Ο Solberg «Ονειρεύεται» την επιστροφή του στο Rally 1

Ο Oliver Solberg έχει απολαύσει το WRC2 την φετινή χρονιά αλλά θέλει να επιστρέψει στο WRC κανονικά την επόμενη. Για τον Oliver Solberg, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το όνειρο είναι ακόμα πολύ ζωντανό και αληθινό όσο ποτέ.

Η εστίαση του 21χρονου παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε ένα σημείο: στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Έχει βρεθεί εκεί μια φορά και έχει κάθε πρόθεση να επιστρέψει.

«Αυτό είναι το όνειρο», δήλωσε ο Solberg. «Δεν άλλαξε ποτέ και δεν θα αλλάξει ποτέ. Λατρεύω αυτό το άθλημα. Το λέμε πολύ στην οικογένειά μου, αλλά είναι αλήθεια: το ράλι είναι η ζωή μας. Κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω σε ένα αγωνιστικό Rally1 για την επόμενη χρονιά».

Αλλά ποιες είναι οι πιθανότητες επιστροφής στην κορυφαία κατηγορία για το ανερχόμενο αστέρι που αποχώρισε από τη Hyundai Motorsport στο τέλος της περασμένης χρονιάς;

«Είναι δύσκολο», είπε. «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι δεν υπάρχουν πολλές θέσεις αυτή τη στιγμή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να πιέζω και να μιλάω και φυσικά, να συνεχίσω να οδηγώ».

Το Rally Chile θα σηματοδοτήσει το τέλος της σεζόν για τον Solberg στο WRC τον επόμενο μήνα, με την έλλειψη προϋπολογισμού να τον κρατά εκτός του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης και του Ράλι Ιαπωνίας.

«Είναι πολύς καιρός [από τη Χιλή μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους]», πρόσθεσε, «αλλά έχω κάποιες ιδέες για το πώς μπορώ να συνεχίσω να οδηγώ μετά τη Χιλή – θα μάθετε περισσότερα για αυτό σύντομα.

Αν δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο Rally1, πρέπει να είμαστε έτοιμοι με ένα σχέδιο Β. Για μένα, αυτό θα ήταν να κάνω μια ιδιωτική ομάδα για το WRC2 με την Monster Energy. Είμαι τόσο τυχερός που έχω αυτή τη συνεργασία με την Monster Energy – θα ήταν ωραίο να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε και να τρέξουμε το δικό μας αυτοκίνητο. Τι αυτοκίνητο; Δεν ξέρω, υποθέτω ότι αυτό είναι εντελώς ανοιχτό.

Θέλω να είμαι σαφής, αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Toksport – αυτή είναι μια από τις καλύτερες ομάδες για τις οποίες οδήγησα ποτέ. Ειλικρινά, ο Serkan Duru, ιδιοκτήτης της Toksport, είναι ένας τύπος που έχει τόσο ενθουσιασμό και απλά θέλει να κάνει τα πάντα όλη την ώρα. Φανταστικός τύπος!»

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να παραμείνει στη ομάδα με έδρα την Γερμανία ο Solberg πρόσθεσε: «Σίγουρα. Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να το ονομάσετε αυτό ως σχέδιο Γ.

Είναι καλό να μιλάμε για αυτά τα σχέδια, αλλά το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα για το επόμενο έτος και έχω πολλή δουλειά να κάνω για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους για το Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο. Δεν πειράζει, η οικογένειά μου πάντα δουλεύει, πάντα μιλάει και πάντα βρίσκει ευκαιρίες. Θα φτάσουμε εκεί».

Ενώ χάνει τον φετινό τίτλο WRC2, ο Solberg παραμένει ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε ειδικές διαδρομές και ο οδηγός που βρέθηκε στην πρωτοπορία των αγώνων για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.