Ο Rossi υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια με την Yamaha

Ο Valentino Rossi θα παραμείνει στο MotoGP τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2020, αφού έχει υπογράψει για ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Αν και το ισχύων συμβόλαιο του Ιταλού βετεράνου θα έληγε τέλος του 2018, θα παρέμενε για τουλάχιστο ακόμη ένα χρόνο με τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ο Rossi έκλεισε τα 39 τον περασμένο μήνα, που σημαίνει ότι, με το νέο του συμβόλαιο θα συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι την ηλικία των 41 ετών, καθιστώντας τον τον πρώτο αναβάτη του MotoGP που θα αγωνιστεί σε ηλικία πέραν των 40 ετών από την εποχή του Colin Edwards το 2014.

Θα βρεθεί ξανά δίπλα στον ημερινό του ομόσταυλο Maverick Vinales για τις επόμενες δύο χρονιές, με τον Ισπανό να έχει ήδη υπογράψει νέο συμβόλαιο για να παραμείνει στην Yamaha μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

«Όταν υπέγραψα το τελευταίο μου συμβόλαιο με την Yamaha, τον Μάρτιο του 2016, σκεφτόμουν ότι αυτό ίσως είναι το τελευταίο μου ως αναβάτης του MotoGP. Εκείνη την στιγμή, αποφάσισα ότι θα πάρω την απόφαση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών αποφάσισα ότι ήθελα να συνεχίσω γιατί οι αγώνες, το MotoGP, αλλά και η οδήγηση της M1 είναι κάτι που με κάνει να νιώθω καλά.

“Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha, τον επικεφαλής της ομάδας Lin Jarvis και τον manager της ομάδας Maio Meregalli ειδικότερα για την εμπιστοσύνη τους σε μένα, γιατί η πρόκληση είναι δύσκολη: να είμαι ανταγωνιστικός μέχρι τα 40 μου χρόνια!

“Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μου και πολλή προπόνηση αλλά είμαι έτοιμος, δεν μου λείπουν τα κίνητρα, γι ‘αυτό και υπογράφω για δύο ακόμα χρόνια”.

Ο Rossi παραμένοντας στην Yamaha επεκτείνει μια συνεργασία που απέδωσε 56 νίκες MotoGP, καθώς και τίτλους στην μεγάλη κατηγορία το 2004, 2005, 2008 και 2009.