Dakar 2018-Μέρα δέκατη: Κέρδισε ο Peterhansel 1-2 η Peugeot

Ο Stephane Peterhansel με το Peugeot 3008DKR ήταν ο νικητής της 10ης ειδικής διαδρομής. Ο Γάλλος τερμάτισε 13 λεπτά μπροστά από τον ομοσταυλό του Carlos Sainz και πέρασε δεύτερος στη γενική κατάταξη. Τον δεύτερο χρόνο στη δέκατη διαδρομή σημείωσε ο Giniel De Villiers (Toyota Hilux) και τον τρίτο ο Carlos Sainz.

Ο Ισπανός παρά το γεγονός ότι έχασε 13 λεπτά από τον Peterhansel, εντούτοις εξακολουθεί να έχει προβάδισμα 50 λεπτών. Δυσκολεύουν τα δεδομένα για τον Nasser Al Attiyah. Ο Καταρινός οδηγός έχασε σχεδόν 30 λεπτά και δεύτερη θέση από τον Peterhansel. Το έργο του πλέων είναι πολύ δύσκολο, καθώς ακόμα και στο απρόβλεπτο Dakar δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει και να περάσει και τα δυο Peugeot.

Ανακατατάξεις υπήρξαν στην κατηγορία μοτοσυκλετών. Ο Matthias Walkner (ΚΤΜ450) κέρδισε τη δέκατη ειδική διαδρομή και πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη. Οι Pablo Quintanilla (FR 450) και Gerard Farres Guel (KTM) ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Έτσι στη γενική κατάταξη πίσω από τον Matthias Walkner, δεύτερος ανέβηκε ο Joan Barreda (CRF450), ενώ ο Kevin Benavides από δεύτερος οπισθοχώρησε τρίτος.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Ton Van Genugsten (Iveco Powerstar) ήταν ο οδηγός που κέρδισε τη δέκατη διαδρομή. Ο Federico Villagra (Iveco Powerstar) τερμάτισε σε ακόμα μια ειδική δεύτερος και τρίτος ολοκλήρωσε ο Siarhei Viazovich (MAZ5309).

Πρώτος γενικής εξακολουθεί να είναι ο Eduard Nikolaev, ο οποίος είδε τη διαφορά του από τον δεύτερο Federico Villagra να μειώνεται στα 24 λεπτά. Τρίτος γενικής ανέβηκε ο Siarhei Viazovich.

Στην κατηγορία Quad ο πρωτοπόρος Ignacio Casale (Yamaha Raptor 700) έλεγξε για ακόμα μια διαδρομή τον ρυθμό, τερματίζοντας τρίτος. Πρώτος στη δέκατη διαδρομή τερμάτισε ο Nicolas Cavigliasso (Yamaha YZF450) και δεύτερος ο Jeremias Ferioli Yamaha Raptor 700).

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε όσον αφορά τη γενική κατάταξη, όπου πίσω από τον Ignacio Casale εξακολουθούν να βρίσκονται οι Nicolas Cavigliasso και Jeremias Ferioli.

Στην κατηγορία SxS πρώτος στη δέκατη ειδική τερμάτισε ο Patrice Garrouste (Polaris RZR100), δεύτερος ο Juan Carlos Ramos (Can Am)  και τρίτος ο Jose Luis Campo (Polaris RZR).

Πρώτος γενικής εξακολουθεί να είναι ο Reinaldo Varela, δεύτερος ο Patrice Garrouste και τρίτος ο Juan Carlos Ramos.

Η 11η ειδική διαδρομή ξεκινά από την Belen, περνά από την Fiambala και καταλήγει στην Chilecito. Η απλή διαδρομή είναι μήκους 205km και η ειδική είναι μήκους 280km.