Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Ford GT

Ford GT Job 1

Η πρώτη έκδοση δρόμου του νέου Ford GT πέρασε από τη γραμμή παραγωγής, προαναγγέλλοντας την έναρξη παραγωγής του θρυλικού μοντέλου της Ford Performance. Αυτό έγινε στη νέα εγκατάσταση περιορισμένης παραγωγής του Multimatic στο Markham του Ontario όπου, ο Raj Nair, Ford Executive Vice President, οδήγησε ένα Ford GT εκτός της γραμμής παραγωγής. Το αρχικό πλάνο της Ford ήταν να βγάλει στην παραγωγή 250 GT το χρόνο, ωστόσο η τεράστια ζήτηση υποχρέωσε την εταιρεία να αναθεωρήσει τον προγραμματισμό της κα να προχωρήσει τελικά στην παραγωγή 500 αυτοκινήτων για το 2017 και το 2018. Στη συνέχεια, η Ford θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της παραγωγής του GT, ανοίγοντας ξανά τις παραγγελίες το 2018 για όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να αποκτήσουν ένα από τα επιπλέον 500 Ford GT που θα ξεκινήσουν να παράγονται σε μια διετία από σήμερα. Έτσι, μέχρι το 2020 που θα ολοκληρωθεί τελικά η παραγωγή του GT, η Ford θα κατασκευάσει συνολικά μόνο 1.000 μονάδες της έκδοσης δρόμου του κορυφαίου μοντέλου της.

Θυμίζουμε ότι το Ford GT αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής τον Ιανουάριο του 2015 και σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Ford Performance παραδίδει τώρα τα πρώτα αυτοκίνητα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Στο μεσοδιάστημα το νέο Supercar της Ford κατάφερε  να πανηγυρίσει τη νίκη στις 24 ώρες του Λε Μαν θυμίζοντας τις συνεχόμενες επιτυχίες του GT40 στον κορυφαίο αγώνα αντοχής από το 1966 έως και το 1969.

«Ξεκινώντας το 2016, είχαμε δύο πρωταρχικούς στόχους για το Ford GT – να διακριθούμε στο Le Mans, και να ξεκινήσουμε τις παραδόσεις πριν το τέλος της χρονιάς», σχολίασε ο Raj Nair. «Πετύχαμε και τα δύο. Για όσους συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και προμηθευτών μας, η ημέρα αυτή είναι πραγματική γιορτή» πρόσθεσε. «Το νέο Ford GT προβάλλει τη δύναμή μας στις καινοτομίες και τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε περισσότερα στους πελάτες μας – κυρίως ως προς τα υλικά ελαφρού βάρους, την αεροδυναμική και τις τεχνολογίες του κινητήρα EcoBoost».

Σύμφωνα με την Ford, το νέο GT «είναι το πιο προηγμένο Ford παραγωγής όλων των εποχών». Βασίζεται στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπου στην κατασκευή του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση υλικών που κρατούν σε χαμηλά επίπεδα το βάρος, όπως αλουμίνιο και ανθρακόνημα. Ο EcoBoost V6 twin-turbo των 3,5 λίτρων αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους και βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του δίθυρου coupe.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς των 20 ιντσών μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που επιτρέπει στιγμιαίες αλλαγές σχέσεων.