ΟΦΑ Trial Rally Sprint 2016 : Συνέχεια στο σερί για τον “Chips Junior”

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος αγώνας Trial ο οποίος διοργανώθηκε από τον Ο.Φ.Α. (Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου) την Κυριακή 12 Ιουνίου στην περιοχή Γερίου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση του μεγάλου φαβορί του αγώνα Νικόλα Γεωργίου “Chips Junior” με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Το πλήρωμα αν και δεν πιέστηκε από κανένα και σε κανένα σημείο του αγώνα και αν και στο δεύτερο πέρασμα και πρώτο τους χρονομετρημένο είχαν σκασμένο ελαστικό 2 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, κατάφεραν να γράψουν χρόνο απλησίαστο από τον οποιοδήποτε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έτρεξαν μαζί σε αγώνα και  έδειξαν να δένουν σαν ομάδα και θα θέλαμε να τους ξαναδούμε σε ένα αγώνα μαζί.

Στην δεύτερη θέση γενικής τερμάτισε ο αειθαλής Μάριος Παναγιώτου με συνοδηγό τον Βασίλη Χριστοδούλου. Το πλήρωμα έδειξε από το πρώτο του κιόλας πέρασμα ότι ήθελε πάρα πολύ την διάκριση γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο από όλους στο πρώτο πέρασμα το οποίο ήταν δοκιμαστικό για αυτούς. Στο δεύτερο τους πέρασμα και πρώτο επίσημο χρονομετρημένο, περίπου στην μέση ειδικής διαδρομής ένα σκασμένο ελαστικό τους στέρησε κάθε δικαίωμα αφού τους στοίχησε τουλάχιστο 10 δευτερόλεπτα συγκρίνοντας το με το πρώτο δοκιμαστικό πέρασμα. Στο δεύτερο τους χρονομετρημένο βελτίωσαν τον χρόνο τους με αποτέλεσμα να κερδίσουν την 2η θέση γενικής.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα Γιάννος Ιωαννίδης “Pepsis Junior” και Αντρέας Τσιάκκας. Το νεαρό και ταλαντούχο πλήρωμα αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τους χρόνους των δύο πρώτων πληρωμάτων και έτσι αρκέστηκε στην τιμητική τρίτη θέση γενικής.  Αν και σε αυτό τον αγώνα δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη θέση έχουν όλα τα φόντα να το κάνουν σε προσεχείς αγώνες.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCST2 οι Μιχάλης Γεωργίου και Πάμπος Καλαμαράς, το πλήρωμα το οποίο ήταν μια από τις εκπλήξεις του αγώνα, καθώς με το γερασμένο Evolution 3 έγραφαν χρόνους πολύ κοντά στα πολύ νέα αυτοκίνητα.

Στην πέμπτη θέση γενικής βρίσκουμε το πλήρωμα Παναγιώτη Κυριάκου και Σωκράτη Χριστοδούλου σαν πρώτους στην κατηγορία RC2 και πρώτο  Subaru Impreza. Το πλήρωμα είχε ένα πολύ καλό αγώνα οδηγώντας κατά διαστήματα σε εξαιρετικούς ρυθμούς.

Στην 6η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC6.1 πλασαρίστηκαν οι Μιχάλης Στυλιανού και Κώστας Λαός οι οποίοι αν και είχαν ένα πολύ καλό πέρασμα στην πρώτη δοκιμαστική, στην πρώτη τους χρονομετρημένη προσπάθεια στο 2ο χιλιόμετρο ένα κλαταρισμένο ελαστικό τους στέρησε ότι όνειρα είχαν για κάτι καλό, συμβιβαζόμενοι στην θέση την οποία πέτυχαν.

Στην 7η θέση και 2η θέση στην κατηγορία RC2 τερμάτισε το πλήρωμα Γιώργος Παφίτης και Μιχάλης Βασιλείου, οδηγώντας σε ορισμένα σημεία πολύ καλά αλλά ως επί το πλείστο κινήθηκε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς από τους υπόλοιπους.

Στην 8η θέση γενικής συναντούμε το πρώτο αυτοκίνητο στην δικήνητη κατηγορία RC3, το πλήρωμα Ζαχαρία Μανώλη και Ανδρέα Βαρνακίδη οι οποίοι με ένα εξαιρετικό οδήγημα κατάφεραν να πλασαριστούν στην τιμητική 7η θέση γενικής σε μια ειδική διαδρομή η οποία ευνοούσε την υψηλή ταχύτητα.

Στην 9η θέση και δεύτερη RC6.1 βρίσκουμε το πλήρωμα Σωκράτης Σωκράτους και Κώστας Ευριπίδου.

Στην 10η θέση, πρώτο δικήνητο στην κατηγορία RCST1 και πρώτο μεικτό πλήρωμα βρίσκουμε τους Ηλία Πιερή “Pieri Junior” και την Μαρία Σταυρίνα Βασιλείου. Ο νεαρός Ηλίας συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το εξαιρετικό του οδήγημα και μας έχει αποδείξει ότι όποιο αυτοκίνητο και να έχει στην κατοχή του είναι πάντα ανταγωνιστικός και συνάμα θεαματικός. Στον συγκεκριμένο αγώνα όμως το νεαρό πλήρωμα στάθηκε τυχερό στην ατυχία του αφού ολοκλήρωσε τα δύο χρονομετρημένα του περάσματα τα οποία όπως είχε δηλώσει ήταν το πρώτο και το δεύτερο και στο τρίτο πέρασμα ένα βραχυκύκλωμα και μια μικρή φωτιά τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν στην προσπάθεια τους. Έχοντας ήδη γράψει τα δύο χρονομετρημένα περάσματα κέρδισαν με το σπαθί τους την συγκεκριμένη θέση.

Στην 11η θέση και δεύτερο στην κατηγορία RCST1 βρίσκουμε ακόμα ένα μεικτό πλήρωμα τους Αντρέα και Μάριο Ξενοφώντος.

Στην 12η Θέση γενικής τερμάτισε ο νεαρός Yiaroslav Κυριάκου μαζί με τον Κυριάκο Κυριάκου, οι οποίοι ήταν εντυπωσιακοί στα περάσματα τους, τερματίζοντας παράλληλα πρώτοι στην RC4. Στην 13η θέση το πλήρωμα Roman Starikovich kai Zoli με το πανέμορφο Desert Warrior.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Χριστάκης Κοκίας και Αντρέας Κιττίρας οι οποίοι στο δεύτερο τους πέρασμα είχαν μία έξοδο που είχε σαν αποτέλεσμα τον μικρό τραυματισμό του Αντρέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Με το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους πρωτεύσαντες του αγώνα, στο Δημαρχείο Γερίου.

Σε δηλώσεις τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Φ.Α. συνεχάρησαν όλα τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον αγώνα και ευχαρίστησαν τις εταιρείες Α.T Car Repair, Vienna bakeries, Miller oils, Yokohama Tires, Falken Tires, A.Kittiras, Marios P και την AKP Auto Parts Ltd γιατί χωρίς την χορηγία τους ο αγώνας αυτός δεν θα ήταν εφικτός.

Κλείνοντας εμείς με την σειρά μας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές για το πλούσιο θέαμα που μας πρόσφεραν καθώς επίσης και την διοργανώτρια Λέσχη του Ο.Φ.Α. για την άρτια διοργάνωση ενός πρωτότυπου αγώνα.  Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις 26 Ιουνίου με τον αγώνα Autocross στην Λεμεσό.

 

Κείμενο Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες Μιχάλης Κοντογιώργης (S&Mpics)