Motogp Assen-Κατατακτήριες: Αφεντικό ο Dovizioso

Ο αναβάτης της Ducati Andrea Dovizioso είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την pole position στον αυριανό αγώνα στο Assen της Ολλανδίας. Ο Πολ Εσπαργκαρό ο οποίος προκρίθηκε ως πρώτος από το Q1 στο Q2 λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη, όμως δεν κατάφερε να μείνει ψηλά για να κατακτήσει την pole position. Αυτή πήγε στον Andrea Dovizioso, ο οποίος ήταν εκπληκτικός και είχε διαφορετική άποψη στις κατατακτήριες δοκιμές του Assen.

Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν προς το τέλος της διαδικασίας και ο Ιταλός ήταν πιο γρήγορος απ’ όλους καταφέρνοντας να φέρει την pole στην Ducati. Πίσω του ήταν ο Valentino Rossi, που έκανε τον καλύτερο χρόνο από τις υπόλοιπες εργοστασιακές ομάδες και έχει την ευκαιρία για τη νίκη, η οποία θα του ανακτήσει το έδαφος που έχασε στo Mugello.

Πάντως, έκπληξη είχαμε στην τρίτη θέση, όπου βρέθηκε ο Scot Redding, με τον Marc Marquez, που περίμενε το τέλος για να γράψει τέταρτο χρόνο. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Cal Crutchlow, Yonny Hernandez, με τον δεύτερο να προκρίνεται επίσης από το Q1.

Τελικά, ο Pol Espargaro έμεινε έβδομος, ενώ πίσω του ήταν οι Aleix Espargaro, Andrea Iannone και ο Danilo Petrucci, που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Όσον αφορά τον Jorge Lorenzo, δεν μπορούσε να βελτιώσει σε καμία περίπτωση τον χρόνο του και έμεινε εκτός αυτής και πιο συγκεκριμένα στην 11η θέση μπροστά από τον Maverick Vinales.