World RX 2019 – Abu Dhabi: Νικητής ο Kevin Hansen για πρώτη φορά στην καριέρα του

Ο Kevin Hansen κατάφερε να πάρει τη νίκη στο δραματικό εναρκτήριο αγώνα του World RX στο Abu Dhabi, ο οποίος διεξήχθη υπο το φως των προβολέων.


Σε ένα Σαββατοκύριακο όπου στο μεγαλύτερο μέρος κυριάρχησε η ομάδα της Hansen MJP Peugeot με τα δυο 208, για διάφορους λόγους ο Kevin πήρε τη νίκη μετά που ο αρχικός νικητής Niclas Gronholm δέχθηκε ποινή τριών δευτερολέπτων μετά την επαφή που είχε με τον Hansen στον τελικό.


Κατά τη διάρκεια του διήμερου αγώνα όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν μέχρι και τους 40 βαθμούς κελσίου, στη μήκους 1.2km διαδρομή έγιναν πολύ κλειστές μάχες.


Νωρίτερα στη μέρα, ο Kevin Hansen ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή του προκριματικού γύρου. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Timmy, ο οποίος κυριάρχησε την πρώτη μέρα με το δεύτερο Peugeot, συγκρούστηκε με το Monster Energy RX Cartel Audi S1 του Andreas Bakkerud στην είσοδο της στροφής 1 στο Q3.


Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Bakkerud να αποκλειστεί αφού θεωρήθηκε υπαίτιος μετά από έρευνα από τους αγωνοδίκες. Στα ημιτελικά όμως δεν αγωνίστηκε ούτε ο Timmy Hansen καθώς το αυτοκίνητο του υπέστη εκτεταμένες ζημιές στην αριστερή πλευρά.


Όσο αφορά τον νεαρότερο Hansen, η νίκη ήταν γλυκόπικρη για αυτόν μετά το περιστατικό που προηγήθηκε με τον αδερφό του. «Είναι τελείως τρελό», ανέφερε ο Kevin. «Έκανα πολύ καλή εκκίνηση στον τελικό και προηγήθηκα στον αγώνα μέχρι τον πέμπτο γύρο και τότε στη στροφή 10 ο Niclas με κτύπησε και παραλίγο να έχω τετακε και να χάσω την πρωτοπορία.
Μια νίκη μετά από απόφαση των αγωνοδικών δεν είναι και ότι καλύτερο. Έγινε πολύ καλή δουλειά από όλους στην ομάδα ούτως ώστε να προετοιμαστούν τα αυτοκίνητα. Αυτή ή νίκη είναι αφιερωμένη στον Timmy καθώς θα έπρεπε να βρίσκεται στο βάθρο».


Από την πλευρά του ο Gronholm ήταν εμφανώς απογοητευμένος που έχασε τη νίκη. «Δεν τον κτύπησα επίτηδες, όμως κάποιες φορές οι αγωνοδίκες βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και έτσι πρέπει να δεχτώ αυτή την απόφαση. Προχωράμε και ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα στη Βαρκελώνη.»


Ο Liam Doran της Monster Energy RX Cartel Audi S1 κατάφερε να τερματίσει για πρώτη φορά στο βάθρο, ολοκληρώνοντας τρίτος. Μετά το τέλος του αγώνα ο Βρετανός είπε: «Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά από μεγάλη αποφασιστικότητα και μόνο. Δεν ξεκίνησα καλά για να είμαι ειλικρινής, καθώς το στήσιμο του αυτοκινήτου δεν ήταν το ιδανικό. Έβαλα το κεφάλι κάτω, πέρασα στα ημιτελικά και ποτέ δεν τα παράτησα μέχρι να φτάσω στο τέλος.»


Ο Janis Baumanis με το Ford Fiesta της STARD, επίσης τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες και έτσι από τέταρτος τερμάτισε πέμπτος πίσω από τον Krisztian Szabo με το EKS Sport Audi. Ο πρώην πρωταθλητής DTM, Timo Scheider, με το ALL-INKL.COM Muennich Motorsport Seat Ibiza, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλή απόδοση κατά τη διάρκεια των δυο ημερών, εντούτοις ο Γερμανός τερμάτισε έκτος μετά από ένα δύσκολο τελικό.

Το πρωτάθλημα συνεχίζετε με το δεύτερο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη το διήμερο 27-28 Απριλίου.

SC_final_results_UAE_2019

SC_official_team_UAE_2019

SC_official_UAE_2019

SC_points_team_UAE_2019