Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι 2021: Σημεία θέασης

Μόλις εφτά μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του τρίτου γύρου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, του επετειακού Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι.

Ο αγώνας της Λάρνακας διεξάγετε σε πεδινές περιοχές κυρίως της επαρχίας Λάρνακας και η μορφολογία του εδάφους ευνοεί ψηλές ταχύτητες για τα αγωνιστικά ενώ προσφέρετε πάρα πολύ για τους θεατές αφού υπάρχουν σημεία όπου μπορούν να παρακολουθούν τα αυτοκίνητα για αρκετή απόσταση.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εννέα ειδικές διαδρομές μήκους 108.02 αγωνιστικών χιλιομέτρων και καινοτομία μπορεί να χαρακτηριστεί η υπερειδική διαδρομή η οποία θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speedway και για πρώτη φορά σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος θα αγωνίζονται ταυτόχρονα δυο αυτοκίνητα.

Η αρχή στον αγώνα θα γίνει το Σάββατο 22 Μαΐου με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές και το πρώτο σκέλος θα ολοκληρωθεί με την υπερειδική διαδρομή. Ο αγώνας θα φτάσει στο τέλος την Κυριακή 23 Μαΐου με ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές.

Οι προσβάσεις σε διάφορα σημεία θέασης των ειδικών διαδρομών είναι πολύ εύκολες και προσβάσιμες και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τη δράση με απόλυτη ασφάλεια.

Σάββατο

SS1 – SS3 TOFALLI Constraction & Development Avdellero 5.75km 12:28 & 15:09

Η πιο μικρή χωμάτινη ειδική του αγώνα η οποία όμως χρειάζεται αρκετή προσοχή από τα πληρώματα στα αρχικά στάδια καθώς περίπου στο δεύτερο χιλιόμετρο τα αγωνιστικά περνούν από βραχώδες περιοχή και ο κίνδυνος για σκασμένο ελαστικό είναι πολύ μεγάλος.

Πρόσβαση

Ευρισκόμενοι στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Αγία Νάπα. Βγείτε από την έξοδο για Αβδελλερό και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά προς Αβδελλερό και Αθηαίνου. Μηδενίστε τον μηλιοδείκτη, προχωρήστε για 4.8km και μετά στρίψτε αριστερά σε πινακίδα ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΑΞΙΑ “ΚΟΙΛΑΔΑ” όπου μπορείτε να δείτε την εκκίνηση της ειδικής.

 

SS2 – SS4 MMEC Audit Solutions Kellia 19:85km 13:06 & 15:47

Η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα. Συνδυάζει ταχύτατα κομμάτια ασφαλτινης αλλά και χωμάτινης επιφάνειας με πολύ εύκολες προσβάσεις σε αρκετά σημεία.

Πρόσβαση 1

Ευρισκόμενοι στον κυκλικό κόμβο ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Αγία Νάπα. Βγείτε από την έξοδο για Αβδελλερό και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά προς Αβδελλερό και Αθηαίνου.

Μηδενίστε τον μιλιοδείκτη, προχωρήστε προς το Αβδελλερό και στρίψτε δεξιά σε πινακίδα με ένδειξη Αβδελλερό. Συνεχίστε ευθεία μέχρι να μπείτε στο χωριό και στο τέλος του δρόμου στρίψτε δεξιά. Σε 200 μέτρα φτάνετε στην ειδική όπου εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά στο έκτο χιλιόμετρο σε άσφαλτο να στρίβουν αριστερά και αμέσως δεξιά. Αν προχωρήσετε με τα πόδια ανάποδα με τη φορά της ειδικής βλέπετε τα αγωνιστικά να έρχονται με τέρμα το γκάζι στο τέλος της μεγάλης ευθείας πριν το προαναφερθέν σημείο.

Πρόσβαση 2

Ευρισκόμενοι στον κυκλικό κόμβο ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Αγία Νάπα. Βγείτε από την έξοδο για Αβδελλερό και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά προς Αβδελλερό και Αθηαίνου.

Οδηγείστε για 7.2km και πριν από την αερογέφυρα στρίψτε αριστερά όπου θα βρεθείτε στο δωδέκατο χιλιόμετρο της ειδικής. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε ένα πολύ τεχνικό κομμάτι της διαδρομής με κλειστές στροφές πριν και μετά την αερογέφυρα.

Αυτό το σημείο είναι λίγο μετά την εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής.

