Κουζής και Λυρίου επικρατούν στον 4ο γύρο του Παν. Πρωταθλήματος ΜΧ 2018 στη Χαλκίδα

Η πίστα της Χαλκίδας φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος με την Α.Μ.ΛΕ.Χ Α.Σ. να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο αγώνας να κυλήσει ομαλά.

Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ικανοποιητικός με τους αναβάτες που συμμετείχαν στον αγώνα να αγγίζουν τις εκατό σε όλες τις κατηγορίες. Ο έντονος ανταγωνισμός στις περισσότερες κατηγορίες και η οδήγηση στο όριο ώθησε τους αναβάτες και σε κάποιες πτώσεις με την λίστα των τραυματιών να μεγαλώνει, και τους Αντώνη Σάγμαλη και Σάββα Παραστατίδη να προστίθενται την λίστα τραυματιών. Ο Αντώνης Σάγμαλης είχε μια πτώση στα πρώτα χρονομετρημένα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί στα Κυριακάτικα σκέλη, ενώ και ο Κοζανίτης αναβάτης είχε μια πτώση στο Κυριακάτικο warm up. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχαν αρκετοί τραυματισμένοι αναβάτες από όλες τις κατηγορίες με τους Γιάννη Τουρατζίδη, Σωτήρη Παπά, Σταύρο Βαγγελακάκη και Σταύρο Μαυράκη να μην δηλώνουν συμμετοχή στον αγώνα, και τον Μιχάλη Σακελλαρίου να είναι αμφίβολος.

Νικητές στις επιμέρους κατηγορίες ήταν οι Παναγιώτης Kουζής, Νίκος Λυρίου, Σάββας Σάββα, Μάριος Κανάκης, Δημήτρης Γανωτής και MARTIN MILEV.

Στην μεγάλη κατηγορία ο Παναγιώτης Kουζής οδήγησε εκπληκτικά, παίρνοντας άλλες δυο νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάζοντας πλώρη για ακόμη έναν τίτλο. Η αποχώρηση από το πρωτάθλημα λόγο τραυματισμού του Γιάννη Τουρατζίδη σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα με τον ανεβασμένο Αργύρη Τσαρνά να έχει ποια τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση. Ο Τσαρνάς στο πρώτο σκέλος δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα προσπαθώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό του Kουζή, ενώ στο δεύτερο, οι Δημήτρης Κοντολέτας και Κυριάκος Κόττης τον πίεσαν, με τον αναβάτη από την Κω να καταφέρνει στους τελευταίους γύρους να ανεβεί στην δεύτερη θέση. Οι Δημήτρης Κοντολέτας και Κυριάκος Κόττης ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί δίνοντας συνέχεια μετά τα Γιαννιτσά στην κόντρα τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Στα μέσα του αγώνα ο αναβάτης από τον Πειραιά είχε αποσπαστεί από τους Κοντολέτα και Τσαρνά και έδειχνε ικανός ακόμα και να κατακτήσει την δεύτερη θέση, αλλά στο τέλος προδόθηκε από τις δυνάμεις τερματίζοντας και πάλι τέταρτος. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος βρέθηκε μακριά από της μάχες του βάθρου και στα δυο σκέλη αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο πρώτο σκέλος με το πίσω ελαστικό που τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Πασσάς, έχοντας σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα. Άτυχος ο Σκοπιανός Hristian Ilioski που μετά από ένα καλό πρώτο σκέλος είχε μια πτώση στο δεύτερο που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Στην κατηγορία MX2 ο Νίκος Λυρίου μπορεί να μπήκε την Κυριακή έχοντας ενοχλήσεις από τον Σαββατιάτικο τραυματισμό του, αλλά συνέχισε να έχει το απόλυτο στην κατηγορία με δυο επιβλητικές εμφανίσεις. Γεωργαντάς και Παπίλας μετά από όμορφες μάχες ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση με τον αναβάτη από την Κατερίνη να ανεβαίνει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας τρίτο τον Χαλκιδαίο που η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη. Ο Χρήστος Τομαράς οδήγησε δυναμικά για ακόμη μια φορά κατακτώντας το καλύτερο αποτέλεσμα του στην κατηγορία, δυο πέμπτες θέσεις που τον έφεραν τελικά στην τέταρτη θέση της κατηγορίας με τον πρώην πρωταθλητή της Οpen να νιώθει δικαιωμένος για την φετινή του επιλογή. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα ο Φραγκίσκος Ζούνης για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος, μένοντας εκτός από της μάχες της πρώτης τριάδας, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Μπάκας στον καλύτερο του φετινό αγώνα. Πίσω τους τερμάτισαν οι Δημήτρης Μπαξεβάνης και Κώστας Μπετείνης που αντιμετώπισαν προβλήματα. Λάθη και πτώσεις έβγαλαν εκτός τον Καβαλιώτη από την πρώτη εξάδα, ενώ ο Κρητικός είχε μια πτώση στον γύρο αναγνωρίσεις με αποτέλεσμα να αλλάξει μηχανάκι, αλλά τα προβλήματα του στο πρώτο σκέλος δεν τελείωσαν εκεί τερματίζοντας τελικά πολύ πίσω.

Στην κατηγορία MX2t o Ανδρέας Ανδρέου χωρίς να έχει αντίπαλο, καθώς ο Αντώνης Σάγμαλης έμεινε θεατής και στα δυο σκέλη πήρε δυο εύκολες νίκες με τον Κυριάκο Μπόγρη να τερματίζει δεύτερος.

