Ο πρώην τεχνικός των Chelsea και Tottenham θα διαγωνιστεί στο φετινό Ράλι Dakar 2018

Ο Andre Villas-Boas, πρώην τεχνικός των αγγλικών ποδοσφαιρικών συλλόγων Τσέλσι και Τότεναμ, θα διαγωνιστεί στο φετινό Ράλι του Ντακάρ, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα.

Ο 40χρονος Πορτογάλος θα αγωνιστεί με ένα Toyota Hilux στην κατηγορία αυτοκινήτων, με τον πρώην οδηγό μοτοσικλετών Ruben Faria στο πλευρό ως συνοδηγό.

Ο Villas-Boas είπε ότι σκέφτηκε να διαγωνιστεί στον αγώνα σε μια μοτοσικλέτα, πριν ι τελικά αποφασίσει να μπει στην κατηγορία αυτοκινήτου.

“Μίλησα με τον φίλο μου Alex Doringer, διευθυντή της ομάδας KTM, ο οποίος μου είπε ότι θα χρειαζόμουν μια προετοιμασία ολόκληρου του έτους για να μπορέσω να διαγωνιστώ με μια μοτοσυκλέτα και ότι ήταν καλύτερο να τρέξω με ένα αυτοκίνητο” είπε ο Villas-Boas.

“Έτσι και εγώ ήρθα σε επαφή με την Team Overdrive Toyota και εδώ είμαι!”

Σαν προπονητής ο Villas-Boas κέρδισε το UEFA Europa League με την Πόρτο το 2011, ενώ εντάχθηκε στην Τσέλσι στο τέλος της σεζόν.

Αποχώρησε από την αγγλική ομάδα χωρίς να ολοκληρώσει μια πλήρη χρονιά και αργότερα εντάχθηκε σε μια άλλη στο Λονδίνο στην Τότεναμ, όπου η παραμονή του ήταν επίσης σχετικά σύντομη.

Πιο πρόσφατα, ο Villas-Boas εντάχθηκε στην Zenit, ομάδα απο την Ρωσία και τη Shanghai SIPG μια ομάδα της Κίνας.

Ο συνοδηγός του στο Dakar 2018 Faria είχε παρουσίες με την ομάδα της KTM την τελευταία δεκαετία, ολοκληρώνοντας στη δεύτερη θέση πίσω απο τον ομόσταυλο του Cyril Despres το 2013.

Αποσύρθηκε από τους αγώνες με μηχανές πέρυσι.

“Όταν ο Andre μου προτείνε τρέξω μαζί του, έπρεπε να το σκεφτώ … για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα”, δήλωσε ο Faria.

“Είναι μια μεγάλη πρόκληση και νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό Dakar, που σημαίνει να φτάνουμε στο bivouac κάθε βράδυ και να μην φτάσουμε πολύ αργά!”

Το  40ο Rally Dakar 2018- θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 20 Ιανουαρίου, περνώντας απο το Περού, τη Βολιβία και την Αργεντινή.