2017 King of Desert:Πρώτος Γύρος – Muscat, Oman

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένης σεζόν του 2016, στο Federal Tyres King Of Desert Championship, οι οδηγοί από όλη την Μέση Ανατολή ετοιμάστηκαν για τον πρώτο αγώνα της πολυαναμενόμενης νέας σεζόν στο Muscat του Oman.

Με πολλά νέα αυτοκίνητα στο χώρο όπου διεξήχθη ο τελικός του 2016, ήταν η ιδανική τοποθεσία για τους οδηγούς για να σπρώξουν και πάλι τα αυτοκίνητα τους στα όρια εντυπωσιάζοντας τους πολυπληθείς θεατές.

Τα νέα αγωνιστικά δεν θα εμφανίζονταν χωρίς προβλήματα, καθώς ορισμένους από τους κορυφαίους οδηγούς όπως τον πρωταθλητή Ahmad Dabam αλλά και η ομάδα Lunatics by Nature, ήταν μεταξύ εκείνων που ταλαιπωρήθηκαν κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών αλλά και των προκριματικών.

Αυτά τα δεδομένα εκμεταλλεύτηκαν νέοι οδηγοί όπως ο Abdullah Al Balushi κερδίζοντας την πρώτη θέση στα προκριματικά, ακολουθούμενος στην δεύτερη θέση από ένα άλλο νεαρό, τον Sami Al Shaibani.  Την Τρίτη θέση πήρε ο Haitan Al Hadidi o οποίος μετά τις περσινές του επιτυχίες κατάφερε ακόμη μια φορά να μας εντυπωσιάσει.

Καθώς ολοκληρώθηκαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και με την δύση του ήλιου ήρθε η σειρά των πολύ αναμενόμενων κορυφαίων 32.   Η πρώτη μεγάλη έκπληξη δεν άργησε να έρθει, με τον περσινό δευτεραθλητή αλλά και δύο φορές νικητή στην συγκεκριμένη πίστα Tariq Al Shaihani ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί από τους 32, χάνοντας σε Sudden Death. Επόμενο θύμα ο περσινός πρωταθλητής ο οποίος αν και προσπάθησε να επιδιορθώσει το πρόβλημα στον κινητήρα κυνηγώντας το Top 8, τελικά δεν τα κατάφερε.

Φτάνοντας στα ημιτελικά και σε ένα ζευγάρι το οποίο αναμέναμε να μας προσφέρει θέαμα παγκοσμίου επιπέδου, είδαμε όμως με μεγάλη μας λύπη τον Al Ameri να προδίδεται από τον κινητήρα και τον Al Shaihani να περνά στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό και αντιπάλους τους Ali Makhseed και Al Jadei και το πρώτο πέρασμα στο 6-4. Στο δεύτερο πέρασμα ο Ali Makhseed έχασε την τρίτη ταχύτητα και τον Al Meri να το εκμεταλλεύεται περνώντας στον τελικό. ‘Ένας εξαιρετικός τελικός ο οποίος βρήκε νικητή για πρώτη φορά τον οδηγό από το Κουβέιτ Al Jadei.

Επόμενος αγώνας στο Abu Dhabi, με μεγάλα ονόματα όπως ο Daigo Saito να κάνουν την πρώτη τους παρουσία στην Μέση Ανατολή.  Αυτό αναμένεται να είναι ένα από τους συναρπαστικότερους μέχρι στιγμής αγώνες.