Η κατηγορία Οpen εξακολουθεί να μας χαρίζει έντονες συγκινήσεις και να είναι μια από της πλέον ανταγωνιστικές κατηγορίες του πανελλήνιου. Οι Βασίλης Πακαταρίδης και Σταμάτης Δημολιάνης είδαν τον Κύπριο Σάββα Σάββα να επιστρέφει στο πρωτάθλημα. Όμορφες μονομαχίες στο όριο όλο το διήμερο από τους τρεις αναβάτες. Οι Σάββας Σάββας και Βασίλης Πακαταρίδης ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση αλλά ο Κύπριος ήταν ο τελικός νικητής καθώς κατάφερε να περάσει αλώβητος από τις μονομαχίες. Ο Σταμάτης Δημολιάνης παρότι ήταν πολύ κοντά τους ήταν άτυχος έχοντας πτώσεις που τον άφησαν στην τρίτη θέση και στα δυο σκέλη. Μετά από ένα μέτριο πρώτο σκέλος ο Ευάγγελος Μπαλατσός ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο καταφέρνοντας να είναι τελικά ο τέταρτος. Ο Άγγελος Συμεωνίδης κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα τελευταία μέτρα από τον Κώστα Παπαδόπουλο στο δεύτερο σκέλος και να ισοβαθμήσει με τον τρικαλινό, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να τον φέρει στην τέταρτη θέση. Έκτος ήταν ο Βασίλης Μπαμπάς, κερδίζοντας αρκετές μάχες όλο το διήμερο. Καλή απόδοση στο πρώτο σκέλος είχε και ο Σάββας Παραστατίδης αλλά την Κυριακή χτύπησε άσχημα το χέρι του μένοντας εκτός από το δεύτερο σκέλος.
Έχοντας το απόλυτο συνέχισε ο Μάριος Κανάκης στην MX85 κατακτώντας δυο άνετες νίκες, οδηγώντας γρήγορα σε όλο τον αγώνα. Οχτώ στα οχτώ με τον αναβάτη από την Θεσσαλονίκη να έχει ανοίξει αρκετά την βαθμολογική ψαλίδα από τους υπόλοιπους. Ο Γιώργος Μαυράκης όταν δεν είναι άτυχος και οδηγάει σύμφωνα με τις δυνατότητες του, βρίσκετε πάντα ψιλά στην κατάταξη. Ο Κρητικός ήταν πολύ καλός στο πρώτο σκέλος έχοντας πολύ κάλο ρυθμό, ενώ στο δεύτερο προτίμησε να πάει σε ασφαλή μονοπάτια και να μην πιέσει. Οι Καμαρινός Παυλόπουλος και Νίκος Κανελλόπουλος ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση αλλά αυτή την φορά ήταν η σειρά του Παυλόπουλου να ανεβεί για πρώτη φορά στο βάθρο της κατηγορίας. Οι δυο αναβάτες είχαν μια ωραία μονομαχία το Σάββατο αλλά την Κυριακή ο Παυλόπουλος ήταν πιο αποφασισμένος. Πρώτη εμφάνιση στην κατηγορία για τους Γιώργο Αγιομαυρίτη και Νίκο Μιχαηλίδη που κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση μετά από ελπιδοφόρες εμφανίσεις. Άτυχος ο Νίκος Κοσιάβελος που στο δεύτερο σκέλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από πτώση.
 
Με κεκτημένη ταχύτητα από τα Γιαννιτσά ήρθε ο Δημήτρης Γανωτής που συνέχισε την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα με νίκη, έχοντας πάρει βαθμολογικό προβάδισμα στην έως τώρα κατάταξη. Ο Σωτήρης Φωτάκης μπορεί να έμεινε στην δεύτερη θέση αλλά ήταν πολύ κοντά στον νικητή και στα δυο σκέλη, χάνοντας την νίκη στις λεπτομέρειες. Παρά τον τραυματισμό του ο Μιχάλη Σακελλαρίου τελικά συμμετείχε στον αγώνα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Χρήστο Ταμβάκο που ήταν ο τέταρτος. Οι Αλέξανδρος Λάτσης και Γιώργος Ευαγγέλου συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.
Όμορφο θέαμα και δυνατές μάχες είχαμε και στα τετράτροχα. Ο Κώστας Ντούζος μπορεί να ήταν ο νικητής στο Σαββατιάτικο σκέλος μπροστά από τους MARTIN MILEV και Βασίλη Τριανταφύλλου, αλλά τελικός νικητής ήταν ο Βούλγαρος που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Τριανταφύλλου και στα δυο σκέλη. Στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι Κώστα Ντούζο και Βασίλη Τριανταφύλλου, μπροστά από τους Ζαχαρία Χριστόπουλο, Απόστολο Τριανταφύλλου και Νικόλαο Μήτση. Ο Αλέξανδρος Κατσινέλης έχασε τις ελπίδες του για ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο σκέλος, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον τελευταίο γύρο ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση.
Στα QUAD B ταχύτερος ήταν ο PAVEL KAHSOV μπροστά από τους Δημήτρη Αποστόλου και Νικόλαο Χριστόπουλο.
O επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 28 – 29 Απριλίου στην πίστα motocross «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΪΑ» στα Δουνέικα του Πύργου.
Πηγή: Enduro-fighter.gr