Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ 2021: Τέρμα γκάζι και νίκη για Τσουλόφτα-Ηλία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του HONDA/GALATARIOTI-ENI Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλλυ, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και ήταν εις μνήμη του Πέτρου Λαού.

Ο διήμερος αγώνας περιλάμβανε οκτώ ειδικές στην επαρχία Λάρνακας και μια υπερειδική διαδρομή η οποία διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway.

Απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα ήταν ο Petrolina Racing Team Αλέξανδρος Τσουλόφτας. Ο Λεμεσιανός οδηγός με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία και αυτοκίνητο Volkswagen Polo GTI R5 κινήθηκαν με τέρμα το γκάζι και κατάφεραν να κερδίσουν τις οκτώ απο τις εννέα ειδικές διαδρομές του Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το πλήρωμα στον αγώνα της Λάρνακας μετά την περσινή, νίκη η οποία τους διατηρεί στη μάχη του πρωταθλήματος.

 

Οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) σήμερα είχαν δύσκολο έργο αφού το σχεδόν ένα λεπτό διαφορά που είχαν από τους πρώτους μετά το τέλος της χθεσινής πρώτης μέρας ήταν σχεδόν απαγορευτικό σήμερα για να τους κυνηγήσουν αφού πέραν της διαφορά αντιμετώπισαν και πρόβλημα με τα φρένα.

Προτίμησαν να διασφαλίσουν τη δεύτερη θέση και χωρίς να κινδυνεύσουν οπουδήποτε μάζεψαν πολύτιμους βαθμούς οι οποίοι τους διατηρούν στην πρωτοπορία του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Κώστας Ζήνωνος-Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3 R5) στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση έψαχναν τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και την ταχύτητα.

Αυτό το τρίπτυχο το βρήκαν στον αγώνα της Λάρνακας και πανάξια κατάφεραν να ανέβουν στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Από χθες ήταν σε μάχη με τους Petrolina Racing Team Γιάγκο Γιάγκου-Αντώνη Χρυσοστόμου (Hyundai i20 R5) και σήμερα από νωρίς φρόντισαν η πλάστιγγα να γείρει υπέρ τους.

Σημείωσαν τρίτο χρόνο στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές του δεύτερου σκέλους και πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα που έψαχναν εδώ και αρκετό καιρό.

Από την πλευρά τους οι Γιάγκου-Χρυσοστόμου οδήγησαν θεαματικά και γρήγορα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τερματίσουν στο βάθρο. Συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση και πλέον η προσοχή τους στρέφετε στον επόμενο αγώνα.

Πέμπτοι γενικής ολοκλήρωσαν οι Q8 Oils Πέτρος-Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου. Οδήγησαν στο όριο το MitsubishiLancer EVO10 όμως ήταν αδύνατον να ματσαριστούν οι χρόνοι τους με τα αυτοκίνητα R5. Εντούτοις η προσπάθεια τους αυτή εξαργυρώθηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία RC2 στην οποία αγωνίστηκαν.

Οι Petrolina Racing Team Χρίστος Δημοσθένους-Παναγιώτης Σιάλος δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και τερμάτισαν στην έκτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν δεύτεροι στην κατηγορία RC2.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές και δίκαια καθώς ήταν ίσως το θεαματικότερο πλήρωμα στον αγώνα. Πέραν τούτου όμως κινδύνευσαν να χάσουν την έβδομη θέση γενικής και την τρίτη στην κατηγορία RC2 από τους Σταύρο Αντωνίου-Δημήτρη Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10 R4).

Οι πρωτοπόροι της RC2 πίεσαν πολύ σήμερα με στόχο να καλύψουν το χαμένο έδαφος και παραλίγο να τα καταφέρουν αφού ναι μεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην όγδοη θέση, όμως η διαφορά από τους αδελφούς Εγγλέζου μειώθηκε μόλις στα τρία δευτερόλεπτα.

Πολύ ψηλή απόδοση σήμερα είχαν οι Σταύρος Σταύρου-Λεωνίδας Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO7). Σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους μεταξύ των αυτοκίνητων κατηγορίας Ν και από την 12η θέση που ξεκίνησαν σήμερα τερμάτισαν τελικά τον αγώνα στην ένατη θέση γενικής και όντας εκ των φαβορί για νίκη στην κατηγορία RCS2 επαλήθευσαν πλήρως τα προγνωστικά αφού αναδείχθηκαν νικητές.