Πρόσβαση 3

Ευρισκόμενοι στον κυκλικό κόμβο ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Αγία Νάπα. Βγείτε από την έξοδο για Αβδελλερό και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά προς Αβδελλερό και Αθηαίνου.

Οδηγείστε για 12.1km και ακολούθως στρίψτε αριστερά σε ΚΑΦΕπινακίδα με ένδειξη Αρχαιολογικός χώρος Μαλλούρας. Συνεχίστε ευθεία όπου θα βρεθείτε στο 17o χιλιόμετρο της διαδρομής. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά να έρχονται από μεγάλη ευθεία και να στρίβουν αριστερά σε ασφάλτινο hairpin. Αν σταθείτε στον παρακείμενο λόφο έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τα αγωνιστικά για περίπου 1.5km.

Υπερειδική διαδρομή

Το Σάββατο το πρώτο σκέλος ολοκληρώνετε με την υπερειδική διαδρομή στην πίστα Achna Speedway η οποία είναι πλησίον του χωριού Άχνα.

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Αγία Νάπα και βγείτε από την έξοδο για Άχνα. Προχωρήστε ευθεία και μόλις φτάσετε στο χωριό Άχνα στρίψτε δεξιά στην μπλε πινακίδα με ένδειξη Achna Speedway. Ακολουθήστε τις πινακίδες με ένδειξη Achna Speedway μέχρι να βρεθείτε στην πίστα.

Κυριακή

SS6 – SS8 CLIMACONTROL Kotsiatis 12.76km 10:38 & 13:49

Ειδική διαδρομή που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια και από τις δυο φορές. Γρήγορα σημεία εναλλάσσονται με τεχνικά κάτι που την κάνει αρκετά θεαματική. Σημεία θέασης υπάρχουν αρκετά όμως το καλύτερο είναι στο κοιμητήριο του Μαθιάτη όπου ο θεατής μπορεί να δει τα αγωνιστικά σε δεξιά, αριστερή στροφή και μετά σε δεξί hairpin.

Πρόσβαση

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Λευκωσία και βγείτε από την έξοδο για Αγία Βαρβάρα. Στο τέρμα του δρόμου μηδενίστε τον μηλιοδείκτη και οδηγείστε για 7.5kmπερνώντας μέσα από το χωριό Αγία Βαρβάρα. Συνεχίστε ευθεία προς το χωριό Μαθιάτης και στα 7.5km στρίψτε δεξιά και συνεχίστε ευθεία μέχρι να βρεθείτε στην ειδική.

SS7 – SS9 APK KOURTELLAS MOTORSPORT Stavrovouni 14.25km 11:36 & 14:47

Αυτή η ειδική δε χρειάζεται συστάσεις. Από τις πλέον κλασσικές η οποία χρησιμοποιήθηκε τόσο για αγώνες ταχύτητας, στα πρώτα 2km, όσο και σε αγώνες ράλι τοπικού πρωταθλήματος αλλά και διεθνές.

Είναι αρκετά γρήγορη ειδικότερα στα ασφάλτινα σημεία. Ένα από τα πιο γνωστά και θεαματικά σημεία είναι στο δεύτερο χιλιόμετρο μετά την εκκίνηση όπου τα αγωνιστικά περνούν από το πιο τεχνικό κομμάτι της διαδρομής.

Πρόσβαση

Από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς κατευθυνθείτε προς Λεμεσό. Στον επόμενο κυκλικό κόμβο βγείτε από την έξοδο για Καλό Χωριό. Συνεχίστε ευθεία όπου θα περάσετε διαδοχικά από τα χωριά Καλό Χωριό και Αγία Άννα. Μετά την Αγία Άννα στρίψτε αριστερά σε πινακίδα με ένδειξη Πυργά. Μηδενίστε τον μιλιοδείκτη και προχωρήστε για 2.7km. Ακολούθως στρίψτε αριστερά και στο δίχαλο κινηθείτε αριστερά. Συνεχίστε ευθεία και πριν από την είσοδο στο λατομείο στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο και συνεχίστε ευθεία μέχρι να φτάσετε στην ειδική διαδρομή. Περπατήστε προς τα δεξιά και θα φτάσετε σε διπλή στροφή με την πρώτη να είναι αριστερή και τη δεύτερη δεξιά.

Στα σημεία θέασης που προαναφέραμε υπάρχουν ψηλά σημεία όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσετε. Ακολουθείτε τις οδηγίες των κριτών για τη δική σας ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1u8am_ZHZvHWMHL_wUBIqIjtW-27okdOB&ll=34.967305363386636%2C33.55006550000003&z=11

larnaca Itinerary