Ο Solberg στο τιμόνι του Polo GTI R5

Επιστρέφει!! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 Peter Solberg επιστρέφει στο WRC, καθώς θα αγωνιστεί με το καινούργιο Volksvagen Polo GTI R5. Ο Solberg θα έχει για συνοδηγό την Veronica Engan και μαζί θα αγωνιστούν στην κατηγορία WRC 2 στον αγώνα της Καταλονίας στην Ισπανία, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Έξι χρόνια μετά τον τελευταίο του αγώνα θα κάνει την επιστροφή του ακριβώς στην ίδια τοποθεσία όπου ανακοίνωσε την απόσυρση του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Solberg, ο οποίος οδηγά Polo για λογαριασμό της PSRX Volkswagen Sweden στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, σύντομα θα αλλάξει χώρο και από τις πίστες θα βρεθεί ξανά στις ειδικές διαδρομές.

SWEDEN 2018-01-26: Petter Solberg testing for WRC 2, Sweden.

Το νέο Polo GTI R5 θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο ράλι Ισπανίας και αυτή θα είναι η μοναδική φορά που το αυτοκίνητο θα υποστηριχθεί από την εργοστασιακή ομάδα. Το νέο αυτοκίνητο μετά τον αγώνα θα οδηγείται από ιδιωτικές ομάδες σε εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα στην κατηγορία R5.

«Η ευκαιρία που μου παρουσιάζετε για να επιστρέψω στο WRC με την Volkswagen είναι μοναδική και δέχτηκα με μεγάλη χαρά την προσφορά», ήταν τα λόγια του Solberg. «Όταν οδήγησα το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο στην Σουηδία δεν ήθελα να σταματήσω. Όλα όσα αφορούν το Polo GTI R5 σχεδιάστηκαν από την αρχή και ανυπομονώ πολύ να τρέξω στην Ισπανία. Πάντα μου άρεσε ο συνδυασμός άσφαλτος/χώμα. Είναι ξεχωριστό το γεγονός ότι επιστρέφω στον τόπο όπου σταμάτησα την καριέρα μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2012. Θα είναι φανταστική η επανένωση με την οικογένεια του WRC και προφανώς θέλω με το R5 Polo να κάνω καλή αρχή με ένα καλό αποτέλεσμα.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Sven Smeets είπε, «Ο Peter είναι ένας ήρωας των ράλλυ. Γνωρίζουμε πόσο παθιασμένος και επαγγελματίας είναι καθώς συνεργαζόμαστε μαζί του στο Rallycross. Σήμα κατατεθέν του είναι το γεγονός ότι πάντα δίνει το 110%. Δοκίμασε το νέο Polo GTI R5 και πάντα ήταν ένας από τους υποψήφιους μας για να οδηγήσει σε αγώνα το αυτοκίνητο. Θα είναι φανταστικό που θα οδηγήσει το R5 Polo στην Ισπανία. Όλοι στην ομάδα ανυπομονούν για τον αγώνα και για να συνεργαστούν με τους Peterκαι Eric Camilli.»

Ο Solberg κάνει διάλειμμα για ένα Σαββατοκύριακο από το WRX και επιστρέφει στις ρίζες του, στο WRC. Από το 1988 μέχρι και το 2012 μετρά 188 παρουσίες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις Toyota, Ford, Subaru και Citroen. Το 2003 ο Solberg κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Subaru, ολοκληρώνοντας τη χρονιά μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον άνθρωπο που κατέχει το ρεκόρ σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, τον Sebastien Loeb. Τρίτος τότε είχε ολοκληρώσει ο Ισπανός Carlos Sainz.

Εξακολουθεί να παραμένει ο τελευταίος Σκανδιναβός πρωταθλητής. Τις χρονιές 2009, 2010 και 2011 ο Solberg αγωνίστηκε στο WRC με τη δική του ομάδα και την επόμενη χρονιά έτρεξε με την εργοστασιακή Ford. Ο Solberg τερμάτισε 52 φορές στο βάθρο όπου μεταξύ αυτών οι 13 ήταν νίκες. Το ράλι Ισπανίας σηματοδοτεί την επιστροφή του Solbergστους αγώνες ράλλυ με την Volkswagen στο ντεμπούτο του νέου R5.