Βentley Continental GT Convertible: Σηκώνει τη σημαία της Βαυαρίας

Όλοι έχουμε συνδέσει τη Βαυαρία με τη BMW, ωστόσο η Bentley είναι αυτή που αποφάσισε να τιμήσει το γερμανικό κρατίδιο.

Πώς το έκανε αυτό; Μέσα από μια νέα έκδοση της Continental GT Convertible, για τη δημιουργία της οποίας το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley άντλησε έμπνευση από τη σημαία της Βαυαρίας.

Για το λόγο αυτό το εντυπωσιακό αμάξωμα της νέας Continental GT Convertible Bavaria Edition είναι βαμμένο με τη λευκή απόχρωση Glacier White και η υφασμάτινη οροφή της με τη μπλε απόχρωση Imperial Blue. Τα χρώματα δηλαδή που έχει η σημαία της Βαυαρίας.

Παράλληλα στα εμπρός φτερά και στα προσκέφαλα των καθισμάτων η Bentley τοποθέτησε τη σημαία της Βαυαρίας. Επίσης η νέα Continental GT Convertible Bavaria Edition διαθέτει μεγάλους τροχούς 22 ιντσών της Mulliner και χρωμιωμένη γρίλια της μάσκας.

Στο εσωτερικό της συναντάμε διάσπαρτες λευκές ραφές και το λογότυπο Bentley Bavaria Edition στα μαρσπιέ των θυρών. Μόνο μία Continental GT Convertible Bavaria Edition κατασκευάστηκε, ενώ η παρουσίαση της θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση σε αντιπροσωπεία της Bentley στη Βρετανία.

Όπως η Coupe έτσι και η Convertible Continental GT τροφοδοτείται από W12 κινητήρα 6.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Ο άνεμος των επιδόσεων που φυσάει στην ανοιχτή Continental GT είναι θυελλώδης, καθώς φέρνει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,8 δευτ. και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα.

Πηγή: motori.gr