HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ 2021 – 3ος Γύρος Επιβλητική νίκη για τους Τσουλόφτα-Ηλία στο Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι

Με τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Στέλιο Ηλία να ανεβαίνουν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι  Honda/Galatariotis – ENI. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Τα 50 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά εννέα ειδικές διαδρομές, δυο επαναλαμβανόμενες και μια υπερειδική το Σάββατο και δύο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή, όλες στην επαρχία Λάρνακας.

Το πλήρωμα του Volkswagen Polo GTI R5 Τσουλόφτας-Ηλία επικράτησε στις τέσσερις χωμάτινες ειδικές της πρώτης μέρας πλην της υπερειδικής διαδρομής αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Την Κυριακή συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές της μέρας. Με αυτό τον τρόπο επισφράγισαν τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους με μία εμφαντική νίκη.

Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου, επίσης με Volkswagen Polo GTI R5, προσπάθησαν να μπουν δυναμικά στον αγώνα αλλά ένα σκασμένο ελαστικό στις ειδικές της πρώτης μέρας τους στοίχισε 30 περίπου δευτερόλεπτα. Προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να επικρατήσουν στην υπέρειδική διαδρομή και στο τέλος συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση γενικής αφού και την Κυριακή αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα.

Οι Ζήνωνος-Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5 κατάφεραν να ξορκίσουν το κακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν κατακτώντας το τρίτο σκαλοπάτι μετά από μια εξαιρετική απόδοση.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία R5 ολοκλήρωσαν οι Γιάγκου-Χρυσοστόμου με Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5. Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν οι Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) και στην 6η θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 πλασαρίστηκαν οι Δημοσθένους-Σιάλος με Psaltis Autoparts / Exide Mitsubishi Lancer EVO10, Στην 7η θέση και τρίτοι στην κατηγορία RC2  τερμάτισαν οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το Psaltis Autoparts / KYB Mitsubishi Lancer EVO9 και στην 8η θέση οι Αντωνίου-Πιερή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO10 R4.

Οι Σταύρου-Χριστοφή τερμάτισαν 9οι γενικής ενώ παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία RCS2.  Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάββα-Παπαντρέου με Ferodo Mitsubishi Lancer EVO9.

Στην δικίνητη κατηγορία οι Μανώλη και Τελεβάντος ήταν οι δυο οδηγοί που διεκδίκησαν τη νίκη. Μετά από δυνατές μάχες στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Μανώλη-Ευριπίδου με το Psaltis Autoparts / Exide Honda Civic EP3, δεύτερη θέση για τους Τελεβάντο-Στάυρου με Peugeot 208 R2 και το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος με Honda Civic Type R R3.  Στην κατηγορία RCS1 πρώτη θέση για του Χριστοδούλου-Καλλή με το Exide Honda Civic. Στην κατηγορία των αρχαρίων επικράτησαν οι Χρίστος Σκορδής και Πρόδρομος Χρυσάνθου με Ford Fiesta.

Από τα 50 πληρώματα που πήραν εκκίνηση το Σάββατο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τα 38. Επόμενος αγώνας για το Honda/Galatariotis – ENI Πρωτάθλημα Ράλι 2021 είναι τo διεθνές Ράλι Κύπρος το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 24-26 Σεπτεμβρίου.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Official Final Results

Δελτίο τύπου