Η ομάδα της PEUGEOT ξεκινά μια νέα περιπέτεια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RALLYCROSS

Το 12ο πρωτάθλημα World Rallycross βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο, και μαζί του το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της PEUGEOT Motorsport.

Η ομάδα PEUGEOT Total μπαίνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RX ως εργοστασιακή συμμετοχή για πρώτη φορά, με 3 αυτοκίνητα, με 3 διαφορετικά χρώματα για 3 ταλαντούχους οδηγούς. Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sebastien Loebμαζί με τον Σουηδό Timmy Hansen θα αγωνιστούν με το τελευταίο μοντέλο PEUGEOT 208 WRX Supercar 560 ίππων, διεκδικώντας πόντους για την ομάδα. Ο νεαρός Kevin Hansen θα αγωνιστεί με το εξελιγμένο αυτοκινήτο του 2017 σαν ατομική συμμετοχή. Και οι τρεις συμμετοχές της PEUGEOT θα έχουν συνέχεις αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που θα ετοιμάζονται απο τους μηχανικούς στα εργοστάσια της PEUGEOT Sport.

Μετά από τις τελευταίες δοκιμές την Δευτέρα στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, που προηγήθηκε των δοκιμαστικών, η ομάδα της PEUGEOT Total μεταβαίνει στη Βαρκελώνη, έτοιμη να αντιμετωπίσει μια εντελώς νέα πρόκληση. Αν και εξακολουθεί να βασίζεται στην οικογένεια Hansen, την πιο επιτυχημένη ομάδα στο χώρο – με τον Kenneth Hansen (14 φορές Ευρωπαϊκό Πρωταθλητή RX) ως Team Manager και Susann Hansen (την μοναδική γυναίκα πρωταθλητή στην ιστορία του ευρωπαϊκού RX) ως Συντονιστής – είναι τώρα μέρος της εργοστασιακής ομάδας της PEUGEOT Sport.

Ο 1ος αγώνας της χρονιάς πραγματοποιείται το Σάββατο και Κυριακή (14-15 Απριλίου) στο Circuit de Catalunya στο Montmeló, βόρεια της Βαρκελώνης, σπίτι του Ισπανικού Grand Prix της Formula 1, το οποίο φιλοξενεί επίσης  αγώνες του Rallycross απο το 2015. Η άσφαλτος έχει ανανεωθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά, προσφέροντας υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης από ό, τι πριν, με ένα εντελώς νέο τμήμα εκκίνησης. Ο γύρος μετρά συνολικά 1.133 χιλιόμετρα, που αποτελείται από 60.4% ασφάλτου και 39.6% χώμα. Είναι ένας από τους ταχύτερους αγώνες του πρωταθλήματος, με το ρεκόρ γύρου RX να είναι στα 42.971s από τον περσινό αγώνα.

Bruno Famin, Διευθυντής Peugeot

“Είμαστε μια νέα ομάδα απέναντι σε ισχυρούς και έμπειρους αντιπάλους, με ένα αυξανόμενο επίπεδο εμπλοκής κατασκευαστών. Η πρώτη και μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στη Βαρκελώνη είναι απλά η προετοιμασία της δικής μας ομάδας – η οποία έχει σχηματιστεί σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους των οποίων η πιο πρόσφατη εμπειρία είναι σε αγώνες ράλι – για τις πολύ διαφορετικές απαιτήσεις του rallycross. Υπάρχουν πολλά καινούργια αυτοκίνητα εκεί έξω, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρότερος απο ποτέ. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι κυρίως θέμα μάθησης και κατάρτισης για την ομάδα. Στη συνέχεια, καθώς συνεχίζεται η χρονιά, θα αποκτήσουμε εμπειρία και θα βελτιωθούμε, με σκοπό να κερδίσουμε αγώνες στο δεύτερο κομμάτι της χρονιάς».

