7ος Αγώνας Motocross 2017/2018 – MXPRO: Preview

Την Κυριακή 18 Μαρτίου διεξάγεται ο 7ος αγώνας motocross του παγκυπρίου πρωταθλήματος στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας. Τα περιθώρια για τους αναβάτες που πρωταγωνιστούν τη φετινή χρονιά και διεκδικούν το πρωτάθλημα στις κατηγορίες που τρέχουν έχουν πλέον στενέψει και στην Ποταμιά έχουν μια από τις τρείς εναπομείναντες ευκαιρίες για να μαζέψουν βαθμούς που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Η νίκη του Χρίστου Τσαγγαρά την προηγούμενη Κυριακή στην κατηγορία ΜΧ1 του έδωσε προβάδισμα 9 βαθμών από το δεύτερο Γιώργο Παπαλοΐζου. Ο μοναδικός αγώνας που έχασε φέτος ο Τσαγγαράς ήταν στην Ποταμιά και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Τα δεδομένα για τον Γιώργο Παπαλοΐζου είναι πλέον ξεκάθαρα, καθώς για να διατηρήσει τα κεκτημένα και τη φετινή σεζόν πρέπει να κερδίσει και τους τρείς εναπομείναντες αγώνες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος που θα φέρει ο Χρίστος Τσαγγαράς.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Μιχάλης Πάμπουκκας οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα ένα τίτλο. Είτε κερδίσει, είτε χάσει τα καταφέρνει πάντα να τερματίζει μπροστά από τον κυριότερο του αντίπαλο στο το πρωτάθλημα Αντρέα Γεωργίου και αυτό του δίνει προβάδισμα μέχρι στιγμής 25 βαθμών στη βαθμολογία. Όσον αφορά τον δεύτερο Αντρέα Γεωργίου, φαίνεται ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς χρειάζεται τρείς νίκες και τερματισμό του Μιχάλη Πάμπουκκα κάτω από την πέμπτη θέση στους εναπομείναντες αγώνες, κάτι που δύσκολα μπορεί να συμβεί.

Η μονομαχία στην Μακούντα την προηγούμενη βδομάδα μεταξύ των Μαρίνου Ζηντίλη και Ντίνου θεωδόρου στο δεύτερο χιτ ήταν από τις καλύτερες που παρακολουθήσαμε τη φετινή σεζόν. Νικητής αναδείχθηκε ο Ζηντίλης, όμως η μεταξύ τους διαφορά έμεινε στους 8 βαθμούς, αφού οι δυο τους ισοβάθμησαν στον αγώνα. Οι δυο διεκδικητές του τίτλου μετρούν από μια νίκη στην Ποταμιά και η μεταξύ τους μονομαχία την Κυριακή αναμένετε με ενδιαφέρων.

Με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς τον τίτλο στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς. Μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο και αυτό του δίνει πλεονέκτημα 20 βαθμών από τον δεύτερο Σπύρο Ηλία. Και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να γίνουν ‘’πολλά’’ για να ανατραπούν τα δεδομένα, κάτι που και σε αυτή την περίπτωση δύσκολα μπορεί να συμβεί.

Τα αποτελέσματα του προηγούμενου αγώνα έφεραν νέα δεδομένα στην κατηγορία ΜΧ4. Η διαφορά μεταξύ του πρωτοπόρου Κυριάκου Πούλλου και του δεύτερου Θανάση Φελλά μειώθηκε στους 4 βαθμούς και όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση τίτλος.

Μεγάλο ενδιαφέρων απέκτησε και η κατηγορία ΜΧ85, καθώς με τη νίκη που πέτυχε ο Αριστόδημος Έλληνας στον προηγούμενο αγώνα, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Χρίστο Κημήτρη στους 5 βαθμούς. Όλα πλέον είναι ρευστά και ανοικτά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος απο τους δυο αναβάτες.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κατηγορία ΜΧ65 όπου ο πρωτοπόρος Μιχάλης Χρυσοστόμου είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Μέχρι στιγμής κέρδισε όλους τους αγώνες της κατηγορίας και θεωρείται φαβορί και στον αγώνα της Κυριακής.

 

Στην κατηγορία MX VET, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Κώστας Κημήτρης μπορεί να έχασε στη Μακούντα, αλλά κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά από το δεύτερο Αντρέα Αντρέου κατά 1 βαθμό, αφού ο τελευταίος τερμάτισε πίσω του τον προηγούμενο αγώνα. Μέχρι στιγμής μάζεψε 121 βαθμούς έναντι 110 του Αντρέα Αντρέου και στην Ποταμιά είναι το φαβορί για επικράτηση.

Η πίστα MXPRO, ετοιμάστηκε για να φιλοξενήσει αγωνιζόμενους και θεατές προσφέροντας όλες τις ανέσεις που χρειάζονται, ούτως ώστε να διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας, εντός και εκτός πίστας. Ο αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 10 με τα δοκιμαστικά και ακολούθως θα συνεχιστεί με τα χιτ όλων των κατηγοριών.