Ο Kris Meeke στο ραντάρ της Toyota για το 2019

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Tommi Makinen συζήτησε το ενδεχόμενο να φέρει πίσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Kris Meeke για να οδηγήσει ένα Yarisτο 2019.

Ο Makinen μίλησε με τον Meeke για την πιθανότητα συνεργασίας το 2019, ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Esapekka Lappi για την ερχόμενη σεζόν, καθώς ο νικητής του περυσινού ράλι Φιλανδίας όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει στη Citroen.

«Μίλησα με τον Kris, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, μια πιθανότητα,» είπε ο Makinen. «Θα μιλήσουμε με την Toyota και θα δούμε τις επιλογές μας. Μόλις πρόσφατα είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία. Σίγουρα ο Kris είναι πολύ γρήγορος οδηγός, είναι στη σωστή ηλικία, έχει εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά.»

Ο Meeke απολύθηκε από τη Citroen μετά το ατύχημα που είχε στην Πορτογαλία τον Μάιο. Ο πέντε φορές νικητής σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν έχει οδηγήσει από τότε, όμως θα επιστρέψει σε αγωνιστικό τον ερχόμενο μήνα στο RallyLegent.

Η Toyota ήδη επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Ott Tanak για την επόμενη χρονιά, με τον Jari-Matti Latvala να είναι κοντά στο να ανανεώσει και αυτός. Όσον αφορά τον Esapekka Lappi όλα δείχνουν ότι θα αλλάξει ομάδα από τη νέα χρονιά. Ήδη έχει επισκεφτεί το εργοστάσιο της Citroen στις Βερσαλλίες και ο μάνατζερ του είναι σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα.

Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινίσει που θα υπογράψει ο Lappi είπε στο Autosport, «Στο μυαλό μου ξέρω τι θέλω να κάνω για του χρόνου. Ήδη έχω αποφασίσει.»

Η μοναδική ανησυχία του Makkinen αν υπογράψει τον Meeke είναι πως θα εξελιχθεί η συνεργασία με τον Tanak. «Αυτή είναι η ανησυχία μου καθώς στον Kris αρέσει να κερδίζει. Πολύ. Και έχουμε ήδη ένα οδηγό που του αρέσει να κερδίζει. Πολύ. Πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί; Από την άλλη νομίζω ότι δεν είναι μεγάλο θέμα. Θα δούμε τι θα γίνει, όμως σίγουρα ο Krisείναι ένας γρήγορος οδηγός.

Ο Meeke ήταν κοντά σε συμφωνία με την Toyota όταν του πρόσφερε συμβόλαιο το 2015, όμως τελικά προτίμησε να μείνει στη Citroen.

Πηγή: Autosport.com