2ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Θαλάσσιου JetSki

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 16 Απριλίου και ώρα 16.00 στην περιοχή του Μόλου στην Λεμεσό ο δεύτερος αγώνας πρωταθλήματος της Παγκύπριας Ομποσπονδίας Θαλάσσιου Jetski.

Ο αγώνας ήταν χωρισμένος σε δύο κατηγορίες, την Stock και την Super-Stock. Stock είναι η κατηγορία στην οποία τα JetSki είναι εργοστασιακά χωρίς οποιεσδήποτε μετατροπές, σε αντίθεση με την SuperStock κατηγορία όπου οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τον κυβισμό των JetSki με μετατροπές, ανεβάζοντας την ιπποδύναμη μέχρι και στους 400 ίππους.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό της πίστας του αγώνα, οφείλουμε να πούμε ότι έγινε εξαιρετική δουλειά από του διοργανωτές με μια άκρως εντυπωσιακή σχεδίαση, με τα JetSki να περνάνε πολύ κοντά στους θεατές δίνοντας τους μια ωραία αίσθηση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας ξεκίνησε με την κατηγορία Stock, όπου ο Γιώργος Μαυρουδής έφυγε πολύ δυνατά από την αρχή και οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος την κούρσα,φτάνοντας πανάξια στην νίκη. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Βασίλη Βασιλείου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Νεόφυτος Νεοφύτου. Αν και τα σκάφη της κατηγορίας είναι εργοστασιακά χωρίς μετατροπές όπως προαναφέραμε, εντούτοις μας πρόσφεραν ωραίο θέαμα.

Μπαίνοντας στην κατηγορία SuperStock, τα πάντα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η αίσθηση που δίνουν τα σκάφη με τον απίστευτο τους ήχο αλλά και την τρομερή επιτάχυνση που έχουν ήταν πραγματικά απίστευτο το θέαμα, το οποίο απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην περιοχή του Μόλου.  Με την έναρξη του αγώνα οι Αλέξης Ζαχαρίου και Μάριος Μεσαρίτης έφυγαν σαν αφηνιασμένοι,δίνοντας απίστευτη μάχη, με τον Αλέξη Ζαχαρίου να αντέχει τελικά στην πίεση που του ασκήθηκε κατακτώντας την πρώτη θέση. Ο Μάριος Μεσαρίτης αν και πίεσε στα όρια δεν κατάφερε να ανεβεί στην πρώτη θέση, αρκούμενος στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο βάθρο, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Γιώργος Νεοφύτου.

Οι πολυπληθείς θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επίσης επίδειξη Fly board από τον 14χρόνο νεαρό Αντρέα Ερωτοκρίτου.  Εδώ να αναφέρουμε ότι ο νεαρός κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία του στους παγκόσμιους αγώνες που διεξάχθηκαν στις Η.Π.Α τον περασμένο Οκτώβριο και θα ταξιδέψει στις 15 Ιουνίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flyboard στην Γαλλία με στόχο αυτή την φορά την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία του.

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές, διακριθέντες και μη για το εξαιρετικό θέαμα που μας πρόσφεραν αλλά και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον νεαρό Αντρέα Ερωτοκρίτου. Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος JetSki το τριήμερο του κατακλυσμού στην Αγία Νάπα.

Κείμενο-Φωτογραφίες Μιχάλης Κοντογιώργης