Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μότοκρος: Στη Μακούντα κρίνετε ο φετινό τίτλος

Την Κυριακή 12 Μαΐου στην πίστα της Μακούντας θα διεξαχθεί ο 8ος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Μότοκρος «Νεόφυτος Τσαγγαράς», με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.


Δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και με εφτά αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα, ο Χρίστος Τσαγγαράς έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου και αν τα καταφέρει, ο οδηγός της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αργάκας θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο του πρωτάθλημα στην μεγαλύτερη κατηγορία αυτή της ΜΧ1 (450cc).
Σε περίπτωση νίκης, κλειδώνει τον τίτλο και ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα έχει για τον ίδιο διαδικαστικό χαρακτήρα.


Στην κατηγορία ΜΧ2 (250cc), ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι το φαβορί για τον τίτλο. Στη Μακούντα ‘’βολέυετε’’ εκτός από τη νίκη και με ισοβαθμία, η οποία θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Για τον άλλο διεκδικητή του τίτλου Χρύσανθο Γεωργίου, οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης καθιστά αυτόματα την προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εξαιρετικά δύσκολη.

Στην ΜΧ3, o Γιώργος Παουλλής είναι το φαβορί για τη νίκη, όπως επίσης και για τον τίτλο. Αγωνιζόμενος εντός έδρας, ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3 OVER αναμένεται να επικρατήσει για ακόμα ένα αγώνα πλησιάζοντας περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη συγκεντρώνει ο Χρίστος Κημήτρη στην κατηγορία ΜΧ4, όπως και ο Αριστόδημος Έλληνας, ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία ΜΧ85.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί με τα δοκιμαστικά, θα διεξαχθούν δύο σκέλη για κάθε κατηγορία και η συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 3:00 το απόγευμα.