Kenneth Hansen, Αγωνιστικός διευθυντής Peugeot Total

“Η αίσθηση που παίρνουμε από τους οδηγούς μας είναι καλή και ο καθένας αισθάνεται θετικός. Δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες αλλαγές την χειμερινή περίοδο, αλλά μπορείς να βελτιώσεις και έτσι ελπίζουμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Είναι βέβαιο ότι οι αντίπαλοί μας δεν έχουν μείνει απαθείς, γι ‘αυτό είναι ένας δύσκολος στόχος και πρέπει να φερθούμε έξυπνοι. Υπήρξαν κάποιες μεγάλες αλλαγές χάρη στην είσοδο της PEUGEOT με μερικούς νέους ανθρώπους, αλλά βλέπω μια τεράστια προθυμία και θέληση από αυτούς για αυτή τη νέα πρόκληση, οπότε η Susann και εγώ είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Η Βαρκελώνη είναι μια καλή διαδρομή όπου μπορούμε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε το σασί και τον κινητήρα. Το νέο τμήμα εκκίνησης είναι επίσης μια θετική κίνηση από τους διοργανωτές, καθώς θα μειωθούν τα ατυχήματα στην πρώτη στροφή. ”

Sébastien Loeb #9

“Οι δοκιμές ήταν καλές και ήταν χρήσιμες για μένα να ξαναγυρίσω στο ρυθμό οδήγησης ενός αυτοκινήτου rallycrossκαι πάλι, έστω και αν τελικά είναι τελείως διαφορετικό από ένα αυτοκίνητο Dakar ή ένα World Rally Car. Δεν έχω ποτέ μεγάλη δυσκολία προσαρμογής από ένα αυτοκίνητο σε άλλο, αφού αυτό είναι που έκανα πάντα. Η δοκιμή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές ρυθμίσεις για να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα, γνωρίζοντας επίσης ότι θα ακολουθούν συνεχώς νέες εξελίξεις στο PEUGEOT 208 WRX όλο το χρόνο. Ανυπομονώ για τη Βαρκελώνη, είναι ένα ωραίο μέρος που μου άρεσε πάντα. Στο Rallycross είναι πάντα δύσκολο να ορίσετε έναν στόχο εκ των προτέρων ούτως ή άλλως, ειδικά στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Έτσι, θα κάνω το καλύτερό μου και θα δω τι συμβαίνει.

Timmy Hansen, #21

’’Είχαμε μια εποικοδομητική εβδομάδα πριν τον πρώτο μας αγώνα στη Βαρκελώνη με ένα shakedown στη Γαλλία και στη συνέχεια μερικές δοκιμές. Προφανώς, δεν μπορούν να γινουν μεγάλες αλλαγές σε λίγες μόνο μέρες, αλλά μπορούμε να ενώσουμε τα πάντα μαζί και να διορθώσουμε όλα τα μικρά πράγματα που δεν είναι τέλεια. Με το αυτοκίνητο νιώθω πιο εξοικειωμένο, καθώς διατηρήσαμε όλα τα πλεονεκτήματα από πέρυσι – με μια πραγματικά καλή ισορροπία και αίσθηση – αλλά κάναμε κάποιες αλλαγές εκεί όπου θέλαμε να βρούμε λίγο περισσότερη απόδοση. Η Βαρκελώνη ήταν πάντα ένας καλός αγώνας για μένα προσωπικά. Δεν νομίζω ότι είχα ποτέ κακό αγώνα εκεί. Η επιφάνεια έχει υψηλή πρόσφυση και πρέπει να ταιριάζει καλά στο αυτοκίνητό μας, αλλά στο τέλος, πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σαν ένα αγώνα όπως και κάθε άλλο. ”

Kevin Hansen #71

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της καινούργιας χρονιάς! Δοκίμασα το εργοστασιακό μου αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του shakedown και αισθανθήκα καλά. Οι πρόσφατες δοκιμές μας αφορούν την επιβεβαίωση του έργου που έχει γίνει το χειμώνα και την πραγματοποίηση κάποιων μικρών προσαρμογών ώστε να είμαστε εντελώς έτοιμοι για τη Βαρκελώνη. Στην αρχή της χρονιάς θα αγωνιστώ με ενα αυτοκίνητο προδιαγραφών 2017 PEUGEOT 208 WRX αλλά είμαι σίγουρος για την εξαιρετική δουλεία που θα κάνει η ομάδα εργοστασιακή ομάδα της PEUGEOT Sport. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που πραγματικά αγαπώ. Έχω οδηγήσει εκεί στο RX2 καθώς και στα Supercars και εκεί κατέκτησα τον ευρωπαϊκό μου τίτλο το 2016, οπότε έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Αισθάνομαι θετικά, καθώς αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσουμε την χρονιά και είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε ευκαιρία που μου δίνεται”.