ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2017– Μέρα δεύτερη: Ανατροπές και αγωνία στο κατακόρυφο

Με αρκετές ανατροπές στην έκβαση του αγώνα και την αγωνία στο κατακόρυφο ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του ράλι Γερμανίας.

Τα βλέμματα δικαιολογημένα είναι στους Ogier και Neuville οι οποίοι μάχονται για το πρωτάθλημα, όμως την παράσταση μέχρι στιγμής κλέβει ο Ott Tanak ο οποίος προηγείται στον αγώνα. Ο Εσθονος οδηγός της M-Sport έδωσε σκληρή μάχη σήμερα με τον Andreas Mikkelsen, ο οποίος με τη σειρά του διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη. Ο Tanak κατάφερε να προηγηθεί με το τέλος της τρίτης ειδικής όμως στην επόμενη είδε τον Mikkelsen να γράφει ένα φανταστικό χρόνο και να οπισθοχωρεί δεύτερος. Συνέχισε να πιέζει και μέχρι το τέλος της μέρας κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή με διαφορά μόλις 5.7 δευτερολέπτων.

Από την πλευρά του ο Mikkelsen έδειξε πως έχει την ταχύτητα για να κερδίσει τον αγώνα και αυτό αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για όλους στην ομάδα της Citroen. Έκανε ένα πολύ καλό χρόνο στην τέταρτη ειδική και από κει και πέρα απέκτησε δυναμική παραμένοντας σε τροχιά νίκης.

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο Thierry Neuville. Ο Βέλγος είχε έξοδο στη δεύτερη ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα να χάσει τα εμπρός αεροδυναμικά και να μένει μακριά σε χρόνο από τον Sebastian Ogier. Στο δεύτερο πέρασμα χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα συνεχίζοντας έτσι να χάνει χρόνο πλαγιολισθαίνοντας. Φάνηκε όμως τυχερός καθώς ένα λάθος του Ogier εξαφάνισε της εις βάρος του διαφορά με αποτέλεσμα να ανέβει στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Sebastian Ogier ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη έχοντας έξοδο στην πρώτη κιόλας ειδική της μέρας και σπινάρισμα στην όγδοη ειδική. Αποτέλεσμα αυτού όλη η καλή δουλειά που έκανε κρατώντας πίσω του τον Neuville να πάει χαμένη. Στις περισσότερες ειδικές ήταν ταχύτερος από τον μεγάλο του αντίπαλο και τα 2.4 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν αύριο προμηνύουν σκληρές μάχες.

Πέμπτος είναι ο Elfyn Evans ο οποίος ξεκίνησε καλά όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν φαίνεται να μπορεί να απειλήσει τους πρώτους και μέχρι στιγμής κράτα σε απόσταση ασφαλείας του Juho Hanninen ο οποίος συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Μεγάλη είναι η μάχη για τη νίκη και στην κατηγορία WRC2. Ο Jan Kopecky συνέχισε από εκεί που έμεινε χθες και όντας ο ταχύτερος οδηγός είναι στην πρώτη θέση. Δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα όμως καθώς ο Pontus Tidemand ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 5.8 δευτερόλεπτα διαφορά. Στην τρίτη θέση είναι ο Eric Camilli ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Sunninen και Griebel.

Αύριο η μέρα αποτελείται από εννιά ειδικές διαδρομές με την Panzerplatte μήκους σχεδόν 42 χιλιομέτρων να αποτελεί πρόκληση για όλα τα πληρώματα.