Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross 2018: Με το νέο Polo R θα υπερασπιστεί τον τίτλο η PSRX Volkswagen Sweden

Η ομάδα της PSRX Volkswagen Sweden θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του περσινού τίτλου από την Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον περσινό πρωταθλητή JohanKristofferssonκαι τον ιδιοκτήτη της ομάδας Peter Solberg να είναι οι οδηγοί που όλοι θέλουν να κερδίσουν.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η εργοστασιακή VolkswagenMotorsport, καθώς η PSRXθα λαμβάνει τεχνική υποστήριξη από το Αννόβερο και το Βόλφσπουργκ για το PoloRSupercar419 KW(570HP). Η σεζόν ξεκινά από τα μέσα του Απρίλη, τελειώνει στο τέλος Νοεμβρίου και αποτελείται από 12 αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν σε τρεις ηπείρους.

«Να κερδίσεις τίτλους είναι ένα πράγμα και να τους διατηρήσεις είναι άλλο,» είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της PSRXSvenSmeets. «Είμαστε ευχαριστημένοι για αυτά που πετύχαμε με την ομάδα, όμως φέτος όλοι ξεκινούν από το μηδέν και ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ δυνατός. Η PSRXαποτελείται από τον περυσινό πρωταθλητή JohanKristofferssonκαι τον δυο φορές πρωταθλητή PeterSolberg. Από τον πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη θα δούμε ποιοι δούλεψαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.»

Πέραν από την Volkswagen, εργοστασιακή υποστήριξη σε ομάδες παρέχουν επίσης και η Peugeot, Hyundaiκαι Audi.

Όπως προαναφέρθηκε, η PSRXυποστηρίζετε φέτος από την εργοστασιακή ομάδα και ο αγωνιστικός διευθυντής JostCapitoείπε, «Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycrossγια το 2018. Όταν εισήχθη το εμπορικό σήμα το ‘’R’’ επιλέγηκε σκόπιμα υποδεικνύοντας το ‘’Racing’’. Από τότε αναγνωρίζεται σαν η μάρκα με εξαιρετικά αυτοκίνητα επιδόσεων και πλέον αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικογένειας της Volkswagen. Καθιερώθηκε επίσης και ως εμπορικό σήμα για οχήματα παραγωγής με βελτιωμένες επιδώσεις. Η εμπλοκή της VolkswagenRστο παγκόσμιο πρωτάθλημαRallycrossπαίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια εικόνα της εταιρίας.»

Αποτελεσματική εξέλιξη αντί ριζικής επανάστασης. Το αυτοκίνητο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2017, έχει υποστεί λεπτομερή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι πιο εμφανής αλλαγές στην έκδοση του 2018 είναι στα αεροδυναμικά και στο σύστημα ψύξης. Επίσης η καινούργια πίσω πτέρυγα επιτρέπει στους μηχανικούς να έχουν περισσότερες επιλογές στο θέμα ρυθμίσεων και η νέα μπροστινή ποδιά προσφέρει βελτιωμένη ψύξη και ροή αέρα, σε σύγκριση με την περσινή.«Πριν από 12 μήνες η PSRX σχηματίστηκε από δυο ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η μια ήταν από το WRC και ήταν υπεύθυνη για την τεχνολογία και η άλλη από το WRX,» εξήγησε η Pernilla Solberg, υπεύθυνη της ομάδας PSRX Volkswagen Sweden. «Ήταν απόλαυση να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του αυτοκινήτου, κερδίζοντας παράλληλα και τίτλους. Όλοι έχουν το ίδιο κίνητρο και δεν είναι άλλο από τη νίκη. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα σεζόν και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα, ούτως ώστε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες.»