Έτσι θα μοιάζουν τα νέα Ford Focus ST και RS!

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου οικογενειακού της Ford παρουσιάστηκε και ανεξάρτητος σχεδιαστής μας δείχνει πως φαντάζεται τις γρήγορες εκδόσεις του.

Η τέταρτη γενιά του Ford Focus είναι γεγονός και πρόκειται για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο με δυναμική εμφάνιση, πολλές τεχνολογικές καινοτομίες και σύγχρονους κινητήρες. Ακόμη, η Ford δεν μας έχει παρουσιάσει τις γρήγορες εκδόσεις του, που ονομάζονται STκαι RS, όμως ο X-Tomi Design, ανεξάρτητος σχεδιαστής, μας δείχνει πως φαντάζεται εκείνος ότι θα είναι.

Με διαφορετικά bodykitαπό το «συμβατικό» Focus που παρουσιάστηκε, τα μοντέλα που βλέπουμε στις επεξεργασμένες φωτογραφίες έχουν στοιχεία από τις αντίστοιχες εκδόσεις της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου, για να βασίσουν τις αισθητικές τους διαφοροποιήσεις.

Το κίτρινο αυτοκίνητο, είναι το ST και το μπλε, το πιο «πολεμικό» RS! Μένουν μερικοί μήνες, για να δούμε πόσο κοντά «έπεσαν» αυτά τα σκίτσα στην πραγματικότητα. Πάντως, για τα μηχανικά τους μέρη, ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες φήμες.

Το μεν ST, θα χρησιμοποιεί μάλλον τον τετρακύλινδρο 1.5 EcoBoost βενζίνης με πολλές τροποποιήσεις, ώστε να φτάσει περίπου τους 280 ίππους, ενώ το RS θα συνεχίσει να είναι τετρακίνητο και να «φοράει» τον 2.3 EcoBoost της σημερινής γενιάς, όμως θα ενισχυθεί από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα που θα εκτοξεύσει την ισχύ σε περισσότερα από 400 άλογα! Επίσης, θα είναι το πρώτο Ford Focus RSστην ιστορία που θα είναι διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

Πηγή:gazzetta.gr