Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ 2021 – Μέρα 1η: Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσουλόφτας

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ, τρίτου γύρου του HONDA/GALATARIOTIS-ENI Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο οδηγός του Petrolina Racing Team VW POLO GTI R5 με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία ήταν ασυναγώνιστοι στις τέσσερις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους. Σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους και στις τέσσερις προαναφερθέντες ειδικές και με το τέλος του πρώτου σκέλους απέκτησαν προβάδισμα 54 δευτερολέπτων το οποίο τους χρίζει φαβορί για τη νίκη.

Οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου (VW POLO GTI R5) είναι δεύτεροι και αναμφίβολα θα προτιμούσαν να είναι πιο κοντά στους αντιπάλους τους. Κατάφεραν να κερδίσουν την υπερειδική διαδρομή όμως ένα σκασμένο ελαστικό στη δεύτερη ειδική μείωσε τις ελπίδες για νίκη δραματικά.

Μεγάλες μάχες αναμένονται αύριο για την τρίτη θέση μεταξύ των Ζήνωνος-Χριστοφή (Citroen DS3 R5) και των Petrolina Racing Team Γιάγκου-Χρυσοστόμου (Hyundai i20 R5).

Παρά το σκασμένο ελαστικό στην πρώτη ειδική διαδρομή, οι Ζήνωνος-Χριστοφή ανέκαμψαν στη συνέχεια και από τέταρτοι κατάφεραν να αναρριχηθούν τρίτοι. Είχαν πολύ καλό ρυθμό και έδειχναν να ελέγχουν τη μάχη, όμως…

Οι Γιάγκου-Χρυσοστόμου ήταν ταχύτεροι στην υπερειδική διαδρομή και μείωσαν τη διαφορά στα οκτώ δευτερόλεπτα, έτσι εξακολουθούν να διατηρούν βάσιμες ελπίδες για τερματισμό στο βάθρο και η αυριανή μέρα αναμένετε συναρπαστική.

Οι Q8 Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) ήταν σε όλη τη διάρκεια της μέρας στη μάχη της τρίτης θέσης. Η τύχη τους γύρισε την πλάτη στην υπερειδική διαδρομή αφού ένα μηχανικό πρόβλημα τους ανάγκασε να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα και να οπισθοχωρήσουν στην πέμπτη θέση. Πέραν από την πέμπτη θέση γενικής το πλήρωμα είναι πρώτο στην κατηγορία RC2.

Στην έκτη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 είναι οι Δημοσθένους-Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι είναι 20 δευτερόλεπτα μακριά από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας Παντελή-Χριστοδούλου.

Θεαματικά περάσματα από τις ειδικές είχαν οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) τα οποία συνδύασαν με σταθερή απόδοση. Μέχρι στιγμής είναι στην έβδομη θέση γενικής και τρίτοι στην κατηγορία RC2.

Οι Αντωνίου-Πιερής (Mitsubishi Lancer EVO10 R4) είναι στην όγδοη θέση ενώ στην ένατη θέση βρίσκονται οι Λαός-Στυλιανού (Mitsubishi Lancer EVO9). Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σάββα-Παπαντρέου με Mitsubishi Lancer EVO9.

Στην κατηγορία RCS2 οι Σταύρου-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO7) μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά αφού είναι το πλήρωμα που προηγείται.

Στη δεύτερη θέση μετά και από την εξαιρετική απόδοση στην υπερειδική είναι οι Γιαννούρης-Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO5). Οι Έλληνας-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) συμπληρώνουν μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα στην κατηγορία.

Μάχες μέχρι το τελευταίο μέτρο της κάθε ειιδκής του Σαββάτου έγιναν στην δικήνητη κατηγορία μεταξύ των Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic) και Τελεβάντου-Σταύρου (Peugeot 208). Τα δυο πληρώματα κινήθηκαν στο όριο, με τους  Μανώλη-Ευριπίδου να είναι ταχύτεροι από τους αντιπάλους τους σε τρείς ειδικές έναντι δυο των Τελεβάντου-Σταύρου.

Οι Μανώλη-Ευριπίδου έχουν πλεονέκτημα 18 δευτερολέπτων όμως ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί αφού υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι τη ράμπα τερματισμού.

Τρίτοι στη δικήνητη κατηγορία είναι οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic) και ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα οι Χριστοδούλου-Καλλής (Honda Civic) και Τζιωρτζής-Αριστοδήμου (Ford Fiesta).

Από τα 45 πληρώματα που ξεκίνησαν σήμερα κατάφεραν να φτάσουν στη Λάρνακα τα 34. Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές με τον τερματισμό να είναι στην πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες γύρω στις 6 το απόγευμα.