Τραγικό δυστύχημα σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το 3ημερο 14-15 και 16 Μαΐου, με διοργανωτή τον ΑΣΗ υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ-ΟΜΑΕ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου.

Ένα τραγικό συμβάν την πρώτη κιόλας μέρα του αγώνα κατά τη διάρκεια δοκιμών έμελλε να αμαυρώσει τον αγώνα. Ο 33χρονος Γεράσιμος Φιλιππάτου, με Nissan GTR στο δικό του πέρασμα, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκόμενων ξεκίνησε την προσπάθεια του πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα με το αγωνιστικό του να είναι σχεδόν 270χλμ./ώρα άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ο  οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτου και παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητό του τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν δεμένος με ειδικές ζώνες, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Το αγαπημένο παιδί των αγώνων Dragster έφυγε τόσο άδοξα αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό και ένα ερωτηματικό….

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Πυροσβεστική επίσης έσπευσε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα για τον απεγκλωβισμό του οδηγού αλλά δυστυχώς ήταν νεκρός.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες έλαβε χώρα το δυστύχημα και τι το προκάλεσε, όμως όπως είναι φυσικό οι αγώνες των επόμενων ημερών αναβάλλονται.

Ο άτυχος 33χρονος Γεράσιμος Φιλιππάτου απο την Αθήνα, αφήνει πίσω του σύζηγο και τρία παιδιά. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά παρά μόνο Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του… Μακάρι να είναι ο τελευταίος που χάνεται άδικα.

Φωτογραφία:DEBONO