Σταθερό αγώνα έκαναν οι Σάββας Σάββα-Ανδρέας Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9) και χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα ολοκλήρωσαν στη 10η θέση γενικής.

Οι Κώστας Λαός-Μιχάλης Στυλιανού (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι το πλήρωμα που τερμάτισε στην 11η θέση οι Q8 Oils Γιώργος Παφίτης-Μιχάλης Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) ολοκλήρωσαν στην 12η θέση και οι Σοφιανός Ρούσος-Ανδρέας Γιανακού (Mitsubishi Lancer EVO10) τερμάτισαν στη 13η θέση.

Αγώνα με αγώνα ανεβάζουν ρυθμούς οι Φώτος Γιαννούρη-Κωνσταντίνος Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO5) και καθρέπτης είναι οι χρόνοι και τα αποτελέσματα του πληρώματος. Τερμάτισαν στη 14η θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν δεύτεροι στην κατηγορία RCS2. Σε αυτή την κατηγορία την τρίτη θέση κατέλαβαν οι περσινοί πρωταθλητές Κλεάνθης Έλληνας-Μιχαλάκης Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7).

Στη δικήνητη κατηγορία όλοι ανέμεναν σήμερα με αγωνία τη μάχη μεταξύ των Ζαχαρία Μανώλη-Κώστα Ευριπίδου (Honda Civic EP3) και Q8 Oils Κωνσταντίνου Τελεβάντου-Τάκη Σταύρου (Peugeot 208 R2).

Οι Μανώλη-Ευριπίδου φρόντισαν από νωρίς να σβήσουν τις όποιες ελπίδες είχαν οι αντίπαλοι τους καθώς ήταν ταχύτεροι στην πρώτη ειδική της Κυριακής. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και κατάφεραν να γράψουν ταχύτερους χρόνους και στις υπόλοιπες ειδικές διαδρομές αποτέλεσμα το οποίο τους χάρισε τη νίκη στην κατηγορία.

Οι Τελεβάντος-Σταύρου συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση με τους Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος (Honda Civic TYPE R) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Ασυναγώνιστοι ήταν στην κατηγορία RCS1 οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου-Γιάννος Καλλής (Honda Civic). Το πλήρωμα είχε πολύ καλό ρυθμό σε όλο τον αγώνα και δίκαια έφυγαν νικητές στην κατηγορία από τον αγώνα της Λάρνακας.

Στο δεύτερο τους αγώνα με το Hyundai Accent οι Χαράλαμπος Καθητζιώτης-Χρίστος Ιορδάνους τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας RCS1. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Θωμάς Θεοφάνους-Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με Peugeot 306 GTI.

Οι Παναγιώτης Γεωργίου-Αιμίλιος Τανούσης (Citroen DS3) ήταν το μοναδικό πλήρωμα που έτρεξε στην κατηγορία RC5.

Ταχύτερο μεικτό πλήρωμα ήταν οι Πέτρος και Σωτήρης Λαός (Mitsubishi Lancer EVO6) ενώ τους ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Λυκούργος Κακουράτος-Γιώργος Πουγιούκκας (Mitsubishi Lancer EVO3). Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσαν οι Σωτήρης Κασέττας-Μάριος Βανέζης (Toyota Yaris) και τέταρτοι τερμάτισαν οι Κώστας Νικηφόρου-Σώτος Καροτσάκης (Subaru Impreza).

Οι Χρίστος Σκορδής-Πρόδρομος Χρυσάνθου ήταν το μοναδικό αρχάριο πλήρωμα που κερμάτισε στον αγώνα.

Τη φετινή σεζόν μετά τον πρώτο αγώνα παρατηρείται μια ανοδική τάση όσον αφορά τις συμμετοχές. Στο Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ οι 50 συμμετοχές ανέβασαν τον πήχη για μια καλή διοργάνωση αρκετά ψηλά αφού οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα. Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας κατάφερε να ανταπεξέλθει σε αυτή την πρόκληση και παρόλο που υπήρξαν μικρά λάθη εντούτοις η συνολική εικόνα χαρακτηρίζετε από πολύ καλή μέχρι άριστη.

Ο επόμενος αγώνας ράλλυ είναι διπλός. Τον Σεπτέμβριο οι δυο μέρες του διεθνές Cyprus Rally μετρούν σαν δυο ξεχωριστεί αγώνες και είναι ευκαιρία για τους πρωταγωνιστές να μαζέψουν βαθμούς σε ένα δύσκολο και απαιτητικό αγωνιστικό διήμερο.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες EXIDE και την COMLINE Auto Parts.

Official Final Results