Οι νέες ειδικές διαδρομές της Γερμανίας είναι ανιαρές

Οι καινούργιες ειδικές διαδρομές της Κυριακής στο ράλι Γερμανίας έχουν χαρακτηριστεί από τα πληρώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι σαν “βαρετές” και “ανιαρές”.

Οι διοργανωτές του αγώνα μετακίνησαν νοτιότερα τον αγώνα, πέρα από τα παραδοσιακά δεδομένα και την οικοδέσποινα πόλη του Trier. Αλλά η κίνηση αυτή τους έχει αναγκάσει να αναθεωρήσουν και τις ειδικές διαδρομές κάτι το οποίο δεν αποδείχτηκε δημοφιλές σε οδηγούς και συνοδηγούς.

Το Ράλι Γερμανίας διατήρησε την μορφή του, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά είδη δρόμων, στους αμπελώνες, τους στρατιωτικούς δρόμους Baumholder και τους δρόμους του Saarland, με την τελευταία επιλογή να έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του WRC δήλωσε “Δεν καταλαβαίνω αυτούς τους αγώνες ράλι. Έχουν αλλάξει εντελώς την φύση του συγκεκριμένου αγώνα.

Ήταν πραγματικά ένα από τους πιο ωραίους αγώνες αλλά αυτή την φορά είναι απλά ανιαρός. Είναι όλη την ώρα ευθεία και στην συνέχεια μια στροφή, σχεδόν ευθεία. Ποιος είναι ο σκοπός για αυτό; Για εμένα, είναι απλά βαρετό.”

Ο συνοδηγός του Hayden Paddon, Seb Marshall, θεωρεί ότι ο αγώνας θα κριθεί μετά το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές στο Baumholder το Σάββατο δεδομένης της φύσης των υπόλοιπων ειδικών διαδρομών.

“Έχουμε τους αμπελώνες την Παρασκευή” είπε “και είτε τους αγαπάμε η τους αγνοούμε, έχουν ένα πραγματικό δικό τους χαρακτήρα.  Το Σάββατο προφανώς είναι η Panzerplatte και όλοι γνωρίζουμε, τι τεράστια πρόκληση είναι.

“Αλλά οι ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και της Κυριακής είναι όλες αρκετά γρήγορες, σίγουρα θα είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσεις χρόνο σε αυτές τις ειδικές διαδρομές.

“Η διαφορά σε αυτές τις ειδικές διαδρομές θα μπορούσε να επιτευχθεί από ένα αυτοκίνητο με δυνατό κινητήρα αλλά και εξαιρετικά αεροδυναμικά υποβοηθήματα. Έπειτα υπόκειται στον οδηγό και στην εμπιστοσύνη που έχει στο αυτοκίνητο για να κρατήσει όσο το δυνατό πιο “Flat” την βενζίνη στις στροφές.