shaban/Suleiman Al-Helalκαι Issa Abu Jamous/Emad Juma, αμφότεροι με Mitsubishi LancerEvo IX να είαι στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δυο ειδικές διαδρομές. Η δράση ξεκινά στις 11:05 με την ειδική Al-Zour, μήκους 18,60 χιλιομέτρων και συνεχίζεται με ακόμα μια μικρότερη, μήκους 12,66 χιλιομέτρων στις 11:58.

Οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 14:23 και 15:15 αντίστοιχα, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.