Νέο Ford Kuga: Μπαίνει στην πρίζα, είναι πιο κομψό και ευρύχωρο

Μέσα στο κλίμα της εποχής είναι το νέο Ford Kuga, καθώς θέτει σε πρώτο πλάνο την ηλεκτροκίνηση, ενώ ταυτόχρονα έχει αλλάξει ριζικά σε εμφάνιση και είναι πιο ευρύχωρο.

Είναι δομημένο πάνω στην πλατφόρμα C2, όπως και το νέο Focus, από το οποίο έχουν επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό και τα φωτιστικά του σώματα. Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο το νέο Kuga είναι 90 κιλά ελαφρύτερο, πιο αεροδυναμικό και με 10% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία.

Για πρώτη φορά το Kuga θα προσφέρεται με plug-in υβριδική έκδοση, με ήπιο-υβριδικό σύστημα, ως υβριδικό, ενώ στη γκάμα κινητήρων του υπάρχουν δυο βενζίνης και δυο πετρελαίου.

Ξεκινάμε με το plug-in υβριδικό Kuga, το οποίο διαθέτει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 14.4kWh, ενώ συνδυαστικά αποδίδει 225 ίππους. Με τη χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να κινηθεί για 50 χλμ., ενώ οι εκπομπές C02 δε ξεπερνούν τα 29 γρ./χλμ. Σημειώστε ότι το Kuga είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Ford για την Ευρώπη.

Συνεχίζουμε με το υβριδικό Kuga, το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων-λιθίου, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς, ενώ το λανσάρισμα του αναμένεται το 2020.

Περνάμε στο Kuga με ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο στη φαρέτρα του έχει δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα EcoBlue, μετατροπέα ενέργειας και 48 Volt μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Ας δούμε τώρα και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης του νέου Kuga. Ο λόγος για τους πετρελαιοκινητήρες EcoBlue των 1.5 και 2.0 λίτρων με ισχύ 120 και 190 ίππων αντίστοιχα, ενώ ο 1.5 EcoBoost βεζίνης αποδίδει 120 ή 150 ίππους. Οι κινητήρες που μόλις αναφέραμε μπορούν να συνδυαστούν με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ή με μηχανικό 6αρι, σε τετρακίνητες και προσθιοκίνητες εκδόσεις.

Εντός τώρα του νέου Kuga ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας με οθόνη 12,3 ιντσών, το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής 8 ιντσών, το WiFi hotspot για σύνδεση στο διαδίκτυο, το προαιρετικό ηχοσύστημα της B&O, η ασύρματη φόρτιση για smartphones και η συνδεσιμότητα τους μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Το μακρύτερο κατά 20 χλστ. μεταξόνιο ευνοεί το χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ η Ford υποστηρίζει ότι παρά τη μείωση του ύψους κατά 20 χλστ. υπάρχει μεγαλύτερος «αέρας» ανάμεσα στην οροφή και τα κεφάλια τους. Επιπλέον πρακτικότητα προσφέρουν τα συρόμενα έδρανα των πίσω καθισμάτων. Το νέο Kuga θα προσφέρεται στις εκδόσεις ST-Line, Vignale, Titanium και Trend.

Πηγή:motori.gr