ADAC RALLYE DEUTSCHLAND –SS1: Σούπερ έκπληξη με Kopecky

Ο δέκατος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο οποίος διεξάγετε αυτό το τριήμερο στην Γερμανία ξεκίνησε απόψε με την υπερειδική διαδρομή στην πόλη Saarbrucken. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην πρωτεύουσα του Saarland για να παρακολουθήσει την καινούργια ειδική διαδρομή του αγώνα και ο Jan Kopecky οδηγώντας θεαματικά έκανε την σούπερ έκπληξη κερδίζοντας την πρώτη ειδική του αγώνα, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5.

Ο Τσέχος ήταν ταχύτερος κατά 0.3 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Ott Tanak (Ford Fiesta) και 1 δευτερόλεπτο από τον τρίτο Craig Breen (Citroen C3), ο οποίος κτύπησε τον αριστερό πίσω τροχό στον τοίχο στην πρώτη στροφή. Ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο C3 ήταν τέταρτος έχοντας ίδιο χρόνο με τον Sebastian Ogier (Ford Fiesta). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Yari-Matti Latvala με Toyota Yaris. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Thierry Neuville (Hyundai i20), τερμάτισε στην ένατη θέση.

Μεγάλος άτυχος ήταν ο Kris Meeke ο οποίος κτύπησε το αυτοκίνητο στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή. Θα ξεκινήσει ξανά αύριο με ποινή 10 λεπτών.

Η Παρασκευή αποτελείται από εφτά ειδικές διαδρομές μήκους 108.51 αγωνιστικών χιλιομέτρων και τα πληρώματα θα περάσουν από τους αμπελώνες οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Mosel, θα διέλθουν δυο φορές από τις ειδικές Mittelmosel και Grafschaft και τρείς φορές από την ειδική Weiskirchen.