Psaltis – ΕΝΕΟS Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2018: 2ος Αγώνας

Διοργανώνεται απο το PowerDriftClubτο Σαββατοκυρίακο 21-22 Απριλίου, ο δεύτερος αγώνας πρωταθλήματος της χρονιάς υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός και αυτή την φορά το νέο Λιμάνι της Λεμεσού όπου θα διεξαχθούν και οι πέντε φετινοί αγώνες.

Το Power Drift Club πρωτοπορώντας και πάλι, όπως άλλωστε μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει το Σάββατο Tarmac Special Stage Challenge (αγώνα ταχύτητας). Στον συγκεκριμένο αγώνα (ο οποίος να αναφέρουμε ότι δεν προσμετρά στην βαθμολογία όποιουδήποτε πρωταθλήματος) μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν στην διάθεση του “Homologated” αγωνιστικό και δελτίο υγείας.  Στις 16.30 στον συγκεκριμένο χώρο θα έχουμε την διεξαγωγή της Psaltis ENEOS Super Special Stage σαν τελευταία ειδική διαδρομή της μέρας του αγώνα Tiger Rally, τρίτου αγώνα της χρονιάς για το Παγκλυπριο Πρωτάθλημα Ράλι, ο οποίος διοργανώνεται απο την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού.

Με την ολοκλήρωση του περάσματος θα έχουμε και την απονομή των τροπαίων στους διακριθέντες στο Tarmac Special Stage Challenge. Ακόμη μια πρωτοτυπία για το Power Drift Club, είναι ότι στον χώρο θα υπάρχει γιγαντοοθόνη όπου θα μπορούν οι θεατές να βλέπουν σε επανάληψη τα περάσματα των διαγωνιζομένων αλλά και το χρόνο του καθενός ζωντανά. Η γιγαντοοθόνη θα χρησιμοποιηθεί και την Κυριακή για να μπορούν οι θεατές να βλέπουν πως βαθμολογούν οι κριτές, για την όσο το δυνατό πιο αντικειμενική και διάφανη διαδικασία βαθμολόγησης.

Την Κυριακή θα μπούμε στον καθευατό αγώνα ξεκινώντας απο νωρίς το πρωί με την προθέρμανση, θα ακολουθήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα (τα οποία την φετινή χρονιά έχουν μεγάλη σημασία αφού μεταφέρουν βαθμούς στην τελική βαθμολογία) και ο αγώνας θα κορυφωθεί όπως πάντα με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα (Twin Battles), όπου θα αναδικτεί και ο τελικός νικητής του αγώνα. Ένα Φοβερό διήμερο αναμένεται στη Λεμεσό με τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μπορούν να απολαύσουν πολλά και διάφορα σε ένα Σαββατοκυρίακο γεμάτο δράση.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο πρόεδρος του Power Drift Club κύριος ‘Αντρος Αντωνίου μας ανάφερε. “Στόχος του διοικητικού συμβουλίου του Power Drift Club είναι να φέρουμε όσους τους αρέσει η ταχύτητα να τρέξουν σε ένα ασφαλισμένο χώρο, μακριά απο τους δρόμους.  Για αυτό όποιος πιστεύει ότι έχει την ταχύτητα, έχει στην κατοχή του Homologated αγωνιστικό και δελτίο υγείας, είναι αυπρόσδεκτος στον αγώνα μας. Την Κυριακή θα γίνει ο δεύτερος αγώνας Drift της χρονιάς για το πρωτάθλημα, αναμένουμε ότι θα είναι εντυπωσιακός και ο καλύτερος ας κερδίσει. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε και εσάς αλλά και τους αναγνώστες σας να τιμάται με την παρουσία σας τον αγώνα μας”.

Με το νέο σύστημα βαθμολόγησης, τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Πάμπος Τσουρής όμως στη βαθμολογία αυτός που προηγείται είναι ο Γιώργος Χριστοφόρου. Με αυτά τα δεδομένα όλοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να δίνουν το 100% από την αρχή, καθώς και τα μονά περάσματα είναι πλέον σημαντικά.

Το θέαμα στο λιμάνι Λεμεσού πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού ο σχεδιασμός της πίστας επιτρέπει ψηλές ταχύτητες, μεγάλες γωνίες από τους οδηγούς και την αδρεναλίνη να φτάσει στα ύψη.