FIA YOUNG DRIVERS TRAINING PROGRAMME: Εκπαίδευση των μελλοντικών πρωταθλητών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στην Κύπρο

Μοναδική ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές των αγώνων Kart στην Κύπρο. Κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο στον τόπο μας και θα δώσει την ευκαιρία σε 29 νεαρούς αθλητές να παρακολουθήσουν σειρά σεμιναρίων και μαθημάτων τόσο εντός όσο και εκτός πίστας με σκοπό την αγωνιστική τους εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας που έχει σαν στόχο και σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των μικρών αθλητών για μια σωστή είσοδο και καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κάτι που έγινε εφικτό χάρις στις προσπάθειες του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου που είναι και ο εκπρόσωπος της FIA στον τόπο μας.


Το όλο πρόγραμμα θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Απριλίου. Την πρώτη μέρα οι 29 νεαροί αθλητές θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Μέγαρο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα για σειρά σεμιναρίων ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πρακτική και εφαρμογές στην πίστα Kart Daytona στο Τσέρι. Οι νεαροί αθλητές θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για να ενημερωθούν αλλά και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε θέματα όπως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής ενός αθλητή, τη διαχείριση της καριέρας τους, τη ψυχολογία ενός αθλητή, τα αντανακλαστικά, τους τρόπους άσκησης και εκγύμνασης, την προετοιμασία για ένα αγώνα, την εξεύρεση χορηγών, την αντιμετώπιση και συμπεριφορά προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολλά άλλα.
Το σημαντικό είναι ότι τα αυτά τα σεμινάρια προς τους νεαρούς αθλητές θα γίνουν από ομάδα εμπειρογνωμόνων, ειδικών στον τομέα τους που βρέθηκαν δίπλα από κορυφαίους οδηγούς, όχι μόνο της φόρμουλα ένα αλλά και άλλων αγώνων που παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανάμεσα στο δεκαμελές κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας βρίσκονται ειδικοί όπως ο Simon Fitchett και ο Khalil Beschir. O πρώτος έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οδηγούς της φόρμουλα ένα όπως τους Sergio Perez και David Coulthard, στον τομέα της προσωπικής ανέλιξης της διατροφής και της ψυχολογίας ενός αθλητή. Ο Beschir είναι πρώην οδηγός αγώνων με μεγάλη εμπειρία στο motorsport marketing. Μαζί τους και ο οδηγός του γαλλικού πρωταθλήματος GT Shahan Sarkisian που θα μιλήσει στους αθλητές για θέματα τηλεμετρίας και αγωνιστικών τακτικών.

Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της επιτροπής Karting κ. Δώρος Μωυσέως δήλωσε μεταξύ άλλων. «Είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τον Κυπριακό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και ειδικότερα για τους νεαρούς αθλητές που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σωρεία σημαντικών θεμάτων από ειδικούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Είναι τιμή για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και για τον τόπο μας που η FIA επέλεξε την Κύπρο για τη διεξαγωγή του διήμερου αυτού σεμιναρίου προς τους αθλητές».