Ο Matton διορίστηκε διευθυντής ράλι στην FIA

Ο επικεφαλής της ομάδας Citroen Racing θα παραιτηθεί απο την θέση αυτή τον ερχόμενο μήνα για να αναλάβει τον νέο του ρόλο σαν διευθυντής ράλι της FIA.

Ο Matton θα αντικαταστήσει τον Jarmo Mahonen, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη του 2017 και θα ξεκινήσει τη νέα του δουλειά στα γραφεία της FIA στη Γενεύη, στις 7 Φεβρουαρίου.

Ο Βέλγος θα είναι υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό των αγώνων ράλι της FIA σε όλα τα επίπεδα και θα συνεργάζεται με τον promoter του WRC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA.

“Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή για να αναλάβω αυτή τη θέση στη FIA, το ανώτατο σώμα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχω δουλέψει σε διάφορα επίπεδα του αθλητισμού, αλλά αυτό είναι για μένα ένα πραγματικό επίτευγμα από μόνο του», είπε.

Ο Matton ήταν επικεφαλής στην ομάδας Kronos Racing πριν γίνει μέλος της Citroen Sport το 2002, όπου τελικά έγινε επικεφαλής της ομάδας. Έφυγε έξι χρόνια αργότερα για να επιστρέψει ξανά στην Citroën Racing το 2012 και οδήγησε την ομάδα πίσω στο WRC την περασμένη χρονιά μετά από απουσία 12 μηνών.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε ότι η εμπειρία του Matton θα ήταν σημαντική για να εξασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος.

Είπε:«Έχει πολύ μεγάλο πάθος για το άθλημα, κατανόησή για τον ανταγωνισμό και τη διοίκηση, και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού μας», δήλωσε ο Todt.

Ο πρόεδρος της FIA τόνισε επίσης και την σημαντική συμβολή του Mahonen και τις προόδους που σημειώθηκαν στους αγώνες υπό τη διοίκησή του.«Έχουμε στέρεα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το άθλημα να μεγαλώνει και να δυναμώνει», πρόσθεσε.

Η Citroën Racing μέχρι στιγμής δεν έκανε καμία ανακοίνωση για την αντικατάσταση του Matton.