Κ.Σ.Α. Ράλι Φοινικούδες 2023: Νικητές στην πρεμιέρα οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Η πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή και νικητές είναι οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου.

Το πλήρωμα του VW Polo GTi R5 δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα και ενδεικτικό της μεγάλης τους εμφάνισης είναι το γεγονός ότι κέρδισαν όλες τις ειδικές του αγώνα.

Παρόλο που ξεκινούσαν πρώτοι στις ειδικές διαδρομές καθαρίζοντας τον δρόμο, εντούτοις σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκαν και δίκαια ανέβηκαν πρώτοι στη ράμπα τερματισμού το απόγευμα στις Φοινικούδες.

Μπορεί οι Γαλαταιώτης/Ιωάννου να κέρδισαν εύκολα, όμως πίσω τους γίνονταν πραγματικές μάχες για την δεύτερη θέση μεταξύ των Κώστα Ζήνωνος/Φάνου Χριστοφή και των Petrolina Racing Team Παναγιώτη Γιαγκου/Αριστο Νικολάου.

Η μεταξύ τους μάχη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλο το Σαββατοκύριακο όμως κορυφώθηκε την Κυριακή αφού αμφότεροι οδήγησαν στο όριο με στόχο την δεύτερη θέση.

Στο πρώτο πέρασμα από την ειδική APK CAPAC Auto Parts Καλαβασός οι Ζήνωνος/Χριστοφή ήταν ταχύτεροι καλύπτοντας τα τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά που είχαν στο τέλος του Σαββάτου.

Η αγωνία πήρε παράταση μετά την ακύρωση της Di Capilla Αναλιώντας 1 και όλα θα κρίνονταν στο επαναληπτικό πέρασμα από τις δυο ειδικές.

Οι Γιάγκου/Νικολάου στο πμάκετ του Hyundai i20 R5 ήταν ταχύτεροι στην APK CAPAC Auto Parts Καλαβασό και ξαναπέρασαν δεύτεροι με διαφορά 2,5 δευτερολέπτων.

Η απάντηση των Ζήνωνος/Χριστοφή ήρθε στην τελευταία ειδική, την Di Capilla Αναλιώντας, όπου έφεραν το Citroen DS3 R5 δεύτερο τελικά στη ράμπα τερματισμού μετά που κάλυψαν την διαφορά από τους αντιπάλους τους, με τους Γιάγκου/Νικολάου να ολοκληρώνουν τελικά στην τρίτη θέση.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για την τέταρτη θέση, την οποία διεκδίκησαν με αξιώσεις οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer Evo X) και Σοφιανός Ρούσαος/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (Ford Fiesta Rally 3).

Τα δυο πληρώματα μετά από μεγάλες μάχες έφτασαν στο τέλος της APK CAPAC Auto Parts Καλαβασός με την διαφορά στο ελάχιστο. Οι Ρούσου/Κωνσταντίνου ήταν τέταρτοι και οι Νέστωρος/Καλλής πέμπτοι, με την διαφορά τους να είναι μόλις ένα δέκατο.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία ειδική, με την πλάστιγγα να γέρνει προς τους Νέστωρος/Καλλή καθώς κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση με διαφορά 1,5 δευτερόλεπτο ενώ παράλληλα κέρδισαν και την RC2.

Οι Ρούσος/Κωνσταντίνου ουσιαστικά έχασαν την τέταρτη θέση στο hairpin της τελευταίας ειδικής πλησίον του Μαθιάτη όταν έσβησε το Fiesta στερώντας τους πολύτιμα όπως αποδείχτηκε δευτερόλεπτα.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι Φλώρος Στυλιανού/Άγγελος Μακρίδης με το Mitsubishi Mirage DYTKO.

Το πλήρωμα σήμερα ανέβασε ρυθμό και από την ένατη που βρίσκονταν χθες, τερμάτισαν όπως προαναφέραμε στην έκτη θέση και πρώτοι στην RCL1.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκος Γιάγκου/Ανδρέας Νέστωρος έκαναν πολύ καλό αγώνα και έφεραν το Mitsubishi Lancer Evo IX στην έβδομη θέση γενικής.

Όγδοοι στην γενική κατάταξη τερμάτισαν οι Κωνσταντίνος και Σάββας Ζάκου με Mitsubishi Lancer Evo III, ενώ κέρδισαν και την RCS2 όπου αγωνίζονταν.

Στην ένατη θέση και δεύτεροι στην RC2 τερμάτισαν οι Χριστόδουλος και Βαγγέλης Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo VI και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σώτος Τρικωμίτης/Ανδρέας Νικολάου με Suzuki Vitara. Το πλήρωμα κέρδισε επίσης την κατηγορία RCT1.

Στον αγώνα έτρεξαν και δυο μεικτά πληρώματα. Ο νεαρός Πέτρος Λαός, υιός του Πάμπου Λαού, έχοντας συνοδηγό στο Mitsubishi Galant VR4 τον έμπειρο Γιάννο Ευριπίδου ήταν ο νικητής μεταξύ των μεικτών πληρωμάτων, ενώ παράλληλα τερμάτισαν στην 11η θέση γενικής.

Τέλος, ςτην 12η και δεύτερο μεικτό πλήρωμα τερμάτισαν οι Χριστόδουλος και Σταύρος Χριστοδούλου με Honda Civic.

Τον αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Πέτρος και Σωτήρης Λαός, Πέτρος Παντελή/Τούλλης Αριστοδήμου και Παναγιώτης Προδρόμου/Ανδρέας Ψαραντώνης.

7be87d33-6aa1-4276-a4e5-93ff79245f56_Provisional FInal Results