Κ.Σ.Α. Ράλι Φοινικούδες – Πρώτη Μέρα Άπιαστοι οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Τα πρώτα 46,26 αγωνιστικά χιλιόμετρα του εναρκτήριου αγώνα της φετινής χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήου και συνάμα και η πρώτη μέρα του αγώνα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με το τέλος της πρώτης μέρας οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με VW Polo GTi R5 ήταν πραγματικά εκπληκτικοί γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές του πρώτου σκέλους.  Κατάφεραν να ανοίξουν μια απόσταση ασφαλείας η οποία τους χρίζει ουσιαστικά το μεγάλο φαβορί για την νίκη.

Για την δεύτερη θέση υπήρξε μεγάλη μάχη μεταξύ των Petrolina Racing Team Παναγιώτη Γιαγκου/Αριστο Νικολάου με Hyundai i20 R5 Rally 2 και Κώστα Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή με Citroen DS3 R5 Rally 2.

Επι του παρόντος οι Γιάγκου/Νικολάου διατηρούν τη δεύτερη θέση, όμως αναμένεται επίθεση από τους Ζήνωνος/Χριστοφή κατά την αυριανή μέρα αφού η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα.

 

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS 2 είναι οι εκπληκτικοί νεαροί  Πέτρος και Σωτήρης Λαός με Mitsubishi Lancer EVO VI. Το δίδυμο σημείωσε ορισμένους αξιόλογους χρόνους έχοντας απέναντι του πιο έμπειρα πληρώματα.

Οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής με Mitsubishi Lancer Evo Xείναι πέμπτοι και έχουν στο στόχαστρο την τέταρτη θέση γενικής. Η διαφορά των τεσσάρων δευτερολέπτων από το προπορευόμενο πλήρωμα είναι δελεαστική και την Κυριακή θα επιδιώξουν να την καλύψουν. Το πλήρωμα προηγείται μέχρι στιγμής στην κατηγορία RC2.

Ο Petrolina Racing Team Σοφιανός Ρούσος με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου στο μπάκετ του Ford Fiesta Rally 3 κάνει αγώνα εξοικείωσης προσπαθώντας να βρει τα όρια του αυτοκινήτου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας είχαν μια έξοδο που τους κρατά πίσω και στόχος για την Κυριακή είναι να ανακάμψουν.

Οι Πέτρος Παντελή/Τούλλης Αριστοδήμου με το Citroen DS3 είναι στην έβδομη θέση γενικής και άνετα πρώτοι στην δικίνητη κατηγορία.

Η μάχη μεταξύ αυτών και τους Ζαχαρία Μανώλη/Κώστα Ευριπίδου δεν έγινε ποτέ αφού το Peugeot 208 αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και το πλήρωμα αποχώρησε.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκος Γιάγκου/Ανδρέας Νέστωρος (Mitsubishi Lancer Evo IX) είναι στην όγδοη θέση γενικής. Το πλήρωμα θα επιδιώξει την Κυριακή να κρατήσει τη θέση καθώς 16 δευτερόλεπτα πίσω τους ακολουθούν οι Φλώρος Στυλιανού/Άγγελος Μακρίδης με το Mitsubishi Mirage DYTKO.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Χριστόδουλος και Βαγγέλης Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo VI, οι οποίοι προηγούνται και στην κατηγορία RCS2.

Στην 11η θέση είναι οι Παναγιώτης Προδρόμου/Ανδρέας Καραντώνης με Honda Civic, οι οποίοι προηγούνται και στην RCS3, 12οι βρίσκονται οι Κωνσταντίνος και Στέλιος Ζάκου (Mitsubishi lancer Evo III) και 13οι είναι οι Σώτος Τρικωμίτης/Ανδρέας Νικολάου (Suzuki Vitara).

Την πρώτη μέτα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Ποσείδιας/Λαός, Παρέλλης/Σιαμπάνης, οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Σοφοκλέους/Παντελίδης και οι Μαργκός/Καρεκλάς.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγωγή τεσσάρων ειδικών διαδρομών (δύο επαναλαμβανόμενων) συνολικής απόστασης 44,7 αγωνιστικών χιλιομέτρων.